De cele mai multe ori pozitiile initiale se pierd, pentru ca prin redirect se pierde in 1-10% din link juice. Eu am avut un site mare la care am facut schimbari majore de URL-uri si o trecere la alt domeniu. Pot sa iti spun ca efectele au fost negative. Foarte multe pozitii s-au pierdut si nici nu si-au revenit.
Am facut astfel de schimbari intr-un site luat de la 0 si impreuna cu onpage SEO si putin link building efectele au fost foarte placute pentru mine. Cresteri majore de trafic si pozitii.
Daca ai URL-uri lungi, care nu pot fi citite usor, daca au multi parametri (de sortare, de aranjare), daca sunt de forma site.tld/posts/10235489, merita sa le schimbi. Mai ajuti putin site-ul cu link building si nu o sa ai probleme.
Inca ceva, ai grija sa redirectezi URL cu URL pentru ca paginile redirectate sa fie relevante si efectele negative sa fie minime. Dupa ce faci asta refaci sitemap-ul, ii dai resubmit in GWT si poti folosi si optiunea Fetch as Google Bot pentru paginile care sunt mai importante. Asta pentru a se indexa mai repede.

Răspunde cu citat