Sa presupunem ca fac rewrite la un URL si ii fac redirectare din .htaccess.
Intrebarile ar fi:
- noul URL isi pastreaza page rank-ul?
- noul URL apare pe aceeasi pozitie la cautarile pe aceleasi cuvinte?
Multumesc.
Versiune printabilă
Sa presupunem ca fac rewrite la un URL si ii fac redirectare din .htaccess.
Intrebarile ar fi:
- noul URL isi pastreaza page rank-ul?
- noul URL apare pe aceeasi pozitie la cautarile pe aceleasi cuvinte?
Multumesc.
Nu instant, dar e o procedura corecta aprobata de google cat timp e prin 301.
De cele mai multe ori pozitiile initiale se pierd, pentru ca prin redirect se pierde in 1-10% din link juice. Eu am avut un site mare la care am facut schimbari majore de URL-uri si o trecere la alt domeniu. Pot sa iti spun ca efectele au fost negative. Foarte multe pozitii s-au pierdut si nici nu si-au revenit.
Am facut astfel de schimbari intr-un site luat de la 0 si impreuna cu onpage SEO si putin link building efectele au fost foarte placute pentru mine. Cresteri majore de trafic si pozitii.
Daca ai URL-uri lungi, care nu pot fi citite usor, daca au multi parametri (de sortare, de aranjare), daca sunt de forma site.tld/posts/10235489, merita sa le schimbi. Mai ajuti putin site-ul cu link building si nu o sa ai probleme.
Inca ceva, ai grija sa redirectezi URL cu URL pentru ca paginile redirectate sa fie relevante si efectele negative sa fie minime. Dupa ce faci asta refaci sitemap-ul, ii dai resubmit in GWT si poti folosi si optiunea Fetch as Google Bot pentru paginile care sunt mai importante. Asta pentru a se indexa mai repede.
in cazul meu, am schimbat permalinkurile la categorii, din /categorie/ceva in /oferte/ceva , concomitent cu redirect din .htaccess, pr-ul a revenit doar la ultimul update. In ceea ce priveste pozitiile, acestea au revenit in aproximativ o saptamana.
@alexafa, de ex ai un site cu 50 de pagini, fiecare cu un URL unic. Cand faci redirectul trebuie care fiecare URL vechi sa fie redirectat in URL-ul nou, rescris.
Ex: am site.tld/articole/1, site.tld/articole/2, site.tld/articole/3. rescriu URL-urile in site.tld/nume-articol-1, site.tld/nume-articol-2, site.tld/nume-articol-3. Trebuie sa redirectezi 301 site.tld/articole/1 in site.tld/nume-articol-1,
site.tld/articole/2 in site.tld/nume-articol-2 si asa mai departe.
Sper ca ai inteles mai bine acum :)
ah, la asta te refereai. Stiam deja chestia cu redirectul, scrisesem in primul post.
Multumesc frumos danielcb & robyroy.