Sa presupunem ca fac rewrite la un URL si ii fac redirectare din .htaccess.
Intrebarile ar fi:
- noul URL isi pastreaza page rank-ul?
- noul URL apare pe aceeasi pozitie la cautarile pe aceleasi cuvinte?
Multumesc.
Sa presupunem ca fac rewrite la un URL si ii fac redirectare din .htaccess.
Intrebarile ar fi:
- noul URL isi pastreaza page rank-ul?
- noul URL apare pe aceeasi pozitie la cautarile pe aceleasi cuvinte?
Multumesc.
Nu instant, dar e o procedura corecta aprobata de google cat timp e prin 301.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Seo Tehnic
Mi se spunea 1nesco
De cele mai multe ori pozitiile initiale se pierd, pentru ca prin redirect se pierde in 1-10% din link juice. Eu am avut un site mare la care am facut schimbari majore de URL-uri si o trecere la alt domeniu. Pot sa iti spun ca efectele au fost negative. Foarte multe pozitii s-au pierdut si nici nu si-au revenit.
Am facut astfel de schimbari intr-un site luat de la 0 si impreuna cu onpage SEO si putin link building efectele au fost foarte placute pentru mine. Cresteri majore de trafic si pozitii.
Daca ai URL-uri lungi, care nu pot fi citite usor, daca au multi parametri (de sortare, de aranjare), daca sunt de forma site.tld/posts/10235489, merita sa le schimbi. Mai ajuti putin site-ul cu link building si nu o sa ai probleme.
Inca ceva, ai grija sa redirectezi URL cu URL pentru ca paginile redirectate sa fie relevante si efectele negative sa fie minime. Dupa ce faci asta refaci sitemap-ul, ii dai resubmit in GWT si poti folosi si optiunea Fetch as Google Bot pentru paginile care sunt mai importante. Asta pentru a se indexa mai repede.
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
in cazul meu, am schimbat permalinkurile la categorii, din /categorie/ceva in /oferte/ceva , concomitent cu redirect din .htaccess, pr-ul a revenit doar la ultimul update. In ceea ce priveste pozitiile, acestea au revenit in aproximativ o saptamana.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
@alexafa, de ex ai un site cu 50 de pagini, fiecare cu un URL unic. Cand faci redirectul trebuie care fiecare URL vechi sa fie redirectat in URL-ul nou, rescris.
Ex: am site.tld/articole/1, site.tld/articole/2, site.tld/articole/3. rescriu URL-urile in site.tld/nume-articol-1, site.tld/nume-articol-2, site.tld/nume-articol-3. Trebuie sa redirectezi 301 site.tld/articole/1 in site.tld/nume-articol-1,
site.tld/articole/2 in site.tld/nume-articol-2 si asa mai departe.
Sper ca ai inteles mai bine acum![]()
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
ah, la asta te refereai. Stiam deja chestia cu redirectul, scrisesem in primul post.
Multumesc frumos danielcb & robyroy.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)