Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
Posibil sa fie asa, daca vrei, discutam si despre Romania, ideea era ca pe UE nu este nimic, decat ceva foarte slabut facut in Spania. Cum preturile sunt mult peste ce vand eu inclusiv en detail, este clar ca avem spatiu de manevra. Momentan studiez putin cererea, caci e diferenta intre "imi plac goblenurile" si vreu sa le cumpar. Daca esti intresat de colaborare, discutam. Oricum pentru mine sa renunt la online e ok, chiar nu ma pricep la asa ceva. Sa scriu e usor, sa vand ... e mai greu.
Pietele de afara nu sunt aceeasi mancare de peste ca aici. Seamana, dar nu rasare.
Mai ales in tarile vestice, cu economii formate, sunt diferente mici cu efecte mari. Sa nu vorbesc si de diferentele mari. Desi skillset-ul online e acelasi, metodele trebuiesc adaptate la specificul local.
Eu cred ca @Tom alege corect, sa ofere serviciul aici. Ca sa-l oferi in alta tara, cel mai probabil nu merge fara prezenta locala, fara cunoasterea detaliata a pietei... si e mai greu sa fii in ambele parti, daca nu imposibil.

Intentionam si eu sa ofer un astfel de serviciu in UK, la un moment dat, dar am renuntat - mi-am dat seama ca nu e stilul meu. Si nu-mi pare rau. Cum zice @Tom, fiecare trebuie sa se ocupe de lucrul la care se pricepe cel mai bine, si care il pasioneaza, as adauga eu.

@Tom, parerea mea personala (ia-o strict ca pe o opinie si nimic altceva), este ca putini se vor incumeta totusi sa iti cedeze un %, desi ideea are perfecta logica.
Pentru ca vor avea senzatia absurda ca pierd o parte din ce e al lor (asa gandesc multi), sau ca nu detin controlul (daca nu va intelegeti pe parcurs, ai putea - teoretic - merge cu situl la concurenta.). Iar din cei care se vor incumeta, putini vor fi si ok pentru tine, ca si business sau ca si clienti. Cred ca e o idee buna, dar mi se pare dificil de convins publicul. Mi-as dori sa ma insel.

In alta ordine de idei, am avut pe cineva in familie care a avut firma de web design, si stiu de la ei problemele de care spui. Te felicit ca reusesti sa vinzi un astfel de serviciu, e o vanzare dificila chiar daca produsul tau e de calitate.

LE: Si totusi: ce poate fi mai convingator decat: Platesti pe rezultate. Nu ai rezultate, nu platesti. Mai ales daca nu ai suficienti bani de investit.