Un pic off: nu-mi plac adresarile cu dvs, am fost obisnuit sa ma adresez direct.

on:
Citat Postat în original de geo888 Vezi Post
La momentul actual aveti un plan informativ cu preturile aferente serviciilor in valoare absoluta si in valoare procentuala?
Eu ofer servicii de web design si promovare de ceva timp in Romania, detalii gasesti aici: Attitude (e versiune in lucru, nu te speria ) . Deci sigurul tip de "plata" in acest serviciu este % (comision)

De ex la ce cifra de afaceri/luna a clientului se aplica procent si la ce cifra de afaceri/luna s-ar putea aplica eventual o taxa in valoare absoluta?
Eu imi propun sa fac tot posibilul pentru ca afacerea sa atinga un maxim online. Motivul principal este % (comisionul). Cu cat profitul este mai mare, cu atat veniturile mele sunt mai mari.

Repet, servicii cu taxa (invoice) ofer si acum, dar pentru un serviciu sau perioada limitata. In modelul pe %, nu exista taxa fixa.

De la ce nivel al cifrei de afaceri acceptati clienti la acest serviciu?
Depinde de fiecare tip de afacere in parte. Nu pot lucra momentan cu mai mult de 5-10 clienti lunar, in functie de evolutie, numarul poate creste ulterior, astfel incat o sa prefer sa aleg cu grija fiecare tip de afacere, indiferent daca primesc cereri sau fac eu propunerea.

Nu am cifre minime sau maxime, dar am pretentia ca partenerul meu sa aibe experienta si expertiza in nisa lui, o vechime de minim 2 ani pe piata, angajati, etc.

O cifra de afaceri mica, nu inseamna implicit o afacere slaba, potentialul ei online putand genera venituri enorme. (ex: un magazin de produse bio, dintr-un orasel de provincie)
Acelasi model se aplica si invers, o companie cu o cifra de afacere mare, care isi propune un proiect online, poate realiza dupa o perioada de cateva luni, ca nu exista target online, iar singurele avantaje sunt cele de brand awarness si cresterea numarul de clienti in locatiile fizice, fara ca eu sa pot masura exact profitul generat de online. (ex: un restaurant sau un lant de restaurante).

Care este durata minima de contract?
Intial mi-am propus o perioada de 1-2 luni pentru test (depind de nisa si perioada calendaristica = luni slabe, afaceri sezoniere, etc). Dupa stabilirea tuturor detaliilor, primul contract se incheie pe o perioada de 1 an de zile, cu clauze normale de prelungire sau incetare, pe care ambii parteneri le agreeaza.

Cum se face estimarea/taxarea serviciului/serviciilor oferite?
Pe baza unui audit preliminar al companiei si a testului. Pe baza datelor obtinute, noi propunem un draft de contract ce include un %.

Cum se rezolva eventualele dispute de crestere/scadere a vanzarilor din online?
Prin clauzele din contract.

Care sunt criteriile de selectie ale clientilor?
Am raspuns mai sus.

Acceptati doi clienti din aceeasi nisa?
Nu.

--------

Eu ofer aceasta posibilitate: risc 0 pentru servicii greu de evaluat si masurat, care de cele mai multe ori pot distruge o afacere, care initial este una buna.

O sa prefer pentru inceput afaceri vechi cu experienta in offline. Eu cred ca un astfel de serviciu o sa fie privit cu reticenta pentru o perioada, de aceea mi-am propus un target de 5, maxim 10 parteneriate, pentru primul an.

Rostul topicului este sa primesc astfel de intrebari, iar fiecare sa-si argumenteze sau sa-mi critice raspunsurile, pentru ca in final sa pot beneficia si de parerile celorlalti.

Merci.