Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 28 din 28

Subiect: Scadere PR?

Marylina este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    22nd October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    350
    Putere Rep
    29

Implicit

Am spus per total si pe termen lung, ca un site de PR 2 a luat top 3 pe un cuvant si pe 5 e un site spam cu PR 5, e o exceptie. Google insasi a spus ca PR-ul este o nota a siteului bazata pe optimizarea offpage, mai sunt inca 2-3 variabile care pot afecta (content de ex.) dar in principiu afirmatia este valabila, google nu a pus PR ca sa aiba siteurile PR 4 cum sa vanda linkuri mai scump, ci ca sa le clasifice in functie de importanta. E una din putinele metode de clasificare oferite de google si voi o ignorati pentru ca "ati vazut voi ca la vasile a mers altfel". Sunt exceptii, exista peste tot asa ceva.

Citat Postat în original de Cristi U Vezi Post
    E cu dus si intors. Algoritmul e atat de intortochiat incat nu m-as grabi sa afirm nimic concret despre PR. Cel putin in ce priveste factorii care-l determina.
    Afirmam bazat pe generalitati, nu pe exceptii. Ca ai avut tu un site care a picat de la doua linkuri chinezesti, e o intamplare si ai avut ghinion. Alti, am vrut sa dau link dar n-are sens, traiesc top 3 cu sute de mii de linkuri chinezesti facute in ferme sau pe pagini cu 2-3000 de linkuri.

La o prima vedere sau pentru o persoana cu slabe cunostinte seo, PR-ul poate fi chiar o cifra de ghidaj pentru autoritatea si importanta site-ului respectiv in comparatie cu altul, el ilustreaza date reale, nu e inventat, nu apare din senin, e pus acolo ca sa va ajute, folositi-l.
    Ultima modificare făcută de Cristi U; 27th December 2018 la 01:47.
    Ma joc si scriu despre jocuri, in special jocuri noi.

Cristina Maftei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    16th March 2011
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    36
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    Cristina, ai cateva notiuni gresite despre PR, daca imi dai voie:
    - cantitatea linkurilor nu dicteaza PR
    - este suficient un singur link prost sa ti demoleze PR ( bad neighbour, flaged,etc)
    - PR nu nu este nici pe departe definit doar de numarul sau calitate linkurilor inbound
    - intr-un update de PR nu se reflecta modificarile voastre din ultimele 15 zile.

Nu in ultimul rand, referitor la

sincere felicitari, iti spun cu mana pe inima ca esti singurul magazin din onlineul romanesc cu asemenea rata de client return
    Multumim... Se poate ca schimbarea IP-ului sa influenteze PR-ul?
    Am trecut de pe un hosting cu IP dedicat pe unul pe care mergem momentan pe IP shared?

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

ce spuneam mai sus, notiunea de bad neighbour functioneaza si ptr tine, nu doar pentru cel care iti da link. nu poti verifica daca toate siteurile cu care imparti ip ul sunt curate si sclipitoare. nenea google are foarte multi notiuni de penalizare sincer, nu cred ca te ar afecta in pr, oricum, nu as lasa magazinul meu pe ip shared.

Cristina Maftei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    16th March 2011
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    36
    Putere Rep
    26

Implicit

S-ar putea sa ai dreptate legat de bad neighbourhood pe link-uri. Am gasit un tool care verifica densitate link-urilor pe paginile care linkeaza catre mine si sunt cateva care apar ca fiind questionable.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

Implicit

Citat Postat în original de Marylina Vezi Post
    PR-ul este nota google pentru autoritatea, relevanta si importanta ibl-urilor spre o anumita pagina. CONTEAZA! Un site de PR 2 n-o sa fie niciodata PER TOTAL si pe termen lung pozitionat mai bine decat un site cu PR 4-5. Sa fie clar.
    SERP-urile nu prea au de ce sa fie influientate de PR, decat intr-un mod indirect. De exemplu daca pe tine te intereseaza "jocuri noi", si pe fiecare pagina a siteului tau jocurinoi.ro ai link spre homepage cu anchor "jocuri noi", PR-ul te ajuta exact pentru importanta keywordsului asta, daca nu cumva linkurile interne se calculeaza altfel decat cele externe (destul de probabil).

In rest, singura problema pe care poti sa o ai cu un PR mic e sa iesi complet din rezultate pe anumite keywords, din cauza ca documentele sunt sortate in index in ordinea PR-ului, si exista niste euristici in procesul de merge intre keywords cand se considera ca dupa un anumit numar de documente nu mai are sens cautarea. Cand cauti "jocuri noi" pe google, google NU trece prin toate rezultatele (96,400,000) de la "jocuri" si prin toate rezultatele (636,000,000) de la "noi" ci iti sorteaza in ordinea relevantei un numar de siteuri pe care le parcurge in ordinea PR-ului pe fiecare keyword in parte. Dar n-am auzit de nimeni sa se planga de asta, ca dovada ca heuristica lor e buna, si se opresc atunci cand chiar nu are sens sa caute mai departe.

Ma rog, asta e in teorie, in practica lucrurile sunt mai complicate si le stiu doar aia care scriu codul de la ei
    Caut cu jingle.ro.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    SERP-urile nu prea au de ce sa fie influientate de PR, decat intr-un mod indirect.
    Nu prea au si decat in aceeasi propozitie suna aiurea. Consider ca de vre un an incoace exista o corelatie mai puternica intre serp si PR, mai ales in cazul paginilor interioare, ca si exemplu, daca ai o categorie a siteului numita keyword, o crestere a PR pe pagina categoriei va influenta si in serp keyword-ul respectiv. Pe index e mai greu de vazut/verificat.

Citat Postat în original de Cristina Maftei Vezi Post
    S-ar putea sa ai dreptate legat de bad neighbourhood pe link-uri. Am gasit un tool care verifica densitate link-urilor pe paginile care linkeaza catre mine si sunt cateva care apar ca fiind questionable.
    intotdeauna am

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    Nu prea au si decat in aceeasi propozitie suna aiurea. Consider ca de vre un an incoace exista o corelatie mai puternica intre serp si PR, mai ales in cazul paginilor interioare, ca si exemplu, daca ai o categorie a siteului numita keyword, o crestere a PR pe pagina categoriei va influenta si in serp keyword-ul respectiv. Pe index e mai greu de vazut/verificat.
    "Decat" era aici cu sensul de "doar", dar intr-adevar, poate ca suna cam aiurea acum cand citesc din nou. Da, numele categoriei e chiar un exemplu mult mai bun.
    Caut cu jingle.ro.

Dragos Bunea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    4th January 2011
    Locaţie
    Tulcea
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.036
    Putere Rep
    49

Implicit

Intervin si eu in discutie pentru ca am sesizat aceeai problema la magazinul meu online. La primul update din noiembrie am prins PR 2 pe index si pe o pagina interna doar cu inscriere in 300 de directoare .ro si cateva link-uri sitewide. Din noimebrie si pana in prezent am adus link-uri de diferite tipuri si la un interval neregulat si intr-un numar diversificat, link-urile au venit atat prin link exchange 3 way, advertoriale pe bloguri sau pe directoare de articole, de pe site-uri de anunturi, comentarii pe bloguri dofollow, etc., iar acum mi-a scazut PR la 1 si pe index si pe pagina interna de care va spuneam. 2 site-uri vechi au ramas cu acelasi PR, un site vechi care a avut doar PR 0 a prins PR 1 fara sa aduc nici un link spre el in ultima jumatate de an si un site nou a prins PR 1.
    E foarte ciudat ce se intampla si nu pot sa-mi explic plus ca din decembrie anul trecut nu am mai urcat deloc in serp's pe cuvintele cheie targetate.
    "Blog de afiliat si calatorii: Dragos Bunea Blog"

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Scadere Trafic
    De oliviu17 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 26th December 2011, 13:01
  2. intrebare scadere CTR
    De gaby în forumul Adsense
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 9th September 2011, 15:45
  3. Scadere brusca in GOOGLE !
    De MaXz în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 11th May 2011, 02:41
  4. Scadere Google PR
    De add în forumul Google