Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 33

Subiect: Comentariile pe bloguri, factor seo?

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Eu cred ca sunt factori de ranking. Dupa parerea mea, in ziua de azi totul e un factor de ranking si fiecare influienteaza foarte putin. Totusi cred ca esti de acord cu mine ca sunt un factor important comentariile, in primul rand pentru content-ul care ti-l ofera gratuit.

Mie mi-ar placea sa facem mai multe teste in privinta asta, dar pe .com pentru ca acolo sustin eu ca merge
    Nu cred ca sint factori de ranking, cred doar ca sint semnale cu ceva influenta.

Daca ele ar fi fost un factor de influenta am fi vazut la cautari comentarii pe post de rezultate, ceea ce nu se intampla.

Sint semnale ptr ca ele anunta o activitate, dar ele nu determina o pozitionare in SERPs.

Gaseste 2 astfel de rezultate si discutam pe ele.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Nu cred ca sint factori de ranking, cred doar ca sint semnale cu ceva influenta.

Daca ele ar fi fost un factor de influenta am fi vazut la cautari comentarii pe post de rezultate, ceea ce nu se intampla.

Sint semnale ptr ca ele anunta o activitate, dar ele nu determina o pozitionare in SERPs.

Gaseste 2 astfel de rezultate si discutam pe ele.
    Din pacate e greu de analizat pentru ca sunt multi alti factori pe langa asta care ar putea influienta pozitia. Ce am sesizat eu sunt doar banuieli, dar s-au intamplat de prea multe ori si ma fac sa cred ca e adevarat. Totusi n-as putea sa bag mana in foc ca am dreptate.

Nu cred ca avem cum sa testam asta, dar cred ca amandoi ne dorim cat mai multe comentarii, in primul rand pentru continutul generat de ele, cum am spus mai sus.

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Nu cred ca avem cum sa testam asta, dar cred ca amandoi ne dorim cat mai multe comentarii, in primul rand pentru continutul generat de ele, cum am spus mai sus.
    SEO e una, SM e alta, bloggingul nu mai zic. Noi vb despre SEO.

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

SEO e una, SM e alta, bloggingul nu mai zic. Noi vb despre SEO.
    Pai si eu tot la SEO ma refer. Si comentarii = content. content = Google love

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Din pacate e greu de analizat pentru ca sunt multi alti factori pe langa asta care ar putea influienta pozitia. Ce am sesizat eu sunt doar banuieli, dar s-au intamplat de prea multe ori si ma fac sa cred ca e adevarat. Totusi n-as putea sa bag mana in foc ca am dreptate.

Daca ar lua in calcul ca factor SEO numarul de comentarii, cred ca ar defavoriza alte site-uri care nu au optiunea de comentarii, in schimb am vazut ca ajuta la forumurile care au discutii frecvente si multe, rank-eaza mult mai bine
    Am un forum care are indexate paginile cu o adancime foarte mare, in cateva minute pentru ca se poarta discutii aprinse, threadul respectiv are peste 550 de pagini
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Care e diferenta dintre continutul unui articol si cel al unor comentarii? Google stie ce iubeste.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Alex, eu am urmarit chestia asta de ceva timp si nu am observat ca ar influenta. Comentariile vin pe paginile care deja rankeaza,apoi isi pastreaza rankingul.O sa adaug niste comentarii la articole care nu au ,sa vad daca urca vreo pozitie.
    Ultima modificare făcută de evolution; 15th January 2011 la 22:22.

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Care e diferenta dintre continutul unui articol si cel al unor comentarii? Google stie ce iubeste.
    N-am zis ca ar fi vreo diferenta sau ca ar ajuta mai mult contentul din comentarii. De fapt s-ar putea sa fie diferenta, pentru ca mai optimizezi putin postul, dar comentariile nu le optimizeaza nimeni, deci ar trebui sa ajute mai putin.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de evolution Vezi Post
    Alex, eu am urmarit chestia asta de ceva timp si nu am observat ca ar influenta. Comentariile vin pe paginile care deja rankeaza,apoi isi pastreaza rankingul.O sa adaug niste comentarii la articole care nu au ,sa vad daca urca vreo pozitie.
    Sa ne tii la curent

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

Implicit

Din punctul meu de vedere, singurele avantaje aduse de comentarii ar fi cresterea cantitatii de continut in pagina, cresterea densitatii cuvintelor cheie si cresterea numarului de variatiii ale cuvintelor cheie. Deci da, comentariile sunt binevenite

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Si daca nu iti pui akismet si ti se spameaza pagina de comentarii cu sute de comentarii - cum e cazul la un numar enorm de bloguri pe com - ce credeti ca se intampla? Mai considera google comentariile ca un factor pozitiv si continut unic si ca lumea e interesata? Sau il considera negativ, duplicate content, link farm si te penalizeaza?

Parerea mea e ca pagina de comentarii ajuta doar ca ai mai mult continut pe pagina dar dpdv seo sectiunea e inghetata, indiferent ce se intampla acolo nu rankezi nici mai bine, nici mai prost.

De ex, exista siteuri foarte vechi, care rankeaza pt cuvinte bune in serps cu un articol, dar au fost abandonate. Lumea face scraping, gaseste url, il introduc in liste dedicate pt spammeri, xrumer, scrapebox, si toata gama de softuri, iar articolul respectiv e spamat cu mii de comentarii spam.

In ciuda faptului asta, nu am vazut ca pagina sa isi piarda pozitia in serps datorita comentariilor alea spam. De aia nu cred ca numarul si frecventa comentariilor sunt factori seo.
    Ultima modificare făcută de Nic; 16th January 2011 la 14:26.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cel mai important factor SEO
    De Dan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 85
    Ultimul Post: 30th May 2011, 19:30
  2. https un factor SEO ?
    De Razvan Badu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 19th November 2010, 06:09
  3. Comentariile pe blogul tau
    De Alex Dumitru în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 13th November 2010, 03:13
  4. comentariile din bloguri
    De dcosmin83 în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 28th July 2009, 22:43
  5. feedflare pentru comentariile din blogger
    De crash în forumul Utile
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 20th October 2008, 13:34

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.