16th January 2011, 08:33
1 out of 1 members found this post helpful.
Si daca nu iti pui akismet si ti se spameaza pagina de comentarii cu sute de comentarii - cum e cazul la un numar enorm de bloguri pe com - ce credeti ca se intampla? Mai considera google comentariile ca un factor pozitiv si continut unic si ca lumea e interesata? Sau il considera negativ, duplicate content, link farm si te penalizeaza?
Parerea mea e ca pagina de comentarii ajuta doar ca ai mai mult continut pe pagina dar dpdv seo sectiunea e inghetata, indiferent ce se intampla acolo nu rankezi nici mai bine, nici mai prost.
De ex, exista siteuri foarte vechi, care rankeaza pt cuvinte bune in serps cu un articol, dar au fost abandonate. Lumea face scraping, gaseste url, il introduc in liste dedicate pt spammeri, xrumer, scrapebox, si toata gama de softuri, iar articolul respectiv e spamat cu mii de comentarii spam.
In ciuda faptului asta, nu am vazut ca pagina sa isi piarda pozitia in serps datorita comentariilor alea spam. De aia nu cred ca numarul si frecventa comentariilor sunt factori seo.
Ultima modificare făcută de Nic; 16th January 2011 la 14:26.