Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Comentariile pe blogul tau

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit Comentariile pe blogul tau

In ultimul timp am inceput sa analizez efectul comentariilor in ranking si am facut niste teste. Am scris cateva posturi si le-am lasat o perioada aleatorie, dupa care am inceput sa scriu singur cate 5-10 comentarii pe ele. Am incercat si sa ma axez pe keywordurile principale, dar si sa le fac naturale si am observat o crestere aproape imediata in rankuri a posturilor respective. Nu cred ca motivul a fost vreo schimbare de algoritm sau alti factori, pentru ca am facut asta o perioada mai lunga si nu am scris comentariile la toate in acelasi timp, ci in decurs de cateva saptamani.

Prin asta nu va sugerez sa comentati singuri pe blogurile voastre, pentru ca nu are rost. Mai bine scrieti postul mai lung, fiind acelasi lucru.

Deci ce rezulta din testul meu:
    E foarte important sa incurajezi cititorii sa comenteze si sa faci asta cat mai usor pentru ei. Lasati formularul simplu ( nume, email, website, comentariu ) si excludeti toate metodele antispam, pentru ca oricum Akismet elimina tot spamul, cu mici exceptii.
    Nu paginati comentariile. Stiu ca e urat sa ai sute de comentarii pe o pagina, dar decat sa le paginezi mai bine scoti gravatar si le lasi cat mai simple, pentru a se incarca repede si sa nu fie foarte lunga.
    Gravatar oricum ar trebui scos pentru ca reduce enorm viteza de incarcare a siteului, mai ales daca ai comentarii multe.

Inlocuiti "Comments" sau "Leave your comment" cu "Comments to <<titlul>>" sau "Leave your comment to <<titlul>>".

Astept pareri si alte idei.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Deci ar rankui bine doar pentru ca aduc continut nou sau pentru ca vede google ca subiectul e discutat? Adica , daca stau bine sa ma gandesc, am un blog care aduce foarte multe comentarii, si in genere rankeaza bine , eu unul am pus paginatie , unele subiecte vechi aveau si peste 100 de comentarii si era destul de deranjant .
    Nu stiu, daca ar fi doar continutul , cum ai zis si tu "scrie postul mai lung", e posibil totusi ca google sa ia in considerare si faptul ca "se discuta subiectul " .

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Sunt convins ca ambele motive ajuta la rank. Am avut posturi cu ~100 cuvinte si sute de comentarii cu rankuri foarte bune. Google stie ce continut e generat de autor si care e user generated si cred ca ia in calcul faptul ca lumea comenteaza si ii da o nota in plus.
    Dupa parerea mea sunt doi factori foarte importanti in ranking si trebuie sa profitam de ei: content si engagement.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Comentariile inseamna content si daca sunt foarte multe si contin cuvintele principale si variantii ale acestora, automat densitatea cuvintelor cheie creste. Si comentariile cu greseli sunt utile, eu de exemplu am luat destule vizite pe typos din comentariile unui articol.

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Sunt convins ca ambele motive ajuta la rank. Am avut posturi cu ~100 cuvinte si sute de comentarii cu rankuri foarte bune. Google stie ce continut e generat de autor si care e user generated si cred ca ia in calcul faptul ca lumea comenteaza si ii da o nota in plus.
    Dupa parerea mea sunt doi factori foarte importanti in ranking si trebuie sa profitam de ei: content si engagement.
    Eu zic ca il consideram prea smart motorasul Google, o explicatie mult mai logica a dat-o Nosfer, cel putin de parerea aia am fost si voi fi si eu.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Nu este neaparat ca in comentarii sa fie incluse cuvintele cheie, de obicei comentariile dilueaza densitatea cuvintelor cheie, cel putin asa era la mine pe un site. Eu cred ca ajuta faptul ca google vede ca pagina a fost actualizata, are continut proaspat
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Dragos Nicu Vezi Post
    Eu zic ca il consideram prea smart motorasul Google, o explicatie mult mai logica a dat-o Nosfer, cel putin de parerea aia am fost si voi fi si eu.
    Ma indoiesc de faptul ca Google n-ar sti care e user-generated-content-ul, mai ales pe structuri atat de populare ca si Wordpress sau Joomla sau mai stiu eu.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    42

Implicit

Pai ar fi normal ca Google sa difere un comment de un articol, insa comentariile ajut posturile prin continutul lor, nu prin faptul ca vede Google ca sunt multi care comenteaza.
    Ultima modificare făcută de Dragos Nicu; 11th November 2010 la 20:30.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Florin Traian este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st October 2010
    Locaţie
    .EDU
    Posturi
    420
    Putere Rep
    0

Implicit

Intrebare stupida .. "Comments to <<titlul>>" e defapt cod. merge si la blogspot?

*editare : gata, m-am prins
    Ultima modificare făcută de Florin Traian; 11th November 2010 la 21:54.

Cika-Bum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd November 2010
    Locaţie
    Romania, Constanta
    Vârstă
    41
    Posturi
    145
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    ...

Prin asta nu va sugerez sa comentati singuri pe blogurile voastre, pentru ca nu are rost. Mai bine scrieti postul mai lung, fiind acelasi lucru.

Deci ce rezulta din testul meu:
    E foarte important sa incurajezi cititorii sa comenteze si sa faci asta cat mai usor pentru ei. Lasati formularul simplu ( nume, email, website, comentariu ) si excludeti toate metodele antispam, pentru ca oricum Akismet elimina tot spamul, cu mici exceptii.
    Nu paginati comentariile. Stiu ca e urat sa ai sute de comentarii pe o pagina, dar decat sa le paginezi mai bine scoti gravatar si le lasi cat mai simple, pentru a se incarca repede si sa nu fie foarte lunga.
    Gravatar oricum ar trebui scos pentru ca reduce enorm viteza de incarcare a siteului, mai ales daca ai comentarii multe.

Inlocuiti "Comments" sau "Leave your comment" cu "Comments to <<titlul>>" sau "Leave your comment to <<titlul>>"...
    Nu stiu cine isi comenteaza singur articolele, dar m-ai scutit de acest test covarsitor

In privinta scoaterii gravatarului si adaugarii <titlu> la coment, merci de pont.

toate bune,
    O impresionanta colectie de -> Unelte SEO
    Gratuit siteul/blogul tau in cele mai mari motoare de cautare

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Analizati-mi blogul
    De Easy în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 34
    Ultimul Post: 12th January 2011, 23:59
  2. comentariile din bloguri
    De dcosmin83 în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 28th July 2009, 22:43
  3. feedflare pentru comentariile din blogger
    De crash în forumul Utile
    Răspunsuri: 2