In ultimul timp am inceput sa analizez efectul comentariilor in ranking si am facut niste teste. Am scris cateva posturi si le-am lasat o perioada aleatorie, dupa care am inceput sa scriu singur cate 5-10 comentarii pe ele. Am incercat si sa ma axez pe keywordurile principale, dar si sa le fac naturale si am observat o crestere aproape imediata in rankuri a posturilor respective. Nu cred ca motivul a fost vreo schimbare de algoritm sau alti factori, pentru ca am facut asta o perioada mai lunga si nu am scris comentariile la toate in acelasi timp, ci in decurs de cateva saptamani.
Prin asta nu va sugerez sa comentati singuri pe blogurile voastre, pentru ca nu are rost. Mai bine scrieti postul mai lung, fiind acelasi lucru.
Deci ce rezulta din testul meu:
E foarte important sa incurajezi cititorii sa comenteze si sa faci asta cat mai usor pentru ei. Lasati formularul simplu ( nume, email, website, comentariu ) si excludeti toate metodele antispam, pentru ca oricum Akismet elimina tot spamul, cu mici exceptii.
Nu paginati comentariile. Stiu ca e urat sa ai sute de comentarii pe o pagina, dar decat sa le paginezi mai bine scoti gravatar si le lasi cat mai simple, pentru a se incarca repede si sa nu fie foarte lunga.
Gravatar oricum ar trebui scos pentru ca reduce enorm viteza de incarcare a siteului, mai ales daca ai comentarii multe.
Inlocuiti "Comments" sau "Leave your comment" cu "Comments to <<titlul>>" sau "Leave your comment to <<titlul>>".
Astept pareri si alte idei.

Răspunde cu citat