Pagina 8 din 13 PrimulPrimul ... 678910 ... UltimulUltimul
Rezultate 71 la 80 din 127

Subiect: ZWF.ro plagiaza tot ce prinde

Promo4net este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th October 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    65
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Kaa Vezi Post
    Bai omule, vorbesti mult si prost iar daca legile alea le citesti precum scrii e jale...

Se roaga omul ala sa-i dai un paragraf, o fraza sau propozitie prin care dovedesti ceea ce zici si te invarti in jurul cozii.
    Singurele exceptii(in mare) prin care poti prelua o opera, conform Art.33 este doar cu scopul educational, informativ ori comparativ. De exemplu X posteaza pe blog, Y preaia niste afirmatii cu mentionarea sursei si le dezbate; X lanseaza produs, Y posteaza un anunt informativ. Dar cum am zis si in postul precedent, poti face acest lucru NUMAI in conditiile in care nu este cu scop economic si NUMAI daca nu se prejudiciaza titularul, lucruri ce sunt cu dus si intors tinand cont ca titularul operei este singurul care stie ce vrea sa faca si daca il poti prejudicia, ceea ce ar duce in mod normal la un accept din partea lui.
    In legislatie nu se mentioneaza nicio limita in care preluarea unei opere ar fi sau nu infractiune cum spui tu mai sus, nu stiu unde si ce citesti.
    Zici -"In legislatie nu se mentioneaza nicio limita in care preluarea unei opere ar fi sau nu infractiune cum spui tu mai sus, nu stiu unde si ce citesti."
    Crezi ca poti sa-mi faci si mie 1000 de copii la un film pe dvd ca tot nu e infractiune? Ca vorbim de opere.

La avanteje comerciale este vorba de reproduceri nu de a lua fragmente citate etc.
    Si tot la avantaje materiale legea se refera ca si cum vinzi materialul respectiv nu ca ai tu publicitate langa el in site.
    Am dat paragrafe din lege, sunt aici in post.
    Legea prevede si inchisoare citeste Sectiunea a 2-a Proceduri si sanctiuni.
    Am specificat ca in cazul de fata nu se pune problema de inchisoare ci doar de despagubiri eventual.

Inca de pe pagina 2 am postat asta:
    "----------- Lege privind dreptul de autor si drepturile conexe ---------

Vrei sa dau paste aici la toata legea s-o vada toti. Pot s-o fac dar cred ca-mi spulbera contul admini.
    Si da chiar asa este poti sa iei fragmente si esti OBLIGAT prin LEGE sa POMENESTI AUTORUL SURSA etc"
    Ultima modificare făcută de Promo4net; 8th November 2014 la 02:51.

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Kaa Vezi Post
    Singurele exceptii(in mare) prin care poti prelua o opera, conform Art.33 este doar cu scopul educational, informativ ori comparativ. De exemplu X posteaza pe blog, Y preaia niste afirmatii cu mentionarea sursei si le dezbate; X lanseaza produs, Y posteaza un anunt informativ. Dar cum am zis si in postul precedent, poti face acest lucru NUMAI in conditiile in care nu este cu scop economic si NUMAI daca nu se prejudiciaza titularul, lucruri ce sunt cu dus si intors tinand cont ca titularul operei este singurul care stie ce vrea sa faca si daca il poti prejudicia, ceea ce ar duce in mod normal la un accept din partea lui.
    In legislatie nu se mentioneaza nicio limita in care preluarea unei opere ar fi sau nu infractiune...
    Multumesc

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Citez din nou:
    Art. 13 “Utilizarea unei opere da nastere la drepturi patrimoniale, distincte si exclusive, ale autorului de a autoriza sau de a interzice: a) reproducerea operei;”

Art. 14 “Prin reproducere, in sensul prezentei legi, se intelege realizarea, integrala sau partiala, a uneia ori a mai multor copii ale unei opere, direct sau indirect, temporar ori permanent, prin orice mijloc si sub orice forma, inclusiv realizarea oricarei inregistrari sonore sau audiovizuale a unei opere, precum si stocarea permanenta ori temporara a acesteia cu mijloace electronice.”

Art. 140 “(1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda urmatoarele fapte comise fara autorizarea sau consimtamantul titularului drepturilor recunoscute de prezenta lege: a) reproducerea operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe;”
    Am zis ca in legislatie nu se mentioneaza o limita in care poti reproduce opera, asta inseamna ca poti copia si doua randuri ca tot incalci legislatia drepturilor de autor, ce nu intelegi? Tu ai zis ca poti copia fragmente cat timp pui sursa, eu ti-am zis ca NU poti copia nici acele fragmente daca nu se respecta legislatia, pentru ca nu se specifica o limita maxima sau minima. Si nu vorbea nimeni de filme, se vorbeste de articole.

Am scris eu ceva de avantaje comerciale? Am scris ca nu poti prelua partial sau total o opera cat timp o faci in scop economic.

N-ai dat niciun paragraf din lege, ai dat articolul 33 in care se precizeaza exceptiile in care poti prelua si utiliza opera, care sunt niste exceptii si conditii in care poti folosi opera printre care exact cum am scris si mai sus, una din conditii este nefolosirea operei in scop economic. Adica exact ce facea tipul de la care a plecat totul.

Imi cer scuze ca te intreb, esti in stare de ebrietate in momentul asta?

@IulianC

Art. 13
    Utilizarea unei opere da nastere la drepturi patrimoniale, distincte si exclusive, ale autorului de a autoriza sau de a interzice:
    a) reproducerea operei;
    b) distribuirea operei;
    c) importul in vederea comercializarii pe piata interna a copiilor realizate, cu
    consimtamantul autorului, dupa opera;
    d) inchirierea operei;
    e) imprumutul operei;
    f) comunicarea publica, direct sau indirect a operei, prin orice mijloace, inclusiv prin punerea operei la dispozitia publicului, astfel incat sa poata fi accesata in orice loc si in orice moment ales, in mod individual, de catre public;
    g) radiodifuzarea operei;
    h) retransmiterea prin cablu a operei;
    i) realizarea de opere derivate.
    Traducerea unei opere reprezinta o opera derivata, situatie in care chiar daca te incadrezi in exceptiile de la art.33 iti trebuie acceptul titularului drepturilor de autor.
    Ultima modificare făcută de Kaa; 8th November 2014 la 03:11.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th October 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    65
    Putere Rep
    0

Implicit

Tu ai nevoie de limita maxima si minima?
    Legea zice asa:
    a) de scurte extrase din articole de presa si reportaje radiofonice sau televizate, in scopul informarii asupra problemelor de actualitate, cu exceptia celor pentru care o astfel de utilizare este, in mod expres, rezervata;
    b) de scurte fragmente ale conferintelor, alocutiunilor, pledoariilor si ale altor opere de acelasi fel, care au fost exprimate oral in public, cu conditia ca aceste utilizari sa aiba ca unic scop informarea privind actualitatea;
    c) de scurte fragmente ale operelor, in cadrul informatiilor privind evenimentele de actualitate, dar numai in masura justificata de scopul informarii;

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Promo4net Vezi Post
    Tu ai nevoie de limita maxima si minima?
    Legea zice asa:
    a) de scurte extrase din articole de presa si reportaje radiofonice sau televizate, in scopul informarii asupra problemelor de actualitate, cu exceptia celor pentru care o astfel de utilizare este, in mod expres, rezervata;
    b) de scurte fragmente ale conferintelor, alocutiunilor, pledoariilor si ale altor opere de acelasi fel, care au fost exprimate oral in public, cu conditia ca aceste utilizari sa aiba ca unic scop informarea privind actualitatea;
    c) de scurte fragmente ale operelor, in cadrul informatiilor privind evenimentele de actualitate, dar numai in masura justificata de scopul informarii;
    Si care litera se aplica in cazul de fata?
    Sau ma rog, in cazul copierii a doua paragrafe cu mentionarea sursei cu tot.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th October 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    65
    Putere Rep
    0

Implicit

Din dex acum: FRAGMÉNT, fragmente, s. n. Bucată, parte, frântură, fracțiune dintr-un tot. ♦ Spec. parte izolată dintr-o scriere sau rest dintr-o operă pierdută ori neterminată

Si daca observi legea vorbeste la plural de fragmente si nu specifica cate. Adica mai multe... ca ma intrebi pe mine daca sunt beat.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th October 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    65
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Si care litera se aplica in cazul de fata?
    Sau ma rog, in cazul copierii a doua paragrafe cu mentionarea sursei cu tot.
    Litera a si litera c

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Roby are blog despre diete si moda, nu e nimic de presa/actualitate
    Trust, but verify.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th October 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    65
    Putere Rep
    0

Implicit

Diete si moda? Da daca vorbeste despre ele la trecut nu sunt de actualitate. Dar si daca vorbeste la timpul trecut, vorbeste in prezent.
    Nu te astepta sa-ti clasifice legiuitorul tipul de site srl ong blog etc.
    Si parca a cerut cineva pe la inceput detalii despre materialele lui si nu a dat.
    Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Roby are blog despre diete si moda, nu e nimic de presa/actualitate

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Nu faci diferenta intre spiritul legii si litera legii. Noroc ca judecatorii inca mai fac. Adica intelegi sper, in sufletul tau, de ce nu o sa ajungi niciodata judecator. Ca public stim amandoi ca nu o sa recunosti.
    Trust, but verify.

Pagina 8 din 13 PrimulPrimul ... 678910 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. cotidianul.ro plagiaza timesnewroman.ro
    De Andrei S în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 14th January 2014, 18:49
  2. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 6th April 2008, 17:34
  3. Cool Design & Zentec plagiaza Casa Online
    De Ciprian Sorlea în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 9th January 2008, 17:02
  4. Plagiaza cinemagia.ro?