Daca există si este demonstrabila fara echivoc dreptul iti aparține.
Desigur tu va trebui sa demonstrezi asta, lucru care uneori nu este tocmai usor. Ce spui tu mai sus este adevărat.
Daca există si este demonstrabila fara echivoc dreptul iti aparține.
Desigur tu va trebui sa demonstrezi asta, lucru care uneori nu este tocmai usor. Ce spui tu mai sus este adevărat.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein
Eu zic sa faci asa: fa o plangere pentru copierea unei "opere" si se ajunge in instanta.
Legea spune asa: el trebuie sa demonstreze ca le-a scris inaintea ta si nu tu. Daca merge la politie de 2-3 ori + judecator, se lasa de copiat!
Daca nici asa nu se lasa, e vremea sa dai cu el de pamant.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
chestia este ca acel blogger este inactiv de mai bine de un an si parca mai tare ma doare furaciunea, pentru ca n-am cum sa intru in cotact direct cu el, cum am facut-o cu publicatia bistriteana despre care vorbeam anterior, iar mai departe...
...in ceea ce-l priveste pe google, imi lasa acelasi gust amar precum cel al monopolurilor de stat din Romania, din foarte multe puncte de vedere.
@haiduc, e pe domeniu.ro?
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein
Am pățit și eu ceva asemănător. La mine a fost și mai dureros, eu scriam conținut, el copia de la mine, pe el îl indexa înaintea mea și pe mine după el și mai apărea și în SERP înaintea mea.
Din fericire am putut lua legătura cu el și rezolva problema.I-am explicat care-i treaba cu motoarele de căutare (el habar n-avea) și că i se poate închide contul de adsense pentru plagiat.
De asemenea, aveți posibilitatea de a reclama către google foarte ușor și rapid prin intermediul reclamelor Adsense, dacă acestea există pe site-ul care plagiază (vezi imaginea atașată), problema pe care o aveți, în cazul acesta furatul textelor. Bifați că încalcă Politicile Google și lăsați un comentariu cu link către site-ul vostru.
adsense.png
Ultima modificare făcută de JoeBikerul; 16th April 2014 la 11:02. Motiv: Adăugare poză
De fapt legea spune ca cel care face cererea de chemare in judecata trebuie sa demonstreze ceea ce cere, altfel spus "Sarcina probei cade in seama reclamantului"
Iar la politie ma indoiesc ca o sa mearga, chiar nu cred ca o sa te bage cineva in seama cu asa o plangere.
Din cate inteleg eu e important sa poti dovedi ca tu ai scris textele, inainte de a fi copiate. Asta inseamna:
1. Marca temporala oferita de furnizorii de semnatura electronice (nu stiu cum functioneaza, nu am incercat-o) cu dezavantajul de a lamuri un judecator cum functioneaza treaba asta; (similar si procedura desccrisa de "Emil" prin copyrighted.com)
2. Inregistrarea documentelor la ORDA contra taxei de 100 de lei, asa cum spune "imagini"
3. Obtinerea de data certa de la un avocat pentru materialele respective (presupune printarea lor si stampilarea probabil fila cu fila) - poate costa destul de mult la un volum mare de texte. (Darea de data certa a inscrisurilor se realizeaza prin indicarea datei (anul, luna, ziua) si ora, daca se solicita, precum si starea in care se afla inscrisul.)
4. Obtinerea de data certa de la notar (Inscrisul caruia urmeaza sa i se dea data certa se intocmeste in numarul de exemplare cerut de parte.
In incheiere se va arata ca s-au indeplinit conditiile esentiale pentru dare de data certa, in sensul art. 49 lit. g), prin urmatoarele mentiuni:
a) data (anul, luna, ziua), iar la cererea partii, si ora;
b) starea in care se afla inscrisul.)-aici probabil ca va costa o mica avere![]()
Copyrighted.com este o optiune interesanta, insa problema e ca ei inregistreaza doar un 'fingerprint' generat pe baza materialului prezentat care se doreste a fi protejat, iar acest 'fingerprint' se va schimba substantial daca in cadrul materialului prezentat se schimba chiar si un singur caracter (o virgula, un spatiu in plus etc). Ei nu stocheaza materialul prezentat in vederea confruntarii (ci doar pentru ochii celui care l-a inregistrat) - deci copiatorul poate prelua textul sau imaginea, modifica o litera sau un pixel si rezulta altceva deci protectia dispare, iar ora inregistrarii nu tine de aun anume fus orar clar specificat, deci ora nu este certa.
Inregistrarea prin dare de data certa la notar ar putea fi ceva mai valabila in fata unui judecator din RO (drept e ca nu am intrebat un judecator, ci e doar o intuitie personala), si am vazut pe net o oferta la doar 50 ron.
eu cred ca un articol este considerat original de google pe situl care are ''authority'' mai bun ... cred ca daca de exemplu scriem un articol viral pe un site .com banal si il preia de la noi viralnova.com si nu da sursa, pentru google e clar care e originalul ...
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)