Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 42

Subiect: Furt de texte

N.Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    9th May 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    33
    Posturi
    439
    Putere Rep
    29

Implicit

În cazul lui rikartro, cum poate dovedi celor de la host că acel conținut îi este furat? De exemplu, dacă eu am un site și toate articolele îmi sunt copiate de alte 2-3 site-uri, atunci cum trebuie formulat astfel încât cei de la host să își dea seama de acest lucru? (luăm în considerare varianta cea mai negativă în care site-urile care copiază au autoritate mai mare și sunt indexate mai repede).

rikartro este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2011
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu le-am trimis mail celor unde este gazduit site-ul cu pricina (Hostway) si le-am zis ca pot verifica intr-o prima faza intrand pe archive.org unde se poate vedea clar site-ul nostru cu textele originale.
    Avand in vedere ca ei abia in aprilie 2013 si-au inregistrat domeniul, este indubitabil ca au furat textele de la noi.
    Noi oricum avem documente cu care putem atesta originalitatea.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2011
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    Eu m-am trezit cu intreg site-ul copiat. 98 de pagini cu peste 600 de imagini. Schimbasera doar numarul de telefon si adresa de e-mail. "Colegului" ii placuse site-ul meu si incerca sa faca bani pe el in Italia.

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca poti dovedi ca ai gasit continut copiat. Adica trebuie sa faci printscreen-uri sau mai bine poti folosi cache-ul google. Apoi trebuie sa-i contactezi pe copiatori si sa-i rogi sa scoata textele. Ii avertizezi ca daca nu le scot, vei face sesizari la google si yahoo si pe de alta parte vei deschide actiune impotriva lor. Le spui doar ca vor fi contactati de avocatul tau.

Din experienta mea, dupa un prim contact, copiatorii se vor speria si vor inlocui textele.

Din perspectiva SEO, in principiu, daca google a gasit textele tale mai demult, iar pe ale lor mai recent, nu ar trebui sa ai probleme de continut duplicat. Mai degraba ei pot avea probleme, desi, uneori google este destul de handicapat cand este vorba de plagiat. Cu totii stim cum agregatoarele de stiri fura continut, il antedateaza si il prezinta ca fiind al lor.
    Ce dreptate ai cand spui "uneori google este destul de handicapat cand este vorba de plagiat", acest amanunt este valabil si in alte situatii, nu numai in cazuri de plagiat.

Geany este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    58
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Nu e asa. Teoretic da, practic nu.

Eu am client cu continut copiat pe 170 de site-uri Da, foarte multi nu se pricep la "net", si considera ca daca un site e locul 1, e din cauza la text, si il copiaza. Site-ul e pe pag 4 acum, dupa ce a stat 2 ani loc 1 pe multe cautari.

Ne chinuim sa-l reparam, iar daca nu merge, trebuie refacut tot contentul.

- mail la toti (site-uri)
    - mail la host
    - mail la google

si daca nu merge, trebuie refacut site-ul, asta e.
    Salut, e primul meu post pe Seopedia

Am avut si eu o experienta asemanatoare cu un site care a fost copiat (nu stiu daca chiar de 170 de site-uri, dar cu siguranta au fost peste 120). Eram pe pozitia 1 pentru o cautare cu competitie medie, de vreo 6 luni, cu un site cu o vechime de sub 1 an. Stateam linistita, pana intr-o zi cand am vazut ca am coborat pe 2. In primele momente n-am stiut ce sa cred, m-am uitat la site-ul care m-a devansat si am fost si mai nedumerita, pentru ca nu era, din nici un punct de vedere, peste site-ul meu. Intuitia mi-a spus ca motivul caderii mele nu avea legatura cu site-ul care m-a intrecut, ci se intamplase ceva cu site-ul meu. Stiind ca n-am facut schimbari la site si avand deja problema cu furtul de texte din site, m-am uitat imediat sa vad daca s-au mai copiat articole in ultimele zile.

Ce se intamplase....un site destul de autoritar a preluat o serie de vreo 14 articole pe care le-a publicat intr-unul singur si a pus link spre spre site-ul meu. Insa articolul respectiv s-a dus viral, a fost preluat de Click, site-uri de stiri, agregatoare, in total vreo 15-20 de site-uri, intr-un interval de vreo 2 zile. Si toate site-urile care au preluat acel articol au pus link, ca si sursa, spre site-ul care preluase seria de articole din site-ul meu. Asa ca acel articol ajunsese sa fie puternic sustinut de linkuri si se pare ca Google nu prea stie sa faca diferenta intre articolul original si copie, daca copia este sustinuta puternic de linkuri.

Cum am rezolvat...Vazand ca site-ul acela a avut puterea sa ma dea jos de pe primul loc, pe care am stat fara probleme timp de 6 luni, mi-a venit o idee. Le-am propus sa inlocuiasca articolul cu un altul unic, scris de mine, singura mea conditie fiind sa ramana linkul spre site-ul meu. Articolul respectiv deja era bine sustinut de linkuri puternice de pe vreo 20 site-uri, cel mai important fiind linkul pe care il aveau de la Click. In maxim doua saptamani dupa ce a fost inlocuit acel articol, am revenit pe pozitia 1 si de atunci n-am mai cazut.

Eu cred ca in orice rau poate fi si un bine, daca ne schimbam perspectiva din care privim lucrurile. Initial m-am simtit coplesita, mi s-a parut un cosmar cand mi-am vazut articolele copiate de peste 100 de site-uri si majoritatea nici nu aveau link spre mine, mai ales cand am vazut ca am pierdut si pozitia 1, dar am inteles ca pot intoarce lucrurile in favoarea mea si pot obtine niste linkuri importante. In momentul de fata chiar colaborez cu cateva site-uri care initial preluasera articole de pe site-urile mele. Cand le-am propus, au fost de acord sa le inlocuiasca cu altele scrise de mine, unice, iar benificiile sunt reciproce, ei au articole de calitate, unice, iar eu am linkuri de pe site-uri cu autoritate, gratuit. Acum depinde de la caz la caz, dar poate fi incercata si solutia asta, poate fi si o metoda buna de link building. Dar eu fac propunerea asta numai cand este vorba de site-uri cu autoritate care preiau articole, pe celelalte, mai ales cele de tip spam, le reclam direct la Google, pentru incalcarea drepturilor de autor.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Buna Geany. Interesanta povestea ta, dar cred ca unica.

Cand 170 de site-uri (90% afaceri +10% stiri & related) iti copiaza contentul, nu exista solutii!

Google le tine in "spate", iar ei oricum nu inteleg de ce Eu sunt obligat sa refac 50 de articole "grele", ca asa vrea google. Dpdv continut e praf, pentru ca panda e calcat de autoritate. Degeaba panda cauta spam content, daca site-ul autoritar apare in locul celui care a creat continutul.

Ma pot razbuna pe ei, dar oricum sunt atat de "slabi" incat se pacalesc singuri.

Off: un link de la click pt mine nu are valoare
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2011
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

In sfarsit mi-au raspuns la telefon si le-am explicat ca ceea ce au facut (furtul de texte) este interzis. Mi-au spus ca n-au stiut, ca abia au inceput si ei cu mobila la comanda si ca cine le-a facut site-ul nu le-a zis ca textele practic au fost copiate de pe alt site.
    Au inteles si au sters textele respective, sper sa nu mai avem si alte probleme de genul acesta.
    O sa stau cu ochiul pe ei.

razva este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit

Salutare. Am descoperit un site care ne poate ajuta sa depistam textele copiate de pe blogurile sau site-urile noastre:blogcopy este numele lui si pare destul de interesant

Scribul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th December 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    80
    Putere Rep
    23

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

A incercat cineva sa-i dea in judecata pe cei care fac asemenea chestii ? Cred ca un proces ar fi usor de castigat si ar servi drept exemplu.

haiduc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    22nd June 2011
    Locaţie
    oriunde
    Posturi
    124
    Putere Rep
    29

Implicit

tocmai am descoperit si eu ca mi s-a furat un articol de pe blog de catre mesagerul,ro (presa locala Bistrita Nasaud). eu l-am publicat in octombrie, ei pe 16 ianuarie a.c., cu foarte mici adausuri/modificari, si sunt pe primul loc in google, dupa respectivele cuvinte cheie (eu am ramas in prima pagina, dar am coborat). le-am trimis un e-mail prin care le-am cerut sa citeze sursa si sunt curios ce vor raspunde.

rRazvan este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th November 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Aceste probleme se pot rezolva imediat cu un simplu raport la Google. Dupa ce raportati site-ul cu pricina dureaza cateva zile pana cand google il va verifica, puteti vedea statusul raportului in dashboard-ul dmca .

Pagina 2 din 5 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Texte site copiate pe pagina Facebook
    De imagini în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 6th June 2013, 14:31
  2. Un mic furt
    De Danielu în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 14th February 2009, 08:49
  3. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 30th November 2008, 15:15
  4. Script original furat (cu tot cu texte)
    De AndyM în forumul Continut web
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 30th September 2008, 09:32
  5. Texte Urari De Paste
    De misu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 17th April 2006, 10:36

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii