Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 42

Subiect: Furt de texte

mariamarin este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd December 2013
    Locaţie
    buzau
    Vârstă
    36
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

Mie mi s-au furat texte la greu. Culmea ca nu doar de pe blogul personal ci si de pe siteurile clientilor pentru care lucrez. Am facut raport la Google si cei care au copiat s-au cam ales cu penalizare google. Contentul is king pentru google. Report la Google si se rezolva iar blogul/bloggerul/publicatia care v-a copiat il trageti de maneca plus publicitate negativa. In decembrie a fost un ditamai scandalul pe tema asta in blogosfera.

haiduc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    22nd June 2011
    Locaţie
    oriunde
    Posturi
    124
    Putere Rep
    29

Implicit

am trimis plangere la google. dupa ce am trimis cateva e-mailuri si la publicatia in cauza, astazi au sters in sfarsit articolul.
    google inca nu l-a verificat. se va supara pe mine daca atunci cand o face, gaseste pagina alba la adresa indicata de mine?

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@haiduc
    Nu se va "supara" pe tine. Din contra, este posibil sa inregistrezi cresteri pe articolele respective, odata eliminate "duplicatele". Mai ales daca site-ul este nou si nu are autoritate.

triplegeo este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd February 2014
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    42
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

La mine a aparut in analytics la Referral Traffic un blog cu link de pe .../wp-admin ( ?? ) . Cand am verificat blogul copiase un articol de la mine respectivul ... Intrebarea e de ce a aparul linku ala la mine ?

sty1129 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    19
    Putere Rep
    0

Implicit

A folosit cineva optiunea de timestamp - marca temporala?
    Stiu ca e aparuta de ceva timp, am vazut ca furnizorii de semnatura electronica o ofera dar nu am auzit de nimeni sa o fi folosit, desi pare cam ce ar trebui pentru dovedirea anterioritatii in textele publicate pe web.

haiduc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    22nd June 2011
    Locaţie
    oriunde
    Posturi
    124
    Putere Rep
    29

Implicit

Am mai descoperit acum vreo luna un text (f. lung si f... "muncit") copiat mot-a-mot de pe blogul meu, culmea, cu tot cu fotografiile personale de rigoare. E drept ca a fost copiat de vreo 2 ani, dar eu abia am dat de el si am facut plangerea de rigoare la google.
    O parte din raspunsul sosit de pe 28 martie:
    "Am analizat secţiunea legată de Blogger din reclamaţia dvs. asociată cazului #:9-8201000003025.

Conform Digital Millennium Copyright Act, am finalizat procesarea notificării dvs. de încălcare a drepturilor. Se lucrează la dezactivarea accesului la conținutul în cauză de la următoarele adrese URL:

http:...................................

Conținutul va fi eliminat în scurt timp."

Insa acel continut este bine mersi acolo si dupa 2 saptamani. Sa mai astept sau sa-i mai necajesc cu o plangere?

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@haiduc iti recomand Register and protect your copyright for free - Copyrighted.com (gratuit) sau https://www.copyrightregistrationservice.com/.
    Daca e un caz mai serios precum cazul in care un concurent ti-a copiat toate textele de pe site sau/si design-ul acestuia, ai 2 variante.
    1. Incerci cu frumosul
    2. Daca nu doresc sa scoata textele, te pot adresa Serviciului de Investigare a Fraudelor, Calea Victoriei nr. 19 la Biroul 2 - drepturi de proprietate intelectuala (vezi ca e pe gang) si intrebi de D-na Elena. Apoi, in baza plangerii de la politie, trimiti copie dupa plangere + citatie proprietarului. In cazul in care proprietarul este PF si domeniul este .ro si nu poti da de el, trimiti la ROTLD, care va contacta detinatorul.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@emil
    Problema discutata cu un avocat. Daca nu inregistrezi textele la ORDA, poti sa te duci si la mama SIF-ului. Vei cita pe Gigel si el va contracara prin "dovedeste ca tu esti proprietarul si nu eu".

Am mai spus-o si o repet. Pentru cei care au volume mari de texte, le puneti intr-un singur document si mergeti la ORDA. Inregistrarea lor costa 100 lei (persoana fizica) si incheiati un contract de cesiune drepturi de autor intre persoana fizica si persoana juridica la care sunteti administrator, asociat etc.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

@imagini un activ intangibil (marca, denumire comerciala de orice natura, text) fie el si neinregistrat ca atare (OSIM/ORDA/USPTO etc) poate genereze drepturi/obligatii. De exemplu daca te uiti in WIPO sunt sute de cazuri de domenii neprotejate de o marca inregistrata, insa marca (neinregistrata) este recunoscuta ca parte incorporala a fondului de comert prin prisma uzantelor comerciale si a starii de fapt (durata, recunoastere, repetabilitate si prima-aparitie).

Cel mai simplu exemplu: Daca eu public in ziar o poezie, si cineva a doua zi o foloseste ca slogan intr-o reclama TV, desi dreptul meu asupra poeziei nu este inregistrat in mod formal, atata timp cat pot demonstra o relatie de anterioritate in creatie, pot castiga. Declararea formala simplifica procesul, insa asta nu inseamna ca in lipsa declararii formale creatorul nu are drepturi asupra operelor sale. Desi fina, distinctia este una de mare importanta
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@emil
    Mergem pe exemplul tau, dar transpus in zona de online. Tu ai scris 1000 de articole, Gigel a scris si el 1000 de texte. Insa el decide ca nu sunt suficiente, si mai copiaza inca 200 de la tine. Exista relatie de anterioritate in creatie? Exista, si el a creat texte ca si tine. Cat de usor iti este sa demonstrezi ca tu esti autorul?

Eu m-am confruntat cu urmatoarea situatie. Eu creez texte, multe alte firme creaza (a se citi "copiaza" de cele mai multe ori, inclusiv pe mine) si ele texte pe aceeasi nisa. Primul email a fost de notificare pentru a elimina textele. Unii au reactionat din prima, altii mi-au raspuns exact cum ti-am zis: "de unde stiu ca esti tu autorul?" (inclusiv de la unul care avea si o firma de hosting!). Am trimis copii dupa cererile de inregistrare ORDA, efectul a fost imediat.

Desigur, exista si varianta in care Gigel se va incapatana si nu va fi impresionat. Ajungi cu el in instanta, iti va fi mai usor sa probezi calitatea de autor.

A nu se intelege ca este o solutie care te protejeaza 100%. Este o solutie ieftina care te ajuta foarte mult.

Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Texte site copiate pe pagina Facebook
    De imagini în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 6th June 2013, 14:31
  2. Un mic furt
    De Danielu în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 14th February 2009, 08:49
  3. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 30th November 2008, 15:15
  4. Script original furat (cu tot cu texte)
    De AndyM în forumul Continut web
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 30th September 2008, 09:32
  5. Texte Urari De Paste
    De misu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 17th April 2006, 10:36

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii