In urma unor verificari de rutina, am descoperit texte intregi dintr-un site personal copiate pe o pagina de facebook. Ce se poate face in situatia aceasta? Textele au fost inscrise la ORDA inainte de publicarea pe site.
In urma unor verificari de rutina, am descoperit texte intregi dintr-un site personal copiate pe o pagina de facebook. Ce se poate face in situatia aceasta? Textele au fost inscrise la ORDA inainte de publicarea pe site.
Facut. Fara mari sperante, ca sa fiu sincer.
Pai mai da catorva prieteni adresa sa faca report, poate asa se sesizeaza.
Poti sa dai de mine usor, @contact.
Ai încercat să vorbești cu cel care ti-a postat articolele pe facebook? Mai întâi încearcă să faci asta și poate ai noroc să rezolvi pe cale amiabilă. Dacă nu reușești așa, în instanță ar trebui să îți fie ușor dacă spui că ți-ai înregistrat drepturile de autor.
Ce probleme ai putea întâmpina în cazul în care vrei să apeleze la instanța de judecată:
1. Trebuie să faci rost de numele și domiciliul celui pe care vrei să îl dai în judecată. În caz contrar, v-a trebui să îi dai în judecată pe cei de la Facebook în cazul în care în urma unei cereri, nu vor vrea să îți dezvăluie aceste date;
2. Dacă individul e din Timișoara, e foarte posibil să trebuiască să îl dai în judecată la o instanță din Timișoara (tu fiind din București e destul de costisitor);
3.Trebuie să poți proba atât drepturile tale de autor cât și faptul încălcării acestora de către pârât (e posibil ca după ce îi vine citația, pârâtul să șteargă conținutul de pe facebook).
@Cosmin
Cunosti genul "manelist"? Cam asa se prezinta pagina respectiva, o discutie amiabila o porti cand ai cu cine. Mai mult, dupa ce investesti sume cu multe zerouri in continut, iti mai arde de dialog?
1. Am facut un raport la Facebook, sa vedem daca si cand primesc un raspuns.
2. Aparent respectivul locuieste in Anglia. Are si un site .uk, in limba romana, dar acolo nu s-au preluat texte.
3. Dreptul de autor poate fi probat. Voi vedea cum fac sa "inregistrez" fapta lui.
Facebook nu raspunde la toate sesizarile, insa ia masurile acolo unde este cazul. 1) Nu deschide mai multe sesizari pentru aceeasi problema pentru ca o sa intarzii rezultatul. 2) Timpul de reactie depinde de prioritati, momentan prioritatea mai mare o au brandurile. Aici ai putea sa lasi de inteles ca siteul tau e un brand, ca sa maresti timpul de raspuns. 3) Ceva mai extrem, dar si posibil vatamator pentru tine, dupa cum zicea si Dragos, report la greu la posturile respective. Daca cei care dau report au conturi "curate" si variate, efectul este vizibil imediat.
Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.
I'm not a complete idiot, some parts are missing...
@zimbru
N-as merge pana la a actiona in judecata facebook. Numele respectivului il am deja.
Am fost intr-o situatie similara cu cineva de pe Facebook care imi copia texte din site, pe care le punea la el in pagina la Notes, dupa care le trimitea prin feed la twitter. Am reusit sa-i inchid pagina respectiva prin report la Facebook, dar dupa ce am rugat mai multi din prietenii mei din Facebook sa raporteze si ei. Cam 50 de persoane au raportat, intr-o luna pagina respectiva de pe facebook (cu peste 60000 de fani) a fost stearsa. Am incercat sa iau legatura cu proprietarul site-ului, da nu am primit niciun raspuns de la el. Mentionez ca individul, dupa ce l-am contactat isi mai facuse inca 3 pagini Facebook cu acelasi continut...au disparut si aceste pagini.
Nu stiu daca am avut noroc, dar alta solutie prin care sa nu pierd timp si bani, nu aveam.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)