Postat în original de
Vicarious
Eu m-am trezit cu intreg site-ul copiat. 98 de pagini cu peste 600 de imagini. Schimbasera doar numarul de telefon si adresa de e-mail. "Colegului" ii placuse site-ul meu si incerca sa faca bani pe el in Italia.
In primul rand, trebuie sa te asiguri ca poti dovedi ca ai gasit continut copiat. Adica trebuie sa faci printscreen-uri sau mai bine poti folosi cache-ul google. Apoi trebuie sa-i contactezi pe copiatori si sa-i rogi sa scoata textele. Ii avertizezi ca daca nu le scot, vei face sesizari la google si yahoo si pe de alta parte vei deschide actiune impotriva lor. Le spui doar ca vor fi contactati de avocatul tau.
Din experienta mea, dupa un prim contact, copiatorii se vor speria si vor inlocui textele.
Din perspectiva SEO, in principiu, daca google a gasit textele tale mai demult, iar pe ale lor mai recent, nu ar trebui sa ai probleme de continut duplicat. Mai degraba ei pot avea probleme, desi, uneori google este destul de handicapat cand este vorba de plagiat. Cu totii stim cum agregatoarele de stiri fura continut, il antedateaza si il prezinta ca fiind al lor.