Rezultate 1 la 10 din 42

Subiect: Furt de texte

Afișare hibrid

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@emil
    Mergem pe exemplul tau, dar transpus in zona de online. Tu ai scris 1000 de articole, Gigel a scris si el 1000 de texte. Insa el decide ca nu sunt suficiente, si mai copiaza inca 200 de la tine. Exista relatie de anterioritate in creatie? Exista, si el a creat texte ca si tine. Cat de usor iti este sa demonstrezi ca tu esti autorul?

Eu m-am confruntat cu urmatoarea situatie. Eu creez texte, multe alte firme creaza (a se citi "copiaza" de cele mai multe ori, inclusiv pe mine) si ele texte pe aceeasi nisa. Primul email a fost de notificare pentru a elimina textele. Unii au reactionat din prima, altii mi-au raspuns exact cum ti-am zis: "de unde stiu ca esti tu autorul?" (inclusiv de la unul care avea si o firma de hosting!). Am trimis copii dupa cererile de inregistrare ORDA, efectul a fost imediat.

Desigur, exista si varianta in care Gigel se va incapatana si nu va fi impresionat. Ajungi cu el in instanta, iti va fi mai usor sa probezi calitatea de autor.

A nu se intelege ca este o solutie care te protejeaza 100%. Este o solutie ieftina care te ajuta foarte mult.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    @emil
    Mergem pe exemplul tau, dar transpus in zona de online. Tu ai scris 1000 de articole, Gigel a scris si el 1000 de texte. Insa el decide ca nu sunt suficiente, si mai copiaza inca 200 de la tine. Exista relatie de anterioritate in creatie? Exista, si el a creat texte ca si tine. Cat de usor iti este sa demonstrezi ca tu esti autorul?

Eu m-am confruntat cu urmatoarea situatie. Eu creez texte, multe alte firme creaza (a se citi "copiaza" de cele mai multe ori, inclusiv pe mine) si ele texte pe aceeasi nisa. Primul email a fost de notificare pentru a elimina textele. Unii au reactionat din prima, altii mi-au raspuns exact cum ti-am zis: "de unde stiu ca esti tu autorul?" (inclusiv de la unul care avea si o firma de hosting!). Am trimis copii dupa cererile de inregistrare ORDA, efectul a fost imediat.

Desigur, exista si varianta in care Gigel se va incapatana si nu va fi impresionat. Ajungi cu el in instanta, iti va fi mai usor sa probezi calitatea de autor.

A nu se intelege ca este o solutie care te protejeaza 100%. Este o solutie ieftina care te ajuta foarte mult.
    Eu zic sa faci asa: fa o plangere pentru copierea unei "opere" si se ajunge in instanta.

Legea spune asa: el trebuie sa demonstreze ca le-a scris inaintea ta si nu tu. Daca merge la politie de 2-3 ori + judecator, se lasa de copiat!

Daca nici asa nu se lasa, e vremea sa dai cu el de pamant.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

sty1129 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    19
    Putere Rep
    0

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post

Legea spune asa: el trebuie sa demonstreze ca le-a scris inaintea ta si nu tu. Daca merge la politie de 2-3 ori + judecator, se lasa de copiat!
    .
    De fapt legea spune ca cel care face cererea de chemare in judecata trebuie sa demonstreze ceea ce cere, altfel spus "Sarcina probei cade in seama reclamantului"
    Iar la politie ma indoiesc ca o sa mearga, chiar nu cred ca o sa te bage cineva in seama cu asa o plangere.

Din cate inteleg eu e important sa poti dovedi ca tu ai scris textele, inainte de a fi copiate. Asta inseamna:
    1. Marca temporala oferita de furnizorii de semnatura electronice (nu stiu cum functioneaza, nu am incercat-o) cu dezavantajul de a lamuri un judecator cum functioneaza treaba asta; (similar si procedura desccrisa de "Emil" prin copyrighted.com)
    2. Inregistrarea documentelor la ORDA contra taxei de 100 de lei, asa cum spune "imagini"
    3. Obtinerea de data certa de la un avocat pentru materialele respective (presupune printarea lor si stampilarea probabil fila cu fila) - poate costa destul de mult la un volum mare de texte. (Darea de data certa a inscrisurilor se realizeaza prin indicarea datei (anul, luna, ziua) si ora, daca se solicita, precum si starea in care se afla inscrisul.)
    4. Obtinerea de data certa de la notar (Inscrisul caruia urmeaza sa i se dea data certa se intocmeste in numarul de exemplare cerut de parte.
    In incheiere se va arata ca s-au indeplinit conditiile esentiale pentru dare de data certa, in sensul art. 49 lit. g), prin urmatoarele mentiuni:
    a) data (anul, luna, ziua), iar la cererea partii, si ora;
    b) starea in care se afla inscrisul.)-aici probabil ca va costa o mica avere

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    54
    Posturi
    622
    Putere Rep
    41

Implicit

Copyrighted.com este o optiune interesanta, insa problema e ca ei inregistreaza doar un 'fingerprint' generat pe baza materialului prezentat care se doreste a fi protejat, iar acest 'fingerprint' se va schimba substantial daca in cadrul materialului prezentat se schimba chiar si un singur caracter (o virgula, un spatiu in plus etc). Ei nu stocheaza materialul prezentat in vederea confruntarii (ci doar pentru ochii celui care l-a inregistrat) - deci copiatorul poate prelua textul sau imaginea, modifica o litera sau un pixel si rezulta altceva deci protectia dispare, iar ora inregistrarii nu tine de aun anume fus orar clar specificat, deci ora nu este certa.

Inregistrarea prin dare de data certa la notar ar putea fi ceva mai valabila in fata unui judecator din RO (drept e ca nu am intrebat un judecator, ci e doar o intuitie personala), si am vazut pe net o oferta la doar 50 ron.

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Eu zic sa faci asa: fa o plangere pentru copierea unei "opere" si se ajunge in instanta.

Daca nici asa nu se lasa, e vremea sa dai cu el de pamant.
    De fapt, legea civila spune ca reclamantul trebuie sa isi dovedeasca pretentiile, altfel ne-am intoarce in evul mediu si am desfiinta din temelie mult prea iubita prezumtie de nevinovatie. Exista si mici exceptii, strict reclementate de lege, numite prezumtii, in care paratul trebuie sa dovedeasca contrariul.

Asadar, Tom, te anunt ca tocmai am formulat o cerere de chemare in judecata pentru ca inca nu mi-ai inapoiat suma de 11,7 milioane de euro cu care te-am imprumutat cand ai vrut sa iti iei iaht in 2007. Te anunt ca, asa cum ne-am inteles (verbal), din momentul in care trebuia sa imi returnezi banii (ianuarie 2008), imi datorezi si dobanzi de 0,5 pe zi. Voi lasa instanta sa le calculeze.

PS: In penal, cei care strang probele si trebuie sa dovedeasca vinovatia sau nevinovatia suspectului, inculpatului sunt organele de urmarire penala si procurorii, nu persoanele vatamate.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Texte site copiate pe pagina Facebook
    De imagini în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 6th June 2013, 14:31
  2. Un mic furt
    De Danielu în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 14th February 2009, 08:49
  3. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 30th November 2008, 15:15
  4. Script original furat (cu tot cu texte)
    De AndyM în forumul Continut web
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 30th September 2008, 09:32
  5. Texte Urari De Paste
    De misu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 17th April 2006, 10:36

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii