Pagina 3 din 6 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 52

Subiect: Update algoritm 12-13 martie 2019

Cristi Adam este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    13
    Data înscrierii
    26th February 2018
    Locaţie
    Targoviste
    Posturi
    88
    Putere Rep
    13

Implicit

Rapsodia si daca dai rezultatele pe ro, primele site-uri care apar sunt tot alea rusesti cu redirect catre un produs cu pagina in romana:

1 Cele mai eficiente pastile pentru dieta cumpara - M-tour.eu m-tour.eu/data/11076-the-most-effective-diet-pills-buy.xml
    2 Ce sunt pastile ieftine și eficiente pentru dietă - m-tour.eu/data/20112-what-are-cheap-and-effective-diet-pills.xml
    3 Cele mai eficiente pastile pentru pierderea în greutate - Casa ...
    casainternazionaledelledonne.org/.../10312-the-most-effective-pills-for-weight-loss.x...

si o tine tot asa cu astfel de site-uri pana pe poz 8. Toate acestea sunt pagini in rusa cu redirect catre o pagina a unei pastile de slabit scrisa in romana. Lista de cuvinte cheie e foarte lunga si nu afecteaza doar in nisa slabitului.
    Ultima modificare făcută de Nichita; 29th March 2019 la 13:43.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.718
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Adam Vezi Post
    Rapsodia si daca dai rezultatele pe ro, primele site-uri care apar sunt tot alea rusesti cu redirect catre un produs cu pagina in romana:

si o tine tot asa cu astfel de site-uri pana pe poz 8. Toate acestea sunt pagini in rusa cu redirect catre o pagina a unei pastile de slabit scrisa in romana. Lista de cuvinte cheie e foarte lunga si nu afecteaza doar in nisa slabitului.
    Da recunoasc ca nu am studiat atent am vazut ca scrie in romaneste si nu am dat click sa vad ce si cum. Naspa. Si la mine e cam aiurea, am un site care ranca in romana din toata UE, acu am scazut 50% .. si la trafic si la venit. Si vorbim de peste 1 K euro acu sunt 500. Asta-i viata, sper sa-si revina, eu recuperez pe FB desi sincer nu prea am chef sa distribui zilnic zeci de articole. Daca nu revine, trebuie umblat iar la SEO, links ... content . Cum zicea cineva de aici .. sa stai cu nasul in vant meru ... Romania a mai trecut prin perioade nasoale, ma uit ca si la link-ul lui Nichita nu prea sunt comenturi si UpVote [ 19 ]. ma bucur ca am si cresteri totusi, dar doar pe trafic din RO si la chestii vechi [ peste 6 - 7 ani ].
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    13
    Data înscrierii
    26th February 2018
    Locaţie
    Targoviste
    Posturi
    88
    Putere Rep
    13

Implicit

Nichita, ce spui tu ca google iti ofera unele rezultate din limba engleza o facea dinainte de acest update si o facea si inainte de update-ul din august 2018. EU am observat treaba prin decembrie 2017 si practic asta a fost unul din motivele principale pt care am inceput sa fac site=uri pe ro. Initial am crezut ca nu prea sunt rezultate si google e fortat sa imi arate rezultatele in engleza, dar am ajuns la concluzia ca google e o frectie ce poate fi manipulata oricand mai de oricine cu orice forma spam.
    Chiar am ajuns la concluzia ca nu se merita sa muncesti ca un sclav pt un site cand pur si simplu poti face o simpla pagina cu un produs pe care o spamezi cu backlinkuri si ai ajuns in top. Fa 10 pagini pe acelasi cuvant cheie si ai toata prima pagina google a ta.

Acum stiu ca bugurile nu dureaza mult dar sa fii primul pe cuvantul cheie Garcinia Cambogia te cam umplii de bani. Acum 2 sau 3 ani am vazut o chestie asemanatoare pe Bing care iti afisa pe primele 2 pagini acelasi rezultat(tot o pagina cu redirect) de 20 ori si iesea in serp pagina respectiva pt toate cuvintele cheie legate de Garcinia Cambogia si weight loss pills. Tot bugul asta a tinut cam o saptamana dar in saptamana respectiva sunt sigur ca paginile respective au produs cel 100k$.

Reputatie:
    13
    Data înscrierii
    26th February 2018
    Locaţie
    Targoviste
    Posturi
    88
    Putere Rep
    13

Implicit

Nu ma plang de trafic, practic dupa update asta traficul pe slabire s-a dublat aproape, cu toate ca am pierdut foarte multe pozitii pe 15-20% din cuvintele cheie principale. Cu toate astea imi displace total sa vad cum bataia asta de joc cu acele pagini de redirect mi-a eliminat toata munca depusa.

Sincer, google iti spune sa fii cinstit sa faci treaba buna, tu faci asta si ti-o da in gura, nu e prima oara cand trec prin asta si chiar am ajuns la concluzia ca ar trebui sa incepem sa purtam palarii negre daca vrei sa mai faci ceva pe google, pt ca astea albe ii displac si mereu i-au displacut cu toate ca google urlat in gura sa purtam doar palariile albe.

Acum ce rost are sa ma chinui sa port sapca alba cu anii si sa nu fac nimic cand imi pot pune sapca neagra si sa produc ce mi-am propus in nici macar o luna. Practic nici macar nu esti pedepsit in plm daca esti prins, iti sterge site-ul, taie accesul la google, prostii din astea care pot fi remediate usor schimband laptopul si numele de navigator, pe urma o iei de la capat si tot asa, viata trece tu faci banul, google o suge, de doua ori ca merita.

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    174
    Putere Rep
    23

Implicit

Din ce-a vazut ca se-ntampla, am ajuns la concluzia ca asta nu a fost un update, ci un downdate, un rollback. D-aia pare ciudat, pentru ca a afectat intr-o oarecare masura doar saiturile care au avut cresteri sau scaderi semnificative intr-unul din precentele updates.

Ce stiu sigur este ca:

- Incepand cu data de 12, unul din site-urile importante pe care le manageriez, un proiect care a suferit in timpul Medic Update, a inceput sa-si revina
    - Draxe.com, lovit teribil de Medic Update, a-nceput sa-si revina (asta ar fi cel mai bun exemplu dintr-o lista de saituri similare)
    - Incepand cu data de 12, concurenta lui Draxe (gen WebMD), site-uri ce au fost privilegiate de Medic Update, au inceput sa piarda din traficul castigat imediat dupa Medic Update: oricine are access la un tool de genul Semrush va vedea EXACT-EXACT cresterea si scaderea exact la datele astea, pana la pozitia de pana in Medic Update
    - Sunt pe un grup de Facebook in care useri cu site-uri in industrie au observat cam acelasi behavior.

Medicinenet.com - https://i.imgur.com/RFE2ulv.png - revenire
    WebMD.com - https://i.imgur.com/EfgL2SV.png - pierdere
    Draxe.com - https://i.imgur.com/0a6GLXp.png - semne clare de revenire

Acum, e putin ciudat, pentru ca nu doar site-urile medicale au fost afectate de rollback, ci si alte site-uri. Iar raspunsul meu este logic: a fost un update de core, iar core-algo-changes afecteaza tot ce-nseamna SERPs. Doar ca isi vor reveni, daca nu cumva si-au revenit deja. Site-ul din semnatura, fara legatura cu Health & Beauty, a pierdut 25-30% incepand cu data de 12, pentru a-si reveni, pana astazi, la traficul initial.

Exista un raspuns destul de evaziv din partea Google, in care mint prin omisiune, asa cum ne-au obisnuit. Spun ca "nu a fost un update targetat pe Health & Beauty", ci un update de Core. Parerea mea este ca fix Health & Beauty a fost tinta. Si nu-i un update, ci un rollback. Dupa ce am analizat datele din Health & Beauty, sunt 99% convins ca a fost un rollback la Medic Update. Este foarte, foarte evident.
    Ultima modificare făcută de designarti; 29th March 2019 la 13:50.
    Despre consultanță și conținut site-uri turistice aici | Proiect personal Globi.ro.

CalinB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    20th January 2014
    Posturi
    441
    Putere Rep
    24

Implicit

Ce zici tu observ ca se aplica din incognito/private mode. Daca cauti in browserul normal, vei gasi doar rezultate romanesti, site-ul tau si inca cateva de afiliere.

Citat Postat în original de Cristi Adam Vezi Post
    Nu am idee ce se intampla cu google dar cineva umbla la butoane. Daca dai cautare la cuvantul cheie: cele mai eficiente pastile de slabit , primele 5 rezultate sunt pagini rusesti cu redirect catre un anumit produs de slabit. Si nu e vorba doar de cuvantul asta cheie, mai sunt cateva cu foarte multe cautari in aceasi situatie, iar siturile din Romania apar pe pagina 2 in cel mai bun caz

Reputatie:
    13
    Data înscrierii
    26th February 2018
    Locaţie
    Targoviste
    Posturi
    88
    Putere Rep
    13

Implicit

am dat cautare normal nu am folosit incognito. Am verificat iar si aceleasi rezultate pt mine, chiar e curios. Cloacking ip in functie de cauturile userului. Inainte de a face verificarea asta ai mai cautat in trecut cuvinte cheie asemenatoare cu cel specificat de mine? Te intreb ca acum am cautat si eu pe incognito si imi arata ce spui tu ca iti arata tie pe normal, situatia este inversa la mine

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de designarti Vezi Post
    Si nu-i un update, ci un rollback. Dupa ce am analizat datele din Health & Beauty, sunt 99% convins ca a fost un rollback la Medic Update. Este foarte, foarte evident.
    Sunt site-uri care au urcat la ambele update-uri, asa cum sunt si siteuri care au coborat dupa ambele updates.

https://www.gsqi.com/marketing-blog/...orithm-update/

Siteuri de pe multiple nise au fost afectate de acest update.

https://www.seroundtable.com/google-...lts-27315.html

LE: Acum doua zile au facut o noua modificare a algoritmului. Se pot vedea variatiile cu un tool de genul Semrush.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    26

Implicit

Eu sunt destul de sigur ca exemplul dat de Cristi Adam este o eroare si in rest s-au mutat pioni grei in algoritm si de aceea schimbarile majore (cresteri si scaderi) pentru unele site-uri.
    @Nichita legat de stiri, daca e vorba despre cele care se cauta la fel si in engleza, nu cred ca se vor schimba. Daca ai ceva exemple de cautari romanesti cu rezultate in engleza, lasa 2-3 exemple.
    Pe topicul acela se cauta obama si pancreatic cancer, care se incadreaza la ce observasem si eu mai de mult.
    Cu toate astea, am vazut la mai multe site-uri in analytics care s-au miscat linear dinainte si dupa update, in general magazine online, ai si cresteri si am vazut si scaderi.
    Emag-ul cu paginile de search l-am vazut in multe locuri in fata. Dar ei sunt o exceptie.
    Aveti ceva indicii de patterns? Ati vazut ceva articole in engleza sa vorbeasca de ele?
    Fara semnatura.

Reputatie:
    13
    Data înscrierii
    26th February 2018
    Locaţie
    Targoviste
    Posturi
    88
    Putere Rep
    13

Implicit

"Eu sunt destul de sigur ca exemplul dat de Cristi Adam este o eroare si in rest s-au mutat pioni grei in algoritm si de aceea schimbarile majore (cresteri si scaderi) pentru unele site-uri."

Frate, asta numai e eroare, este o eroare cand se intampla o data, hai de doua ori dar cand intr-una si intr-una ti se ia painea de la gura cu astfel de smecherii precum cloacking deja google e o tarfa de cea mai joasa speta care pozeaza in virgina. Iar faza cu acel cuvant cheie este doar un exemplu pt ca sunt o gramada de cuvinte cheie afectate si o gramada de nise care au aceasi problema, primele pozitii sunt ocupate de site-uri rusesti, polonize sau cehe care folosesc cloaking, direct din serp iti da redirect pe linkul de afiliat catre produs.

Pagina 3 din 6 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domain Authority 2.0 (Update 5 Martie 2019)
    De tiroid în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th July 2019, 21:11
  2. Update algoritm Google - 1 august
    De SergiuB în forumul Noutati de la Google (Stiri)
    Răspunsuri: 41
    Ultimul Post: 29th December 2018, 21:26
  3. Google update - 8 martie 2017
    De Bogdan Calin în forumul Noutati de la Google (Stiri)
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 24th March 2017, 20:04
  4. Update de algoritm?
    De rcostica în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 21st December 2016, 22:48
  5. Update algoritm ?
    De darkstar_tfd în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 14th January 2009, 17:26

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.