De 2 zile observ fluctuatii masive... la voi nu?
De 2 zile observ fluctuatii masive... la voi nu?
Sunday, April 7
9.0 / 10
Very High range
There're constant and massive tremors on Google search results, suggesting a significant algorithm update. It's time to check if your site is going up/down.
Imi puteti spune va rog la voi cum se prezinta situatia in cautari azi?
Un raspuns pe care l-am primit de la cineva de la Google News (am pus o intrebare specifica). Se pare ca problema nu afecteaza doar Google News.
![]()
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Am publicat si noi ce concluzii am putut trage pana acum din evolutia site-urilor post update.
https://seomark.ro/update-de-algorit...e-2019-opse24/
Pe scurt, CRED ca au fost major modificati factorii de ranking legati de user experience. Asta a fortat partial stergerea istoricului Google pe zona asta, ceea a fortat - temporar - revenirea (sau cresterea ponderii) la factori mai "primari" - Links si analiza semantica. Daca teoria mea se dovedeste corecta, in timp (luni) paginile si site-urile care aveau scor mare de la user experience vor reveni si chiar vor performa mai bine decat pre-update.
Pe mine ma mitra altceva: ma uit la pozitii keywords si in cel mai rau caz s-a pierdut o pozitie, dat tot TP 5 au ramas, in schimb au disparut cautarile. avand in vedere site-uri cu trafic mai mic [ 1 -2 k pe zi ] observ zile cu pauza in cautari [ nu caderi la zero, ci efectiv nu sunt date in ziua respectiva ], ceea ce e mai grav. Eca si cum site-ul tau nu a existat [ ok, ai cazut de pe prima pagina, dar nici macar in TOP 100? ]. Si mai rau mi se pare ca ... nu stii cum sa remediezi pe termen scurt, sa nu pierzi venituri prea mult.
Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!
A mai fost si problema legata de dezindexarea unor url-uri.
Pe anumite site-uri, disparuse homepage-ul si in locul ei, apareau pagini interioare site-ului pentru diverse keywords. Scaderile erau de peste 20-30 de pozitii. Dupa ce au reindexat homepage-ul, totul a revenit la normal.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Nu stiu daca e o chestie chiar atat de noua, cred ca de vreo doua ori am semnalat probleme asemanatoare.
A inceput de prin 2015 Dă Google rateuri pe RO? si a devenit mult mai evident in 2018 Am eu probleme sau avem noi probleme? ...
Ok, chestiile astea le gasesc utile pentru situatiile cand chiar nu exista continut in limba romana. Dar atunci cand exista....?!
Macar sa le propunem ca inainte de rezultate sa afiseze si mesajul "Learn English, foolish Romanians!" (multumesc google translate...). Sa se simta cei din "clasele inferioare", probabil pentru ei, conform comportamentului, suntem un fel de indieni (pentru cei care nu stiu, in India e o rusine sa nu stii engleza, esti din start etichetat ca prost), nu un fel de nemti (care nu invata engleza nici de-ai dracu, din patriotism, sic!).
Revenind la subiect, cred ca algoritmul ia de referita comportamentul utilizatorului pe cazuri concrete. Căuta omul telefon Samsung Galaxy S4 (ca ala era pe atunci) si naviga pana pe pagina a doua sa dea click pe gsmarena. Adica românul e amator de continut in engleză, nu? L-a pus in prima pagina si a rezolvat problema. Apoi romanul a cautat Samsung Galaxy S8 antutu si a mai venit unul in prima pagina, apoi Samsung Galaxy S8 SAR si tot asa.
Adica tot noi suntem de vina. Zic si eu...
Rateurile cu deindexarea homepage-ului nu sunt doar pe RO. Nu va mai amagiti, nu suntem atat de speciali![]()
Google Spune ca a rezolvat complet problema cu deindexarea
https://www.searchenginejournal.com/...solved/303007/
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)