Pagina 2 din 6 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 52

Subiect: Update algoritm 12-13 martie 2019

iulipwnz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    16th June 2013
    Locaţie
    Alexandria
    Vârstă
    32
    Posturi
    215
    Putere Rep
    21

Implicit

Din ce am observat eu, unde au fost backlinks din nisa, s-au dus bine. Totul este ok, cel putin la mine, mi-a ridicat cateva cuvinte cheie principale in primele 5 pozitii (erau pe pagina 2) la un client cu un site mai vechi iar la celalalt (3~ luni) au ramas la fel. Tot e ok

Butcher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    15th June 2007
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    42
    Posturi
    308
    Putere Rep
    32

Implicit

Scadere brusca de trafic, aproximativ de 30%. Cine se uita pe t5, sectiunea de afaceri unde sunt eu, cam toate sunt in scadere: Top Siteuri Afaceri - Clasament Trafic Web
    Pe sectiunea de blog-uri sunt si cresteri de 482%, 269%: Top Siteuri Bloguri - Clasament Trafic Web

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    976
    Putere Rep
    38

Implicit

Salut,

Din analiza unui numar de aprox. 400 de site-uri (la care avem acces pe conturile de Google Analytics in cadrul DWF), am identificat o serie de particularitati ale acestui update, ca de exemplu:
    • Ni se confirma faptul ca si in Romania sunt site-uri foarte mari, cu brand puternic, care au inregistrat scaderi semnificative. Acest lucru contrazice opiniile generaliste de tip “brandurile au fost avantajate la acest update”.
    • Din datele analizate pe conturi de GSC ale unor site-uri mari (>2 mil vizite pe luna din Google organic), afectate negativ de acest update google, am observat ca s-au pierdut pozitii de top, insa in special pe cuvinte cheie destul de putin relevante.
    • Site-uri de tip eCommerce, care au construit continut in mod constant in ultimul timp, au inregistrat cresteri semnificative pe acest tip de continut, in detrimentul unor site-uri mari de publishing. Consideram ca acesta poate sa fie un semn al diminuarii ponderii pe care autoritatea domeniului o are in algoritmul de ranking Google.

Mai multe observatii, actualizam in cadrul articolul dedicat acestui update, de pe blogul DWF: Google Update: 13 martie, 2019 – ce stim pana in acest moment. De asemenea, in pagina este si un formular, prin care puteti sa contribuiti la aceasta analiza, daca doriti.

Spor.
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@Meetzah, nu ati remarcat problema principala si anume faptul ca Google a inlocuit pentru foarte multe cautari rezultatele in limba romana cu cele in limba engleza. Pentru foarte multe cautari, din 10 rezultate, Google afiseaza doar 1-2 pagini in limba romana, restul rezultatelor fiind pagini in limba engleza.

E in mod clar o problema tehnica / bug de algoritm.

Am deschis o postare ieri pe forumul Google: https://support.google.com/websearch.../3055890?hl=en

Am rugamintea sa adaugati niste comentarii + upvotes, ca sa incercam sa tinem threadul sus, pentru o eventuala rezolvare mai rapida.

Multumesc anticipat.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.709
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post

Au mari probleme peste tot, inclusiv la gmail. Am sters toate email-urile si ei ziceau ca e full inbox, delete for more space! a durat 48 de ore pana sa actualizeze. Am vazut schimbari si pe .de, unde o gramada de site-uri au inregistrat scaderi majore. Eu zic ca isi revin ... dar o sa suferim pana atunci.

Am rugamintea sa adaugati niste comentarii + upvotes, ca sa incercam sa tinem threadul sus, pentru o eventuala rezolvare mai rapida.
    Votat!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Butcher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    15th June 2007
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    42
    Posturi
    308
    Putere Rep
    32

Implicit

La modul cel mai serios, asta cel mai prost update de algoritm ever.
    Cautari care inainte afisau rezultate relevante, acum imi sunt afisate site-uri pe wordpress.com, aplicatii din microsoft store abandonate, junk.

Done!

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    25

Implicit

@Meetzah, nu ati remarcat problema principala si anume faptul ca Google a inlocuit pentru foarte multe cautari rezultatele in limba romana cu cele in limba engleza. Pentru foarte multe cautari, din 10 rezultate, Google afiseaza doar 1-2 pagini in limba romana, restul rezultatelor fiind pagini in limba engleza.

Am deschis o postare ieri pe forumul Google: https://support.google.com/websearch.../3055890?hl=en

Multumesc anticipat.
    Eu am observat aceasta tendinta cu mult inainte de update. Mult = cateva luni. In special pentru cautarile care se efectueaza cam la fel si engleza.
    Fara semnatura.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit

Citat Postat în original de Claudyou Vezi Post
    Eu am observat aceasta tendinta cu mult inainte de update. Mult = cateva luni. In special pentru cautarile care se efectueaza cam la fel si engleza.
    Nu te contrazic, insa nu stiu procentual de cate ori apareau astfel de rezultate. Eu nu le-am remarcat.

Acum e ceva evident, pe nisa news procentul a crescut foarte mult. Daca o sa efectuezi cateva din cautarile date exemplu in thread-ul de pe forumul Google, o sa vezi ca pentru anumite cautari s-a ajuns la peste 80% rezultate in limba engleza.

Evergreen-urile sunt se asemenea afectate puternic, pentru cautari de biografii / nume de personalitati, siteurile in limba romana au fost inlocuite in mare masura cu rezultate in limba engleza.

Am testat si cu unele cautari specifice pentru limba romana, iar Google ofera uneori echivalente din engleza sau alta limba (am vazut si rezultat in spaniola).
    Ultima modificare făcută de Nichita; 29th March 2019 la 00:22.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Cristi Adam este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    13
    Data înscrierii
    26th February 2018
    Locaţie
    Targoviste
    Posturi
    88
    Putere Rep
    13

Implicit

Nu am idee ce se intampla cu google dar cineva umbla la butoane. Daca dai cautare la cuvantul cheie: cele mai eficiente pastile de slabit , primele 5 rezultate sunt pagini rusesti cu redirect catre un anumit produs de slabit. Si nu e vorba doar de cuvantul asta cheie, mai sunt cateva cu foarte multe cautari in aceasi situatie, iar siturile din Romania apar pe pagina 2 in cel mai bun caz

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.709
    Putere Rep
    30

Implicit

I also confirm this problem: English pages results for medical searches in Romanian. Here is an example for "cancer de pancreas (pancreatic cancer").
    Am efectuat o cautare din MD si dupa ce am ales doar pagini in limba romana prima pagina a fost doar pe .ro

cele mai eficiente pastile de slabit
    la fel si pe acesta. Culmea este ca si fara sa selectez rezultatele sunt tot in romana [ desi in MD cam totul e in rusa! ] Ar merita de verificat cele doua din RO.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Pagina 2 din 6 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domain Authority 2.0 (Update 5 Martie 2019)
    De tiroid în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th July 2019, 21:11
  2. Update algoritm Google - 1 august
    De SergiuB în forumul Noutati de la Google (Stiri)
    Răspunsuri: 41
    Ultimul Post: 29th December 2018, 21:26
  3. Google update - 8 martie 2017
    De Bogdan Calin în forumul Noutati de la Google (Stiri)
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 24th March 2017, 20:04
  4. Update de algoritm?
    De rcostica în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 21st December 2016, 22:48
  5. Update algoritm ?
    De darkstar_tfd în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 14th January 2009, 17:26

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.