Citat Postat în original de Alexandru Ioan Vezi Post

1. Sa folosesti AdWords cu buget mic, in ideea de a "face un profil" pentru cheile performante (care convertesc) si sa faci SEO ulterior pe/pentru acele chei.

2. Sa creezi doar pagini optimizate pentru o singura cheie, ca sa poti trage concluzia ca daca pagina P (optimizata pentru keywordul K de tine) are cel mai mare trafic, atunci keywordul K iti aduce cel mai mult trafic.

S-a comentat acolo ca ambele variante nu sunt suficient de "exacte".
Sunt si solutiile mele initiale, la care am renuntat, pentru ca nu ofera chiar ceea ce-mi doresc.

1. asta vrea si google, indiferent de buget "mic" = banii merg la google. Doar ca acel buget mic, te arunca intr-o nisa competitiva, unde investitia in seo are sanse mari sa nu se amortizeze in timp. Sunt nise unde toti dau click pe adwords, nise unde rezultatele ok sunt doar cele din adwords, google ofera junk in top 10, etc. Indiferent de adwords sau nu, tot "100% not provided" primesti, deci nu stii ce converteste (doar daca ai pagina speciala pt fiecare cautar si foarte multe "negative keywords").

Problema majora? Acel buget mic devine mare Toti or sa faca la fel Asa ca te obliga la bid-uri mari sa apari in cele 10 pozitii.

= banii la google!

2. Exact la solutia asta m-am gandit initial, doar ca = aceeasi problema ca la punctul 1. Toti vor face la fel

Acum trebuie sa muncesti de 100 de ori mai mult, doar ca sa aflii ce cuvinte convertesc. Sincer? Nu se merita.

O sa umplem net-ul de articole junk, ca sa vedem daca un cuvant converteste, iar asta o sa scada calitatea continutului, implici toata strategia pentru "conversii" devine inutila.

Si mai exista multe alte discutii, de ex pluralul. Daca eu am pagina pentru "asigurari rca" si am trafic pe "asigurare rca" ? Sau asigurare rca ieftina, asigurare rca 2013, asigurare ieftina rca, rca asigurare, ....

Si ghici ce? Google are obiceiul sa-si faca singur titlu si descriere