Pagina 3 din 8 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 80

Subiect: 100% not provided

Baxi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    3rd June 2013
    Posturi
    54
    Putere Rep
    25

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post

Cred insa ca Google aici se joaca putin cu focul. Informatiile astea ar trebui sa fie libere, vizibile pentru webmasteri. Asta e parerea mea. Comunitatea webmasterilor cred ca va reactiona negativ in masa, la acest fenomen. Recent, motoare precum DuckDuckGo au inceput sa creasca tocmai datorita miscarilor pe care le face G. Daca s-ar crea o miscare in masa de promovare a unui search engine alternativ, tot imperiul G s-ar putea prabusi peste noapte. Fireste insa, sunt interese mari la mijloc... deci cu siguranta se vor apara intr-un astfel de caz.

Ai dreptate. Informatii de tip: afisarea cuvantului cheie pentru care am primit trafic ar trebuii sa fie libere pentru ca webmasterul sa ofere din ce in ce mai buna informatie. Dar daca ne gandim la partea negativa a acestui aspect, altii profita ca stiu acel cuvant cheie pe care au primit trafic si pot cu usurinta sa manipuleze rezultate fiind ele si proaste doar pentru a isi urma un anumit interes. Si de aici si ideea mea ca Google a introdus 100% not provide pentru ca rezultate cautarilor a fi cat mai naturale.

Am vazut si pe site-uri de specialitate de pe .com se tot discuta acest subiect si nimeni nu e multumit de aceasta situatie. Cum zicea si Rand Fishkin de la moz.com intr-un filmulet, atat timp cat webmasteri permit ca Google sa le indexeze site-urile si robotii nu sunt blocati, aceste informatii oferite ar trebuii sa fie libere. Daca Google continua in acest mod cu siguranta va avea un competitor pe masura in viitorul apropiat. Un competitor care tine cont de webmasteri si ideile acestora.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Baxi Vezi Post
    Cum zicea si Rand Fishkin de la moz.com intr-un filmulet, atat timp cat webmasteri permit ca Google sa le indexeze site-urile si robotii nu sunt blocati, aceste informatii oferite ar trebuii sa fie libere.
    Permiti robotilor sa te indexeze ca ai suflet mare si vrei sa faci o favoare Google sau nu inteleg?
    Retired

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Cum zicea si Rand Fishkin de la moz.com intr-un filmulet, atat timp cat webmasteri permit ca Google sa le indexeze site-urile si robotii nu sunt blocati, aceste informatii oferite ar trebuii sa fie libere. Daca Google continua in acest mod cu siguranta va avea un competitor pe masura in viitorul apropiat. Un competitor care tine cont de webmasteri si ideile acestora.
    Asta nu am inteles nici eu, de ce sa fie libere?
    Cum ar suna ceva gen: Dorele, te las sa imi scanezi siteul gratuit. In schimb sa-mi dai tot gratuit o aplicatie din care sa scot lista cu expresiile care te-au impresionat.
    Poate ca Dorel nu vrea...
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Baxi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    3rd June 2013
    Posturi
    54
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    Permiti robotilor sa te indexeze ca ai suflet mare si vrei sa faci o favoare Google sau nu inteleg?
    Am citat pe cineva nu am spus eu ideea asta.
    Banuiesc ca facea referire la faptul ca fara website-uri nu ar exista un motor de cautare. Si daca permitem acest lucru prin indexarea lor de catre motorul de cautare, respectiv Google, ar trebuii sa primesti acea informatie nu sa fie ascunsa si sa te oblige intr-un fel sau altul sa-ti promovezi afacerea prin adwords. Si da, poti spune ca faci o favoarea Google ca ii lasi sa-ti indexeze site-ul. Daca maine sa zicem ca toti ar bloca robotii sa nu le mai fie site-ul indexat de Google si s-ar muta pe Bing sa zicem, Google nu ar mai avea nici o valore. Oricum nu aceasta era discutia si nu vreau sa se ajunga intr-un punct de conflicte cum am vazut in alte topicuri.

Un articol interesant despre analiza a cuvintelor cheie care ne aduc trafic si le putem prin alte metode gasiti aici: When Keyword (not provided) is 100 Percent of Organic Referrals, What Should Marketers Do? - Whiteboard Tuesday - Moz

I.Alex este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    16th November 2011
    Posturi
    147
    Putere Rep
    29

Implicit

Eu vad aceasta miscare ca pe un avantaj al celor care fac SEO de mult timp si ca o descurajare pentru altii sa inceapa sa se axeze/invete/practice SEO.

O persoana care e in acest domeniu de mult timp stie oarecum care sunt keywordurile longtail ce aduc conversii, iar acest lucru ii ofera un mare avantaj, pe cand o persoana noua in domeniu va merge oarecum pe ghicite si sunt mai sanse ca strategia sa nu ajunga la un rezultat pozitiv, in cele din urma incercand sa se axeze pe alta meserie.

Consider ca 100% not provided este un mod ca utilizatorul de rand sa primeasca informatii mult mai calitative.
    100% not provided nu este un mod prin care utilizatorul primeste informatii mai calitative. Rezultatele in Google vor fi in mare parte aceleasi. Tu daca vedeai in analytics ca primeai vizite de pe o anumita cautare care nu era pusa in plan inca de la inceput, insa ai avut conversii cu ea(cautarea) si te-ai hotarat sa te axezi si mai mult pe aceasta, inseamna ca site-ul tau oferea rezultate calitative din moment ce convertea.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de I.Alex Vezi Post
    Eu vad aceasta miscare ca pe un avantaj al celor care fac SEO de mult timp si ca o descurajare pentru altii sa inceapa sa se axeze/invete/practice SEO.

O persoana care e in acest domeniu de mult timp stie oarecum care sunt keywordurile longtail ce aduc conversii, iar acest lucru ii ofera un mare avantaj, pe cand o persoana noua in domeniu va merge oarecum pe ghicite si sunt mai sanse ca strategia sa nu ajunga la un rezultat pozitiv, in cele din urma incercand sa se axeze pe alta meserie.
    Asta clar. Ne poti spune si noua conversiile la urmatoarele cautari:

- masina de spalat vase
    - ferestre pvc
    - cosuri craciun
    - rca ieftin
    - administrare personal
    - samsung galaxy s4
    - optimizare seo
    - rochii de seara
    - curatenie mocheta
    - manusi de box
    - cazi de baie
    -etc.

Doar la cele pe care le stii. Numarul de cautari nu este necesar, ca nu-l mai stie nimeni, dar daca se poate o aproximare a % de trafic obtinut din numarul de cautari oferit de google, pe nisele de mai sus? Sau macar pe nisele tale?

De ex: rca ieftin are 50k cautari, loc 1 primeste x%, din care y% sunt conversii.

Merci.

off:

teoretic nu poti avea mai multi clienti pe aceeasi nisa, deci nu te ajuta datele existente (ale unui client).

teoretic orice nisa evolueaza sau involueaza, datele de acum, peste 2 ani sunt inutile.

teoretic conversia unei cautari nu tine doar de pozitie (seo) sau trafic.

teoretic serviciile seo sunt despre pozitii si trafic, nu despre conversii.
    Ultima modificare făcută de Tom; 25th September 2013 la 15:36.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

I.Alex este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    16th November 2011
    Posturi
    147
    Putere Rep
    29

Implicit

@ Tom Stii foarte bine ca nu am cum sa iti ofer statistici sau procente, insa din moment ce prin campaniile anterioare cei mai vechi in domeniu au inteles ce anume converteste, cei mai noi pot scapa din vizor aceste cuvinte cheie.

Sa luam de exemplu 'cosuri craciun' - Aici eu vad cam in felul urmator treaba:

O persoana veche in acest domeniu s-ar axa pe aceste cuvinte cheie(cel putin):
    magazin cosuri craciun
    cosuri craciun
    cosuri cadou
    cosuri de craciun
    promotii cosuri craciun
    cosuri cadou online
    cosuri craciun online

O persoana noua in domeniu s-ar axa pe:
    cosuri craciun
    cosuri craciun online
    -si cam atat

Iar pe cuvantul de baza concurenta fiind mare, sunt multe sanse sa nu aiba rezultate bune, iar in cele din urma sa renunte la seo.

Nu te ajuta datele existente fiindca si cautarile si nisele evolueaza in timp, insa trecand prin aceste lucruri iti faci o idee mai buna despre cum sa abordezi optimizarea, pur si simplu ai un precedent... fata de o persoana noua in domeniu. Si nu trebuie sa ai un precedent lucrand la acelasi keyword, ci in ansamblu.

Cei mai vechi s-au descurcat si fara Yahoo site explorer, si fara KeyWord Tools, si se vor descurca si cu 100% not provided....aceste schimbari le vad ca o descurajare pentru cei ce vor sa intre in acest domeniu.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

Implicit

Cetateanul Turmentat - Eu nu inteleg despre ce vorbiti voi ... am observat si eu ca Google a trecut by default la https consecinta fiind cea pe care o dezbateti aici si anume 100% not provided for keywords

Cetateanul Turmentat - Din cate observ KeywordPlanner furnizeaza in continuare estimarea de cautari pentru cuvintele cheie deci keywords research exista.

Cetateanul Turmentat - Despre ce vorbim acum?! Despre faptul ca era mai comod sa vezi in analytics de pe ce key a venit si ca acum e complicat deoarece nu mai stii de unde a venit?

Cetateanul Turmentat - Pai cand faci optimizarea de pagini la inceput cand lansezi site-ul nu iti targhetezi niste key pe care ulterior le si promovezi?! Vorbim de site-uri dinamice, mari cu continut generat de utilizatori ... atunci nu controlezi nimic deoarece daca cel care pune contentul devine viral automat acea pagina se va ridica daca nu va ramane o pagina gazduita de un site [cu ce ne incalzeste sa stim key-ul?]

Cetateanul Turmentat - Vorbim de magazine online?! Atunci trebuie sa aflam ca orice afacere costa, ca si in piata reala accesul la vad este constrans de pretul chiriei [esti dupa bloc fac cat dupa bloc, esti la strada esti pe val]. Nu vad de ce online-ul ar face rabat de la regula, si aici trebuie platita o "chirie" pentru spatiu, mai mare sau mai mica in functie de numarul de potentiali clienti trimisi.

Nu sunt fan Google, nu am fost niciodata, insa nu inteleg in cazul acesta unde-i problema. Poate imi scapa ceva ...

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

@ Mâțăta, iti scapa ceea ce tu NU faci niciodata = optimziare de conversii.

Un magazin online isi face site, isi face seo, isi face... si dupa ce incepe sa aibe trafic, se ocupa de conversii. Isi dezvolta mare parte din startegie pe baza produselor sau serviciilor care genereaza vanzari (conversii) si renunta de multe ori la altele inutile.

Keyword planer, nu da exact, da broad, si stii si tu ce inseamna asta.

Vrei sa te apuci de afiliere? Ce produse sau nise alegi?

- cele pe care poti sa rankezi prin seo
    - cele care genereaza conversii!!!

Vin sa-ti desenez pe asfalt?

Ai un magazin de flori, si 90% din traficul tau vine pe index. Tu pe index ai pagina clasica de home a unui magazin de flori. Dar ai conversie de 2%.

Acei 2%(clientii) pot devenii 100%, daca toti cei 2% au ajuns la tine pe "index" pe cautarea "flori foarte scumpe". Tu ar trebui sa te concentrezi pe flori foarte scumpe, dar stai, NU mai stii asta si investesti in adwords sau alte tipuri de promovare, incercand sa faci un brand pe flori ieftine, flori galbene, flori second hand, etc.

si tot asa.

Tu iti dezvolti site pe "anunturi imobiliare" si faci seo pt un pachet de cuvinte. Dupa 2 luni, ai 1000 unici pe zi, pe index. Tu o sa crezi ca ei au venit pe "anunturi imobiliare", dar ei vin pe "anunturi oradea", pentru ca google te vede local (in oradea) etc.

Ce faci? Clientii tai (platitori) nu vand nimic, pentru ca le oferi trafic inutil, asa ca nu mai platesc "promvoare". Tu tragi tare cu anunturi imobiliare si primesti trafic foarte mare, pe "stiri imobiliare". Tu nu stii asta

si tot asa.
    Ultima modificare făcută de Tom; 25th September 2013 la 16:30.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

mindsoul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    17th April 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    63
    Putere Rep
    39

Implicit

Problema cea mare este ca nu exista concurenta. Punct. Ai motoare alternative pe piata? Nu. Google e monopol, si nimeni nu ii reglementeaza. Iar asta e o mare problema. Vor dicta ce informatie va primi toata europa, vor filtra ce vor voi ei, vei rezerva camere si vacante prin ce surse vor voi ei pentru ca ei vor dicta mecanismele. Au o putere mult prea mare, chiar si asupra unor companii mari. Daca ei iti vor baga pe gat doar amazon, intersport sau alte big brands, ce sanse mai are un alt concurent, cu preturi chiar mai bune sa intre pe piata, chiar si cu ajutorul adwords? 0 ZERO. Cunosc destule nise care pur si simplu toate castigurile lor se duc in adwords...Poti optimiza cat vrei, de multe ori sunt mult prea multi factori care iti papa banii. In europa google are o piata de circa 90% asta inseamna MONOPOL. E ca pe vremea comunistilor. Exista tvr cu 90% din piata si poate mai erau altii 10% care mai ascultau pe ascuns Europa Libera sau Vocea Americii... Normal ca pe cei 90% nu-i impiedica nimeni sa schimbe macazul, asta DACA AR STI cum sa o faca. Majoritatea oamenilor nu stiu asta. Daca ii intrebi ce inseamna Google iti raspund ca e INTERNETUL...
    Singurii ce mai pot contrasta GOOGLE este Microsoft, Apple (a facut asta in iOS) si daca Facebook lanseaza un search engine, papa Google.
    <a href=\"http://www.avasilcaidaniel.com/\" target=\"_blank\"> Personal Design Showcase </a>

Pagina 3 din 8 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 25th September 2013, 15:48
  2. vizitatori de pe cuvantul "(not provided)"
    De stefan_hellzone în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 1st April 2012, 10:46

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •