25th September 2013, 18:00
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Hakuna Matata
Cetateanul Turmentat - Despre ce vorbim acum?! Despre faptul ca era mai comod sa vezi in analytics de pe ce key a venit si ca acum e complicat deoarece nu mai stii de unde a venit?
Da.
1. Cum faci diferenta brand vs non-brand? Poate ca magazin online ai o campanie offline (tv, de exemplu) care-ti creste traficul considerabil, generand brand awarness. Cum poti cuantifica exact impactul acelei campanii offline, daca nu stii pe ce cheie a ajuns la tine pe site vizitatorul peste o saptamana? Poate a cautat "eugenia de la dobrogea" sau poate a cautat pur si simplu "eugenia cu vanilie". Cum poti diferentia?
2. Ai un site de publishing si scrii despre iphone-uri. Vezi ca un articol genereaza multe vizite. Tu crezi ca este optimizat pentru o anumita cheie pe long-tail (ex: iphone 5s fingerprint sensor reader), dar de fapt traficul ajunge prin alte 2 chei, asemanatoare (gen: iphone 5s fingerprint sensor security sau iphone 5s fingerprint sensor debate), mai performante (in cazul tau). Nu ai de unde sti asta si in viitor poate te vei concentra in alte articole pe aceeasi cheie mai putin performanta, iar rezultatele nu vor fi atat de bune.
Am urmarit si eu "whiteboard tuesday" de pe moz.com. Am retinut 2 idei, mai ales din comentarii:
1. Sa folosesti AdWords cu buget mic, in ideea de a "face un profil" pentru cheile performante (care convertesc) si sa faci SEO ulterior pe/pentru acele chei.
2. Sa creezi doar pagini optimizate pentru o singura cheie, ca sa poti trage concluzia ca daca pagina P (optimizata pentru keywordul K de tine) are cel mai mare trafic, atunci keywordul K iti aduce cel mai mult trafic.
S-a comentat acolo ca ambele variante nu sunt suficient de "exacte".
Intrebare: care sunt limitarile exacte in Google Webmaster Tools pentru "search queries"?
Din ce stiu:
1. "rotunjirea" numarului de vizite (se folosesc niste aproximari, "buckets", in care se incadreaza fiecare termen cautat)
2. perioada pentru care poti vedea rezultate e de 90 de zile (se spune ca se va prelungi la 1 an)
3. limitarea afisarii la doar 2000 de queries
La punctul 3 am nelamuriri. Este vorba de 2000 de queries pentru tot intervalul maxim sau strict pentru orice perioada aleasa (1 zi sa spunem). In a doua varianta, asta ar inseamna ca intr-o zi poti vedea anumite chei, iar in alta zi alte chei (presupunand ca nu se repeta 100% - destul de improbabil sa se intample ata).
25th September 2013, 20:16
1 out of 4 members found this post helpful.
@1nesco - dividende este corect si nu dividente