Pagina 4 din 8 PrimulPrimul ... 23456 ... UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 80

Subiect: 100% not provided

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Citat Postat în original de mindsoul Vezi Post
    Problema cea mare este ca nu exista concurenta. Punct. Ai motoare alternative pe piata? Nu. Google e monopol, si nimeni nu ii reglementeaza. ...
    Cica ar fi bing/yahoo si altii mai putin interesati sa se faca la fel de cunoscuti.
    Sa nu uitam de motoarele de cautare joburi, autoturisme... Mai ales pe auto: google nu ma ajuta la nimic, asa ca intru pe bestauto, auto.ro si altele cunoscute.
    Asta pe online. Ca livrare informatie in general, de ex la "meteo" astept stirile de la Antena 1 care mi se par mai exacte. Acum la tv vad in veselie reclama la mercador, in derimentul okazii.ro. Daca ultimii nu misca, adio vanzari de publicitate in viitor.
    E absurd sa vorbim de monopol. Sunt companii interesate sau nu sa fie la fel de cunoscute. Evident suntplanuri de afaceri pe termen lung, costuri... Ori de-a lungul anilor google a oferit tone. Yahoo ce a facut? A inchis geocities, a inchis 360 yahoo com... Fiecare cu strategia lui la o adica.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

mindsoul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    17th April 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    63
    Putere Rep
    39

Implicit

Va dau un raspuns banal de cum manipuleaza google search-ul evident promovandu-se gratis.

Bun ieri cautam un restaurant prin centru istoric bucuresti sau pe langa (voiam ceva pareri) si am dat search asta google.ro/#q=restaurante+bucuresti+recomandari

in listing apar 3 situri dupa aia aproape toata pagina, google isi baga propriile recomandari, inaintea unor situri mai credibile din punctul meu de vedere (care am stat ieri cam 2 ore si am tot citit pareri), deci declaseaza un site gen metropotam, care mi se pare mult mai complet pe tema asta, ca si testing etc.. decat stelele afisate de serviciul asta de 2 bani de reviews google.

Deci in baza stelelor google aproape as fi mers la un restaurant care nu era tocmai ok, daca nu as fi luat si alte surse in considerare. Ganditi-va ca sunt o groaza de oameni, care nu au cele 2 ore sa faca asta, ci dispun de doar 10 minute de consultat online si dau de chestia aia ce ti-o pune pe tava Google. Iti iei o teapa pur si simplu dintr-un motiv evident.

Intamplarea asta e o chestie destul de recenta, si nu are un efect nociv asupra mea. Dar sa ne inchipuim ca astia manipuleaza informatii legate de ce e sanatos sau nu, de medicamente. Daca vine industria farmaceutica si face un lobby masiv, si astia le promoveaza produsele cu "multe stele", voi care sunteti in SEO, sunteti pregatiti sa aveti si surse alternative de informare, dar ceilalti? Si mai apare o problema, celelalte surse de informatii fiind declasate continuu de google vor disparea, din lipsa de trafic si interes, astfel ce alternative va vor mai ramane? 0 ZERO.
    <a href=\"http://www.avasilcaidaniel.com/\" target=\"_blank\"> Personal Design Showcase </a>

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Citat Postat în original de mindsoul Vezi Post
    Va dau un raspuns banal de cum manipuleaza google search-ul evident promovandu-se gratis.
    Ce aveti bre cu google? Nu doar el face asta. Ex portaluri de turism, directoare web, articole, comparatoare de preturi si alte tone de site-uri: contra cost fiecare te pozitioneaza in zone privilegiate.
    Mi se spunea 1nesco

mindsoul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    17th April 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    63
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Cica ar fi bing/yahoo si altii mai putin interesati sa se faca la fel de cunoscuti.
    Sa nu uitam de motoarele de cautare joburi, autoturisme... Mai ales pe auto: google nu ma ajuta la nimic, asa ca intru pe bestauto, auto.ro si altele cunoscute.
    Asta pe online. Ca livrare informatie in general, de ex la "meteo" astept stirile de la Antena 1 care mi se par mai exacte. Acum la tv vad in veselie reclama la mercador, in derimentul okazii.ro. Daca ultimii nu misca, adio vanzari de publicitate in viitor.
    E absurd sa vorbim de monopol. Sunt companii interesate sau nu sa fie la fel de cunoscute. Evident suntplanuri de afaceri pe termen lung, costuri... Ori de-a lungul anilor google a oferit tone. Yahoo ce a facut? A inchis geocities, a inchis 360 yahoo com... Fiecare cu strategia lui la o adica.
    Cat timp crezi ca o sa dureze pana cand o sa treaca peste situri de genul auto.ro? ia uite aici toyota prius silicon valley
    mai vrei argumente? S-au bagat peste companii gen Vimeo punand in fata Youtube, au facut-o cu hartile impotriva Via Michelin si lista continua.
    <a href=\"http://www.avasilcaidaniel.com/\" target=\"_blank\"> Personal Design Showcase </a>

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Zero sanse pana o sa-mi afiseze in urmatorii ani lista cu "opel astra fabricat intre anii 2000-2006, neinmatriculat, motorizare..." + filtrele existente pe portaluri. Portalurile locale nu au stat dupa google. Idem la rezervari online: lumea intra direct pe booking sau altele cunoscute.
    Mi se spunea 1nesco

Spike este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    10th May 2013
    Posturi
    36
    Putere Rep
    26

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Hakuna Matata Vezi Post
    Cetateanul Turmentat - Despre ce vorbim acum?! Despre faptul ca era mai comod sa vezi in analytics de pe ce key a venit si ca acum e complicat deoarece nu mai stii de unde a venit?
    Da.

1. Cum faci diferenta brand vs non-brand? Poate ca magazin online ai o campanie offline (tv, de exemplu) care-ti creste traficul considerabil, generand brand awarness. Cum poti cuantifica exact impactul acelei campanii offline, daca nu stii pe ce cheie a ajuns la tine pe site vizitatorul peste o saptamana? Poate a cautat "eugenia de la dobrogea" sau poate a cautat pur si simplu "eugenia cu vanilie". Cum poti diferentia?

2. Ai un site de publishing si scrii despre iphone-uri. Vezi ca un articol genereaza multe vizite. Tu crezi ca este optimizat pentru o anumita cheie pe long-tail (ex: iphone 5s fingerprint sensor reader), dar de fapt traficul ajunge prin alte 2 chei, asemanatoare (gen: iphone 5s fingerprint sensor security sau iphone 5s fingerprint sensor debate), mai performante (in cazul tau). Nu ai de unde sti asta si in viitor poate te vei concentra in alte articole pe aceeasi cheie mai putin performanta, iar rezultatele nu vor fi atat de bune.

Am urmarit si eu "whiteboard tuesday" de pe moz.com. Am retinut 2 idei, mai ales din comentarii:

1. Sa folosesti AdWords cu buget mic, in ideea de a "face un profil" pentru cheile performante (care convertesc) si sa faci SEO ulterior pe/pentru acele chei.

2. Sa creezi doar pagini optimizate pentru o singura cheie, ca sa poti trage concluzia ca daca pagina P (optimizata pentru keywordul K de tine) are cel mai mare trafic, atunci keywordul K iti aduce cel mai mult trafic.

S-a comentat acolo ca ambele variante nu sunt suficient de "exacte".

Intrebare: care sunt limitarile exacte in Google Webmaster Tools pentru "search queries"?
    Din ce stiu:
    1. "rotunjirea" numarului de vizite (se folosesc niste aproximari, "buckets", in care se incadreaza fiecare termen cautat)
    2. perioada pentru care poti vedea rezultate e de 90 de zile (se spune ca se va prelungi la 1 an)
    3. limitarea afisarii la doar 2000 de queries

La punctul 3 am nelamuriri. Este vorba de 2000 de queries pentru tot intervalul maxim sau strict pentru orice perioada aleasa (1 zi sa spunem). In a doua varianta, asta ar inseamna ca intr-o zi poti vedea anumite chei, iar in alta zi alte chei (presupunand ca nu se repeta 100% - destul de improbabil sa se intample ata).

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Alexandru Ioan Vezi Post

1. Sa folosesti AdWords cu buget mic, in ideea de a "face un profil" pentru cheile performante (care convertesc) si sa faci SEO ulterior pe/pentru acele chei.

2. Sa creezi doar pagini optimizate pentru o singura cheie, ca sa poti trage concluzia ca daca pagina P (optimizata pentru keywordul K de tine) are cel mai mare trafic, atunci keywordul K iti aduce cel mai mult trafic.

S-a comentat acolo ca ambele variante nu sunt suficient de "exacte".
    Sunt si solutiile mele initiale, la care am renuntat, pentru ca nu ofera chiar ceea ce-mi doresc.

1. asta vrea si google, indiferent de buget "mic" = banii merg la google. Doar ca acel buget mic, te arunca intr-o nisa competitiva, unde investitia in seo are sanse mari sa nu se amortizeze in timp. Sunt nise unde toti dau click pe adwords, nise unde rezultatele ok sunt doar cele din adwords, google ofera junk in top 10, etc. Indiferent de adwords sau nu, tot "100% not provided" primesti, deci nu stii ce converteste (doar daca ai pagina speciala pt fiecare cautar si foarte multe "negative keywords").

Problema majora? Acel buget mic devine mare Toti or sa faca la fel Asa ca te obliga la bid-uri mari sa apari in cele 10 pozitii.

= banii la google!

2. Exact la solutia asta m-am gandit initial, doar ca = aceeasi problema ca la punctul 1. Toti vor face la fel

Acum trebuie sa muncesti de 100 de ori mai mult, doar ca sa aflii ce cuvinte convertesc. Sincer? Nu se merita.

O sa umplem net-ul de articole junk, ca sa vedem daca un cuvant converteste, iar asta o sa scada calitatea continutului, implici toata strategia pentru "conversii" devine inutila.

Si mai exista multe alte discutii, de ex pluralul. Daca eu am pagina pentru "asigurari rca" si am trafic pe "asigurare rca" ? Sau asigurare rca ieftina, asigurare rca 2013, asigurare ieftina rca, rca asigurare, ....

Si ghici ce? Google are obiceiul sa-si faca singur titlu si descriere
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Prea multe experiente nu isi poate permite google.
    Corect: sumele de adwords se tot maresc, dar e riscul ca proprietarul de site sa deschida ochii si sa intrebe: dar o campanie pe facebook, portal X Y Z cat ne-ar fi costat? Si lumea sa descopere ca pot cumpara mai ieftin.
    Alta idee: Bing webmaster tools: aproximativ de aproximat, se pot face corelatii intre expresia raportata de bing si pozitia din google.

Trecand insa peste toate. Asa cum s-a scris deja, toata lumea are impresia ca google se imbogateste din miscarea asta. Ceea ce e ok pt pretul actiunilor: nu vrei sa cumperi actiuni de la o firma/companie cu profit? Mai ales pentru proprietarii de investitii mari online: de ce sa te chinui cu un magazin online, angajati, firme de programare, contabili si alte dureri de cap cand poti investi banii direct in actiuni google si sa traiesti fain frumos din dividente?
    Chit ca nu imi convine schimbarea, tre sa recunoastem ca google e o companie desteapta.
    Mi se spunea 1nesco

Adrian T. este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    109
    Putere Rep
    0

1 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

@1nesco - dividende este corect si nu dividente

Marius Morariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    47

Implicit

nu-mi dau seama cat de ontopic sau offtopic e chestia asta Google Shakes Up Display Advertising Development With AdWords&#039; Ready Image Ads Tool

Pagina 4 din 8 PrimulPrimul ... 23456 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 25th September 2013, 15:48
  2. vizitatori de pe cuvantul "(not provided)"
    De stefan_hellzone în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 1st April 2012, 10:46

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •