Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Link building pe 2 layere

Sutzu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    3rd April 2011
    Vârstă
    38
    Posturi
    70
    Putere Rep
    26

Implicit Link building pe 2 layere

Se dau urmatoarele 2 resurse valoroase:

THE Backlinking Strategy That Works (asta e un site pe care il recomand cu drag)

si

40 Day Challenge – Top 5 in Google Within 40 Days!

O strategie de link building pe 2 layere care se pare ca are succes afara. Pe scurt, ideea de baza e sa ai niste linkuri de calitate spre site-ul tau pe un nivel iar pe un al doilea nivel sa ai o gramada de linkuri catre sursele de linkuri de pe primul nivel.

Astfel, linkurile de pe primul nivel (care sunt fie articole din directoare importante fie articole din bloguri wordpress, blogspot etc create de tine) absorb orice risc de penalitate deoarece fac parte din site-uri mult mai mari, care pot face fata la un numar mare de linkuri intr-un timp scurt dar in acelasi timp transmit juice important.

Asadar, intrebarea 1: teoretic suna bine, sunt curios insa cine practica chestia asta pe .ro cu succes ?

Am zis sa incerc si eu metoda respectiva. Am publicat 5 articole unice in cele mai importante 5 directoare de articole romanesti si voi crea inca 5 bloguri pe platformele principale unde voi adauga cate un articol unic.

Impartirea ancorelor e facuta ok.

In resursele de care discutam initial, aceste linkuri se aduc prin Mass Article Submission si Social Bookmarking.
    Pe .ro insa ... nu avem nici sute de directoare de articole si nici zeci de site-uri de social bookmarking.

Astfel, ajungem la intrebarea 2: de unde recomandati aducerea de linkuri de suport pentru cele 10 articole principale?

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Second tier level este o strategie pe care eu o folosesc cu succes de foarte multa vreme. Deci da, in practica suna bine si in ro, atata vreme cat e facuta cau cap.

Sfatul meu este sa tratezi linkurile de suport cu aceeasi importanta cu care tratezi linkurile proprii. Cu cat linkurile sunt mai valoroase, cu atat beneficiile tale vor fi mai mari. Nu este necesar sa aduci tone de linkuri prin mass article submission. In primul rand, nu este etic fata de cel care iti gazduieste articolul, astfel vei ridica sabia lui Damocles asupra capului celui care ti-a facut un bine. In al doilea rand, in cazul in care pagina de suport va fi penalizata, care va fi beneficiul tau? 0 barat.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

"Link pyramids" si "Link wheels" sunt concepte la fel de vechi ca si internetul.. Pana la urma, pe ele se bazeaza intreg internetul, o retea formata din piramide de piramide interconectate intre ele. Uite aici o piramida utila:
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    52
    Posturi
    359
    Putere Rep
    24

Implicit

Cred ca sunt unele directoare web care accepta bloguri de pe blogspot sau wordpress, poti incepe cu inscrierea in directoare aceste bloguri de suport. Desi multi spun ca inscrierea in directoare web nu este o promovare eficienta, eu cred ca inca mai functioneaza.
    Am vazut de exemplu siteuri in prima pagina din google la cuvinte cheie medii, care erau promovate doar pe directoare si comentarii pe bloguri (majoritatea linkuri nofollow) Greu de crezut, probabil in cateva luni o sa cada si siteurile respective si se vor ridica cele promovate in articole sau advertoriale.

Edit:
    haos
    O imagine face mai mult decat o mie de cuvinte mersi

Popa Flavian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Brăila
    Posturi
    336
    Putere Rep
    27

Implicit

Ar fi interesant sa strangem aici si cateva resurse pentru aceste link-uri de tier 1 cat si 2. De exemplu, eu fac un blogspot cu un articol unic, 400-500 cuvinte, cu un link spre money site. Catre blogspot, de unde sa aduc link-uri? As putea sa il inscriu in directoare web, comentarii nofollow&dofollow. Altceva ce mai propuneti?

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Flavian, asta cred ca tine de strategia fiecarui, de nisa, de experienta, etc. Nu cred ca-ti va spune cineva strategia sa, in mod binevoitor. O piramida e o piramida, fiecare cu piramida ma-sii cum ar veni. Imagineaza-ti daca ai fi la Oriflame si i-ai cere unuia din varful unei piramide sa-ti spuna cum si-a costruit el tier-ele. O sa-ti spun doar unele aspecte, dar niciodata secretul sau propriu si taman acela e important.

Zoltan - asta e micuta. Era una mare, detaliata cu zeci de resurse, cu explicatii dar nu o mai gasesc. O s-o mai caut, poate dau de ea. Este exceptional de bine gandita si facuta.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    3rd April 2011
    Vârstă
    38
    Posturi
    70
    Putere Rep
    26

Implicit

Revenind cu exemplul meu concret cu care am inceput, cele 5 articole din directoare au fost aprobate/publicate/indexate si am observat prima modificare. Pe keyword-ul pe care il urmaresc, am scazut de pe 11 pe 18. (Sper) ca ma danseaza Google

Sustin in totalitate ideea lui Flavian pentru a face aici o centralizare cu surse de unde se pot aduce linkuri pentru tiere. Astfel, 3 din cele 5 articole le-am inregistrat in 3 dintre cele mai importante site-uri de Social Bookmarking care am vazut ca mi-au acceptat continut in limba romana.

Si mai exact:

Social Bookmarking .Net - Your Source for Social News and Networking - PR5
    Explore more. Web pages, photos, and videos | StumbleUpon.com - PR7
    reddit: the front page of the internet - PR8

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.725
    Putere Rep
    31

Implicit

Eu asa fac, public frecvent pe cat mai multe bloguri cu PR de pe o platforma gratuita, pentru a evita orice legatura intre doua site-uri personale care-si ofera link-ri! Si cel putin la prima vedere merge!

Popa Flavian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Brăila
    Posturi
    336
    Putere Rep
    27

Implicit

Articolele aveau link direct catre money site?

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    3rd April 2011
    Vârstă
    38
    Posturi
    70
    Putere Rep
    26

Implicit

Da. Cele 5 imi sunt primul layer cu link direct.

Toate au fost inscrise in site-urile de social bookmark care le ziceam mai sus + azi am publicat inca 4 articole pe aceleasi directoare dar cu link catre articolele de pe primul layer.
    e.g.:
    Articolul publicat astazi pe directorul 1 face link catre articolul publicat saptamana trecuta pe directorul 2.
    Articolul publicat astazi pe directorul 2 face link catre articolul publicat saptamana trecuta pe directorul 3.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link exchange ca tehnica de link building
    De Diana în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 28th April 2012, 01:40
  2. Tehnica link-building
    De Maldinii în forumul Link Building
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 7th March 2012, 21:05
  3. Link building
    De szaszsebespaul în forumul Link Building
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 6th December 2011, 00:08
  4. Link building pe .ro
    De Robert în forumul Link Building
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 31st May 2011, 23:46
  5. Link building elegant
    De Federals în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 22nd March 2008, 23:50

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •