8th December 2012, 14:58
1 out of 1 members found this post helpful.
1. Link-wheel-ul, facut cum trebuie, fara sa lasi in urma un pattern usor de depistat functioneaza, al dracului de bine, contrar opiniilor unora. Depinde cum il faci. Daca unui guestpost pe un site tert, de exemplu, ii aduci TU cateva linkuri de suport, nu iti va creste si tie relevanta linkului din acel articol? Si daca faci acest lucru pe cateva niveluri e chiar mult mai benefic. Doar ca din pacate, multi dintre webmasterii romani nu aleg sa promoveze si articolele publicate pe siteuri care nu le apartin. Mare greseala.
2. referitor la a doua intrebare, eu as renunta la acele ferme de linkuri fara sa stau pe ganduri. Posibil ca rankingul bun de acum sa fie datorat acestora, dar gandeste-te ce se poate intampla in urma unui report. Ok, vei avea mai mult de munca sa recastigi rankurile, dar long term cred ca va fi o decizie castigatoare.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
8th December 2012, 15:39
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
doro
Singurele răspunsuri pe care le-a primit au fost nişte "DON'T"-uri categorice.
Nu prea pot să fiu de acord cu asta, ştiind bine că un link wheel presupune defapt să deţii mai multe site-uri pe acelaşi subiect, linkuind între ele şi asta nu are cum să fie o crimă,
Prin linkwheel se intelege creearea unor proprietati web2.0, social websites, sau article directories, blog posturi, (proprietati pe care nu le detii tu in general si a caror linkuri au o valoare scazuta) care linkeaza catre siteul target interlinkate intr-un format de tip linkwheel, iar majoritatea oamenilor care spun NU categoric la asta se refera.
In momentul in care detii tu siteurile si le controlezi, termenul folosit e de siteuri satelit (concept care difera putin de cel de linkwheel). Despre subiectul asta ar trebui sa te interesezi si sa cauti opinii pentru situatia descrisa de tine.
O multime de siteuri care rankeaza in nise competitive si pe care le analizez eu au in spate siteuri satelit, iar eficienta metodei depinde evident de calitatea mini siteurilor.
In locul tau nu i-as sterge siteurile satelit, pentru ca sunt sigur ca asta va avea un efect negativ in serps. In ciuda a ce se propovaduieste acum pe majoritatea blogurilor whitehat, tacticile respective inca functioneaza si pozitiile curente ocupate in serps se pot datora linkurilor respective.
Ce as face eu in locul tau, as reface siteurile satelit pentru a le imbunatati calitatea. Teme wordpress diferite pentru fiecare site, continut nou pentru fiecare, si le-as pastra, etc. Sau daca vrei sa le scoti complet, scoate-le treptat iar in paralel construieste linkuri pentru a le inlocui sa nu se simta o diferenta prea brusca.
Din experienta mea, interlinkarea intre siteuri (o retea de MNS sau etc) nu afecteaza negativ rankingurile fiecarui site, am observat chiar efecte pozitive daca siteurile sunt din aceeasi nisa si interlinkarea pare normala, dar in momentul in care urmeaza o penalizare, pica toate odata.
Succes.
Ultima modificare făcută de Nic; 8th December 2012 la 15:46.