Am căutat dezbateri şi articole pe subiectul ăsta şi n-am găsit prea multe, în afara câtorva păreri foarte absolutiste, pe care nu le-am înţeles. Pe SeoMoz Q&A, de pildă, a întrebat un individ cum sunt văzute link wheel-urile după update-urile din ultimul an. Singurele răspunsuri pe care le-a primit au fost nişte "DON'T"-uri categorice.
Nu prea pot să fiu de acord cu asta, ştiind bine că un link wheel presupune defapt să deţii mai multe site-uri pe acelaşi subiect, linkuind între ele şi asta nu are cum să fie o crimă, atâta timp cât site-urile în cauză îşi justifică prezenţa pe net. Întrebarea care vreau să ve-o pun e asta: cum credeţi că ar trebui să se facă interlinking într-un link wheel pentru a nu a trage semnale de alarmă motorului de căutare?
Şi iată încă o a doua întrebare, ceva mai concretă: se dă un client care să zicem că vinde flori şi în urmă cu 8 ani de zile a cumpărat 15 domenii web (narcise, lalele, flori-frumoase, florarie-online etc). Pe fiecare din site-urile în cauză a trântit un design banal şi vreo 200-300 de cuvinte de text. Ca aspect site-urile arată aproape identic iar în sidebar ţin linkuri dofollow către toate site-urile de flori ale clientului. Să te promovezi în 2012 prin aşa o strategie e crimă curată, totuşi suspiciunea mea e că site-urile clientului stau bine în SERP tocmai datorită măgăriei acesteia. Normal ar fi să demontez "ferma" de linkuri însă mi-e teamă că asta va afecta considerabil poziţiile în SERP şi implicit vânzările clientului. Voi cum aţi proceda?

Răspunde cu citat