@trust - multumesc de incurajare

E adevarat, cu homeserver ai o oarecare flexibilitate, dar de care doar unii au nevoie. Si daca cineva isi face asa server, si-l face pentru propriile nevoi. Eu am ales consum cat mai mic si DDR3 SSD la un pret de nimic. Altuia poate i se potriveste un i7 cu 12GB de ram, altuia ii e suficient un celeron dar cu 3TB hard.

Sunt colegi care nu inteleg de ce fac eu economie de 5 euro la hosting, nu intelg de ce m-as chinui sa administrez un server cand totul pare asa de usor in cpanel Dar topicul evident, nu este pentru ei.

Si apropo de un site cu 10k - ba da, il poti tine. Eu am tinut, nevoit, din cauza ca am calculat gresit VPS-ul pe care era si la primul spike a murit. Pur si simplu n-a facut fata, asa ca l-am mutat repede acasa si a mers brici, am trecut hopul. Doar ca da, daca e vital, parca te simti mai bine sa il ai undeva cu support, sa nu dai din colt in colt cand se intampla ceva.

Apropo de sistemul de operare si software, eu am ales Debian, Apache si Nginx. Cand mai invat lucruri, poate o sa schimb si eu. Dar din ce am citit si m-am documentat, Apache + Nginx sunt comparabile cu ce ai tu si in functie de aplicatie pot fi cu cateva procente mai rapide sau mai lente. (nu ma iau dupa testele alora de la Litespeed).

Cred ca am mai zis pe topic, un WP destul de stufos se incarca pe un cont "reseller business" in 5 secunde. Am scazut la sub 2 secunde acasa. Si asta cu un singur procesor vechi de 9 ani si RAM DDR2. HDD-ul nu-l mai punem ca presupun ca e oprit, e tot site-ul in RAM. Deci n-are rost sa comparam cu un shared.

Comparand cu un VPS, discutia e lunga, dar cred ca ce vand hosterii ca "2 procesoare" la un VPS, nu inseamna de fapt ca ai 2 cores dintr-un xeon, ci ca ai 700 + 700 Mhz, adica poate nici un core intreg. Ca nu scrie nimeni ce fal de cores sunt.

Tu cum te aper de ddos si de ce est atacat? Ca am tot intrebat si nu vrea nimeni sa raspunda (banuiesc de ce, dar mai astept).