Citat Postat în original de Dan Vezi Post
- pret mai mic (calculat pe un an de VPS vs amortizare hardware + consum de curent acasa)
avand in vedere ca esti in top 10% conexiuni la net din ro care e in top 5 in lume.. iti permiti sa "ignori" aspectul asta al hostingului de acasa (mai ales ca folosesti o resursa existenta);
pentru majoritatea (imensa) e nevoie de introducearea in ecuatie si a costului / fiabilitatii "faptului de a fi online"; caz in care se schimba putin balanta;

de asemenea, pentru comparatia cu un vps.. mai e de luat in calcul si riscul de a avea in responsabilitate ceva hardware (serverul, care desi ieftin se mai defecteaza, routerul asemenea, spatiul ocupat in birou - e ok sa ai un miniserver, insa cand multiplici problema ca sa gazduiesti acasa 100 de siteuri in loc de 10.. devine semnificativ, etc);

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
Dezavantajele le stim toti deja. Vad ca acum ceva ani, lumea era mai vehementa impotriva aventurilor de genul.
poate ca acum ceva ani hardwareul era mai scump, tehnologia alta, rata de evolutie ceva mai rapida.. pe scurt.. alte date de intrare si implicit alta balanta

oricum, felicitari pentru demonstratie!

ps. o solutie similara ma gandeam sa imi implementez pentru owncloud (in locul abonamentului la dropbox), insa m-am oprit la bataia de cap cu ipul "nefix";
cum rezolvi tehnic problema asta? (eu gasisem o solutie cu folosirea unui droplet digitalocean pe post de nameserver + un cron cu un script bash pe serverul de acasa care sa scrie periodic ipul in acel nameserver, insa n-am ajuns sa o testez si practic);