1 out of 1 members found this post helpful.
Salut, sunt servere ultra silent care le gasesti la preturi bune, pe site urile de anunturi, fara sa-ti mai faci griji, eu am un fujitsu tx100 s1 si am avut uptime si 11 saptamani fara probleme rece tot timpul, daca te pasioneasa asta eu zic sa nu renunti, acelasi lucru il fac si eu testez testez pana reusesc sa am un server cu tot ce trebuie pe el.Si da decat sa dau 15 euro pe un vps cu 20-30 gb spatiu imi pun eu 2 hdd uri de 2 TB si am spatiu garla.In cazul meu deja am un ip static cu upload extern oriunde peste 25 megabiti si 100 intern oriunde.
La curent dau maxim maxim 30 lei pe luna pt server si totul e super ok.Mai am probleme la partea de securitate mai exact protectii anti flood, ddos etc dar nu voi renunta.Pana la urma de ce sa descurajam cunoasterea, si sa luam servicii gata.Desigur asta e asa home hobby... un site mare de peste 10k nu-l il vei mai tine acasa.
Eu am renuntat la Debian datorita suportului limitat de numai un an.Am pus Centos 7 si Openlitespeed un webserver mult mai rapid si consum de resurse mai mic in special memorie ram.
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Dan
@insecure multumesc mult de raspuns.
Nu m-am gandit ca se poate strica routerul, dar daca se strica, rezolvarea pe care o vad este sa expun la net serverul sau sa folosesc alt computer din casa drept router. Configuratia e practic forward la 3 porturi. Am router casnic

Daca tot o faci, fa-o pana la capat
. Nu stiu daca routerul tau casnic de vreo 100RON va tine sa zicem 1000 de sesiuni in acelasi timp (il poti testa probabil cu tooluri de HTTP stressing sau ceva)
(( vezi ca 1000 de sesiuni nu inseamna 1000 de useri, ci si 250 de useri fiecare cu 4 sesiuni sau 100 de useri cu 10 sesiuni (apar mai multe sesiuni cand deschide pentru prima oara pagina)))
Eu iti recomand un router mai "performant" cu care poti face mai multe chestii. (gen iti faci VPN si iti poti accesa serverul de oriunde)
Un site romanesc cu preturi decente (vezi ca se poate negocia
) este: Echipamente Cisco Second Hand - Garantia calitatii - USEDTELECOM - Router CISCO SH
In functie de ce linie ai, poti lua de 10/100 sau 10/100/1g
Ultima modificare făcută de inSecure; 12th May 2015 la 14:09.