1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Dan
Fa-ti tu masina virtuala sa fie facuta, ca nu-ti mananca nimic daca e oprita, nici preocesor nici memorie.
Eu nu fac in 3 ore, fac in juma de ora totul, dar pot avea surprize. De exemplu nu m-am inteles neam cu debian 8, apoi am incercat ubuntu, n-a mers nici ala, am incercat iar sa ma inteleg cu debianul, pentru ca mai apoi sa pun debian 7.8 si sa-mi vad de drum. Numai ca astea dureaza, stii... Si poti trece de 3 ore facand tot felul de minuni. Aia virtuala o faci cand ai vreme si o folosesti cand ai nevoie.
Parerea mea!
E o varianta, pentru ca ai downtime minim. M-am gandit si la altele, gen cache server + mesaj... dar nu e totuna cu server up.
Eu folosesc Ubuntu; reinstalarea e foarte simpla, din care motiv nu m-am ostenit sa fac o imagine. De obicei am un sync la fisierele mele de pe server, si salvez setarile din webmin cand fac modificari de configuratie.
Ceea ce fac este doar sa reinstalez OS-ul. Dupa care uploadez fisierele mele, incarc setarile in Webmin si e gata de lucru. Rareori sunt mici probleme (doar la upgrade de versiune server) care se rezolva in 5-10 minute, actualizand setarile.
Ceea ce dureaza e doar reinstalarea de OS, desi procedura e simpla: setarile de baza ale sistemului + cateva packages de care ai nevoie.
Ubuntu e destul de ok - parerea mea dupa multi ani si nenumarate instalari ca server si desktop - dar are problemele lui, destul de enervante uneori. Cere timp sa-i inveti "apucaturile". Le dai de cap cu timpul. Nu prea se impaca cu virtualizarea - am avut probleme si cu VirtualBox, cat si VMWare, in care in mod ciudat masinile virtuale reuseau sa blocheze tot sistemul, iar chestiunea e independenta de hardware, s-a manifestat pe o gama de sisteme diferite.
Ma batea gandul sa fac un tutorial de instalare Ubuntu, cu tot felul de perks pe care le-am intalnit si rezolvarea lor - gen virtualizare, sendmail/exim/postfix/dovecot si compania, RDP server, samba + interactiunea cu windows, probleme cu driverele de retea si/sau video; toate astea pot fi dificil de rezolvat sub Ubuntu daca nu stii cum; gasesti 99 de rezolvari diferite si doar una e buna pentru tine. Daca stii cum, e piece of cake. Nu l-am facut din eternul motiv, lipsa de timp.
1 out of 1 members found this post helpful.
dan, daca vrei sa masori si curentul consumat exista solutii: "Priza cu contor consum energie HG01EM" - 31,50lei