Pagina 7 din 8 PrimulPrimul ... 5678 UltimulUltimul
Rezultate 61 la 70 din 77

Subiect: Hosting platit sau server acasa?

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Fa-ti tu masina virtuala sa fie facuta, ca nu-ti mananca nimic daca e oprita, nici preocesor nici memorie.
    Eu nu fac in 3 ore, fac in juma de ora totul, dar pot avea surprize. De exemplu nu m-am inteles neam cu debian 8, apoi am incercat ubuntu, n-a mers nici ala, am incercat iar sa ma inteleg cu debianul, pentru ca mai apoi sa pun debian 7.8 si sa-mi vad de drum. Numai ca astea dureaza, stii... Si poti trece de 3 ore facand tot felul de minuni. Aia virtuala o faci cand ai vreme si o folosesti cand ai nevoie.
    Parerea mea!
    E o varianta, pentru ca ai downtime minim. M-am gandit si la altele, gen cache server + mesaj... dar nu e totuna cu server up.

Eu folosesc Ubuntu; reinstalarea e foarte simpla, din care motiv nu m-am ostenit sa fac o imagine. De obicei am un sync la fisierele mele de pe server, si salvez setarile din webmin cand fac modificari de configuratie.
    Ceea ce fac este doar sa reinstalez OS-ul. Dupa care uploadez fisierele mele, incarc setarile in Webmin si e gata de lucru. Rareori sunt mici probleme (doar la upgrade de versiune server) care se rezolva in 5-10 minute, actualizand setarile.

Ceea ce dureaza e doar reinstalarea de OS, desi procedura e simpla: setarile de baza ale sistemului + cateva packages de care ai nevoie.

Ubuntu e destul de ok - parerea mea dupa multi ani si nenumarate instalari ca server si desktop - dar are problemele lui, destul de enervante uneori. Cere timp sa-i inveti "apucaturile". Le dai de cap cu timpul. Nu prea se impaca cu virtualizarea - am avut probleme si cu VirtualBox, cat si VMWare, in care in mod ciudat masinile virtuale reuseau sa blocheze tot sistemul, iar chestiunea e independenta de hardware, s-a manifestat pe o gama de sisteme diferite.

Ma batea gandul sa fac un tutorial de instalare Ubuntu, cu tot felul de perks pe care le-am intalnit si rezolvarea lor - gen virtualizare, sendmail/exim/postfix/dovecot si compania, RDP server, samba + interactiunea cu windows, probleme cu driverele de retea si/sau video; toate astea pot fi dificil de rezolvat sub Ubuntu daca nu stii cum; gasesti 99 de rezolvari diferite si doar una e buna pentru tine. Daca stii cum, e piece of cake. Nu l-am facut din eternul motiv, lipsa de timp.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Vreunul dintre voi isi vinde datacenterul si trece pe laptopuri?
    VAND LOT 5 Calculatoare GAMING DDR3 Cluj-Napoca

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

... sau daca vreti râșnițe ... sunt căcălău
    (discurile alea SCSI au mers non stop peste 15 ani și niciunul n-a trebuit schimbat; din păcate generația lor a apus)

15052015045.jpg
    .:|:.

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    36

Implicit

o intrebare pt cunoscatori
    se poate folosi ca backup linia de internet 4g/4g+ pana la restabilirea liniei anterioare?
    ...stiu ca sunt routere pe piata care au conexiune sa legi si linia clasica si linia gsm la acelasi router

multumesc anticipat pt explicatii.
    PS (am avut un router gen Router Wireless Edimax 802.11n cu 3G si la care conectam stick de la digi, iar cand pica reteaua digi, intra pe cea de mobil instantaneu)
    Ultima modificare făcută de geo888; 15th May 2015 la 17:59.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Tehnic se poate, dar nu cred ca e o solutie buna. Mai bine stai o ora pe luna cu site-urile cazute decat sa te chinui cu 4g.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Pretul final al serveruluide acasa: 400 de lei (inclus laptop + transport + memorie extra) = aproximativ 90 de euro
    2 cores @ 1.6GHz
    120GB SSD
    5GB RAM DDR3

Echivaleaza cu un VPS de aproximativ 30 de euro pe luna in Romania (rezulta ca in 3 luni am scos investitia DACA as avea nevoie de acest VPS)
    Consumul electric nu am cum sa il masor, dar l-am estimat (cu ceva tooluri online) la aproximativ 20-30W, adica 15-20 de lei pe luna. Asta in conditiile in care as avea load.

Cateva site-uri gazduite acasa:

Site cu ceva trafic (in jur de 500 unici pe zi), WP cu peste 1000 de posturi, tema destul de "greoaie":

WP fara trafic relevant, tema simpla:

WP fara trafic relevant, tema simpla, multe plugins:

Timpul de incarcare pentru pagini este mai mic daca este testat din Romania. Cu cache curatat in browser, intrat prima data pe site, toate sunt sub 2 secunde pana la incarcarea completa.

astterx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    21st May 2013
    Locaţie
    craiova
    Posturi
    128
    Putere Rep
    26

Implicit

M-am alaturat si eu experimentului home webserver: Asus EEEBox PC EB1033 4 cores @ 1.86Ghz, 4Gb RAM in combinatie cu Ubuntu 14.04.2 LTS. Sistemul e up and running de vreo 4 zile si chiar a ramas singur acasa tot weekendul
    Stiu ca a trecut putin insa pana acum nu am intampinat probleme.

astterx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    21st May 2013
    Locaţie
    craiova
    Posturi
    128
    Putere Rep
    26

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

dan, daca vrei sa masori si curentul consumat exista solutii: "Priza cu contor consum energie HG01EM" - 31,50lei

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

so far so good

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    36

Implicit

Daca nu sunt confidentiale informatiile:
    -informativ ne poti spune daca pe serverul tau de acasa cam cite domenii ai instalat sau cite site uri?
    -daca site urile erau mari consumatoare de resurse si spatiu pe hostingurile pe care le -ai folosit anterior?

Pagina 7 din 8 PrimulPrimul ... 5678 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google şi hosting plătit lunar sau anual
    De homaien în forumul Google
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 23rd June 2015, 20:39
  2. Hosting pe server prorpriu?
    De Mihai_Is în forumul Hosting
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 27th February 2014, 23:30
  3. Vand hosting Platit pana in 29/04/2014
    De buves18 în forumul Hosting
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 5th July 2013, 15:55
  4. Vand 4 domenii din care 2 cu hosting platit
    De alias74 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th February 2011, 00:53
  5. Server aflat fizic si administrat acasa. Se poate ?
    De evolution în forumul Server side
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 19th January 2009, 18:33

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •