1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Ciprian.Olaru
ps. o solutie similara ma gandeam sa imi implementez pentru owncloud (in locul abonamentului la dropbox), insa m-am oprit la bataia de cap cu ipul "nefix";
cum rezolvi tehnic problema asta? (eu gasisem o solutie cu folosirea unui droplet digitalocean pe post de nameserver + un cron cu un script bash pe serverul de acasa care sa scrie periodic ipul in acel nameserver, insa n-am ajuns sa o testez si practic);
Am si eu owncloud, fireste 
E simplu daca ai rds , intri in digicare, iti alegi o adresa .go.ro si nu conteaza de cate ori pe zi schimbi ip, ai adressa ta, esti pionier.
Daca vrei pe domeniu separat sau nu ai rds, ai 2 solutii:
1. cloudflare (recomandat)
2. freedns.afraid.org (daca te plictisesti)
La ambele poti schimba ip-urile dintr-un singur click SAU cu script pus pe server.
Pentru cloudflare off-server cred ca gasesti tools, ceva de genul: https://github.com/birkett/CloudFlare-DDNS-Updater
Pentru server, info aici: https://support.cloudflare.com/hc/en...ords-remotely-
Avand in vedere ca RDS iti schimba IP-ul fortat o data pe luna doar, cred ca e un compromis suportabil. Maxim 5 minute pe luna ai site-urile mai putin accesibile. Zic mai putin accesibile pentru ca tot cloudflare poate sa iti tina o versiune a homepage-ului chiar daca site-ul e picat.
Ca sa scapi de alea 5 minute, iti pui reminder ceva in calendar o data la 25 de zile sa schimbi tu ip la ce ora ai chef, sa fii sigur ca se face update in secunda doi. O poti face mpreuna cu alte taskuri (mai stergi logs, verifici erori, despaduchezi serverul...) ca sa nu ti se para o corvoada
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Ciprian.Olaru
de asemenea, pentru comparatia cu un vps.. mai e de luat in calcul si riscul de a avea in responsabilitate ceva hardware (serverul, care desi ieftin se mai defecteaza, routerul asemenea, spatiul ocupat in birou - e ok sa ai un miniserver, insa cand multiplici problema ca sa gazduiesti acasa 100 de siteuri in loc de 10.. devine semnificativ, etc);
Spatiul ocupat in birou e nesemnificativ (in cazul meu). Am un spatiu intre sertare si placa de sus unde sta comod serverul.
Ah, asa arata:

Referitor la posibilitatea de defectare, am specificat deja ca am calculatorul pe care lucrez, care se poate transforma in 3 minute in "server". Cu resurse de 5 ori mai mari. Funcitoneaza ca backup. Stiu ca nu e cazul tuturor, dar e o solutie.
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
Dan
Referitor la posibilitatea de defectare, am specificat deja ca am calculatorul pe care lucrez, care se poate transforma in 3 minute in "server". Cu resurse de 5 ori mai mari. Funcitoneaza ca backup. Stiu ca nu e cazul tuturor, dar e o solutie.
Mersi, mi-ai dat o idee buna (masina virtuala de backup, pana pun serverul up). Downtime spre zero.
Totusi, imi ia maxim 3 ore sa instalez si resoftez un alt calculator, si de obicei am unul de rezerva la indemana. 3 ore downtime nu e big deal.
Folosesc de mult timp o solutie de acelasi tip. Am un dulap, si un laptop in dulap (professional rack solution). Mai am un server fizic in alta locatie, + DigitalOcean in alta zona geografica. NS-urile le tin la DO, dar si secondary pe laptopul din dulap. Si pentru mine, nu e vorba de economie de bani, ci de alte avantaje. Am vreo doua servere cu I7 si SSD, dar in prezent cam stau degeaba. Va veni si vremea lor.
Ceva constatari:
- Laptopul e bun, ca are "UPS inclus". De mers, merge mai bine ca un VPS (si e un laptop destul de prapadit)
- Faptul ca sta in dulap imbunateste estetica locului
- Tot in dulap am un UPS conectat la o baterie externa auto de 12V. Adica am scos bateria interna si firele sunt conectate la bateria mare (exista doar o siguranta pe fir). Daca pica curentul (din pacate se intampla destul de frecvent), bateria tine UPS-ul activ, destul de mult timp. Iar acesta alimenteaza laptop-ul si router-ul. Nu toate UPS-urile merg modificate asa, dar cam 60% din ce am testat, au mers; nu au comentat nimic in legatura cu o baterie mult mai mare.
- Invertorul de 12 volti, am avut unul de 500W, a crapat instant. Nu mai cumpar asa ceva. Am mai multa incredere intr-un UPS, pe unele le-am chinuit multa vreme.
- Singura problema mai grava este sa nu-ti taie vreun bou fibra optica. Am mai patit asa cu unii, la taiatul de copaci. Totusi RDS apare relativ repejor sa sudeze fibra (in 3-4 ore au facut-o). Conexiune business.
- Router: folosesc de mult timp routere TP-link, resoftate cu OpenWRT (un WR-1043 sau macar un 841). Sunt ieftine, si merg frumusel, plus ca OpenWRT iti ofere posibilitati de management similare unui router profesional. TP-Link are hardware foarte bun, insa softurile lor sunt destul de slabute. Am folosit mai demult M0n0wall si un PC pe post de router. Chiar mi-a placut cum se misca.
Din nou, aici vorbim de bricolaj. Unde-i arta, nu-i tocmeala.