Ok, am "serverul" up and running.

Avantaje fata de un cont shared:
- viteza cel putin dubla la incarcarea unei pagini (vorbsec de lucruri obisnuite, gen Wordpress)
- flexibilitate - pot instala orice, de aici si viteza crescuta de la punctul 1

Avantaje fata de VPS:
- stabilitate, resurse garantate si sigure (procesoarele sunt procesoare, nu jumatati sau sferturi)
- pret mai mic (calculat pe un an de VPS vs amortizare hardware + consum de curent acasa)
- flexibilitate in ce priveste upgrades: oricand pot dubla ramul, pot adauga un HDD
- viteza mare intre calculatorul personal si server (cand pun zece giga de poze nu ma plictisesc langa ele)

Ca sa va spun si despre server:
am luat un laptop cu ecranul spart ). Am ajuns la concluzia ca e cea mai ieftina solutie cu consum mic. Laptopurile sparte nu prea folosesc nimanui, sunt ieftine (cu putin noroc) si in cazul meu e fix ce trebuie.
La 300 de lei am un dualcore (procesor foarte economic, 10W doar, SU9600), 2GB de RAM DDR3, 120GB SSD (nu-i stralucit, dar e totusi mai rapid si mai silentios ca un HDD), retea gigabit, UPS inclus (vorba-vine, bateria laptopului).
Am tinut neaparat sa fie DDR3 pentru ca se simte diferenta de viteza si este usor si ieftin de facut upgrade la nevoie. De asemenea are si un port eSATA, daca doamne-fereste voi avea nevoie de mai mult spatiu.

Dezavantajele le stim toti deja. Vad ca acum ceva ani, lumea era mai vehementa impotriva aventurilor de genul.