Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 39

Subiect: Probleme cu firma de hosting. Un mic ajutor va rog!

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    791
    Putere Rep
    45

Implicit Probleme cu firma de hosting. Un mic ajutor va rog!

De mai bine de cateva ore firma unde am hostate site-urile mi-a suspendat contul fara nici-un fel de preaviz, nu raspund la tikete desi in legal au 30 de minute, pe telefon nu merge si mi-au inchis si accesul la ftp sa nu pot transfera site-urile. Aceasta situatie imi provoaca destule prejudicii cei care au site-uri stiu despre ce vorbesc.

Vreau sa stiu daca exista vre-o autoritate de stat care reglementeaza hostingul sau oricine isi poate face firma de hosting gen srl. Exista licente speciale pentru asa ceva?

De asemenea as dori sa stiu unde ii pot reclama pe acesti indivizi.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

PS - Momentan nu dau numele firmei.

Ionut Bajescu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th December 2013
    Locaţie
    Romania, Bucuresti.
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

Salut.

Ce scrie in TOS-ul lor? Sigur au o clauza care le da dreptul de a sterge orice cont fara sa te intrebe ce mai faci.

In primul rand, o astfel de problema cel mai bine este sa fie prevenita, sa alegi numai firme de hosting bune - din pacate este foarte greu in romania.

In al doilea rand, avand in vedere ca suntem pe un forum despre SEO, poti incerca sa le strici din vanzari creand posturi in care prezinti problema si ridicandu-le in SERP - asta desigur, dupa ce ai epuizat toate variantele.

Apropo, backup-ului este una din cele mai accesibile solutii de securitate, deci pagubele nu pot fi foarte mari.

Sunt atat de multe cazuri ca ale tale, incat nu exista posibilitatea sa le faci ceva rau. Ai mai putea incerca sa-i dai in judecata, dar nu cred ca e cazul cand vorbim doar de cateva site-uri.

cRadu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    55
    Posturi
    123
    Putere Rep
    24

Implicit

In primul rand trebuie sa vezi ce scrie in contract sau daca nu ai contract, trebuie sa citesti ce scrie in "Termeni si Conditii de Utilizare".

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Hakuna Matata Vezi Post
    Vreau sa stiu daca exista vre-o autoritate de stat care reglementeaza hostingul sau oricine isi poate face firma de hosting gen srl. Exista licente speciale pentru asa ceva?
    Nu exista licentiere, oricine isi poate face firma de hosting.
    Nu da idei!

De asemenea as dori sa stiu unde ii pot reclama pe acesti indivizi.
    Cred ca doar calea justitiei (darea in judecata).
    Chiar daca ai contul pe persoana fizica, ar fi cam greu cu OPC-ul (cel mai probabil cam iesi din tiparul de consumator).

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    791
    Putere Rep
    45

Implicit

Multumesc celor care au raspuns pana acum si mai vin cu o intrebare:

Aveti idee daca exista precedent pe asa ceva, adica un client sa castige in instanta contra unei firme de hosting, in Romania desigur?

M.A.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    55
    Posturi
    123
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Chiar daca ai contul pe persoana fizica, ar fi cam greu cu OPC-ul (cel mai probabil cam iesi din tiparul de consumator).
    Daca contul este pe persoana cred ca se poate rezolva cu OPC-ul.
    De regula (daca reclamatia este intemeiata) cei de la OPC dau castig de cauza persoanei, nu firmei.
    Problema in acest caz (cred ca) e cu dovezile care trebuie sa le prezinte: contract, dovada ca sit-urile nu functioneaza ....

Eu am apelat de 2 ori la OPC si in ambele situatii am avut castig de cauza, e adevarat ca nu erau probleme de genul acesta.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    55
    Posturi
    123
    Putere Rep
    24

Implicit

Aveti idee daca exista precedent pe asa ceva, adica un client sa castige in instanta contra unei firme de hosting, in Romania desigur?

M.A.
    Ce anume sa castige ? despagubiri, acces la site ...

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Ti-au motivat suspendarea? Ai primit o notificare inainte? Siteurile aveau content ilegal?
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    791
    Putere Rep
    45

Implicit

Site-urile au mers perfect pana acum 2 zile [si au mers asa vreme de cca 6 luni fara incidente cu aceleasi resurse consumate], nu este vorba de content ilegal sau alte tampenii, sunt site-uri cat se poate de legale.

Ti-au motivat suspendarea? Ai primit o notificare inainte?
    Nu am primit nici-o notificare, l-au suspendat [intreg contul] pentru 2 ore sa investigheze problema, dupa care i-au dat drumu, site-urile revenind online, dupa jumatata de ora au suspendat din nou contul fara nici-o notificare sau mesaj. Asta se intampla pe la 19.30 de atunci le scriu intr-una pe suportul de tiketing si nu am nici-un raspuns.

Ce este grav este ca nu am acces la ftp sa pot muta anumite site-uri, adica au pus sechestru pe bunurile mele

Mi se pare incredibila situatia si nu am mai auzit asa ceva pana acum. Inteleg ca lumea este inca in concediu dar nici chiar asa.

In termenii lor au obligatia sa-mi raspunda la un tiket de support in maxim 30 de minute, au trecut 3 ore iar ieri 10 pana mi-a raspuns cineva.

Cel mai probabil am sa-i dau in judecata si am sa fac lobby pentru licentierea firmelor de hosting pentru ca ce am citit vis-a-vis de cum poti infinta o firma de gen mi se pare de domeniul SF-ului. Daca aceasta firma era licentiata acum le garantam faptul ca pierd licenta insa traim in haos.

Probabil ca pana Luni nu voi avea nici-un raspuns din partea lor. Ce trebuie sa mai mentionez este faptul ca este una dintre cele mai scumpe firme ca si tarife de hosting deci nu va ganditi ca e un no-name.

Ce anume sa castige ? despagubiri, acces la site ...
    Daune-Interese si amenda din partea unui organ al statului.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Ionut Bajescu Vezi Post
    Sunt atat de multe cazuri ca ale tale, incat nu exista posibilitatea sa le faci ceva rau. Ai mai putea incerca sa-i dai in judecata, dar nu cred ca e cazul cand vorbim doar de cateva site-uri.
    Oare?

Si eu am probleme cu 2 firme de hosting, asa ca m-am gandit asa:

- imi fac un site de hosting review
    - il rankez in top 3, pe toate cautarile "hosting" related"
    - rankez pe numele lor de firma, obligatoriu
    - ei pierd clienti, eu doar timp, dar castig din adsense, afiliere, etc, asa ca mi-am facut treaba

Multumesc celor care au raspuns pana acum si mai vin cu o intrebare:

Repet si eu am probleme cu 2 firme, asa ca mi-am propus un proiect pe nisa.

Eu iti stiu site-urile, nu si hostingul, dar eu zic sa-i dai in judecata, plus plangere penala. De ce? Ca sa-i vezi ocupati, pe la politie, pe la instanta, etc. Stiu, isi trimit avocatii, si? Sunt costuri.

Daca castigi, te ajut, ceri daune pe baza incasarilor adsense, care se pot demonstra. E destul un prim caz, cele care vor urma or sa-i arda rau de tot.

Dupa, postezi la mine pe site si povestesti tot, sa stie si altii sa nu-i aleaga. E criza, indiferent de cat de mari sunt ei, clientii se muta de la o firma la alta, pentru o oferta buna.

off: ns1.wdp-gazduire.ro ? romarg?
    Ultima modificare făcută de Tom; 5th January 2014 la 01:48.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. cum poti incepe o firma de hosting?
    De stefan_hellzone în forumul Hosting
    Răspunsuri: 38
    Ultimul Post: 14th August 2017, 22:48
  2. Raspuns de la o firma de hosting
    De lovelife în forumul Hosting
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 19th December 2013, 15:54
  3. [Ajutor!] Are cineva BCR Online pe Firma?
    De Hakuna Matata în forumul Servicii bancare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 30th June 2013, 23:06
  4. Gazduire-situri.net - Spam La Greu De La O Firma De Hosting
    De adriana în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 9th April 2008, 03:09
  5. Contract cu firma de hosting din afara
    De eliviu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 29th October 2007, 16:39

Permisiuni postare