Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 39

Subiect: cum poti incepe o firma de hosting?

stefan_hellzone este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    14th November 2010
    Locaţie
    Barlad
    Posturi
    351
    Putere Rep
    29

Implicit cum poti incepe o firma de hosting?

In primul rand sper sa nu sariti pe mine cu vorbe de genu "nu ai sanse", "sunt prea multi deja", "mai multe de invatat".
    Vreau sa pun cateva intrebari referitoare la acest subiect. Pe viitor vreau sa incep o afacere in mediul online si asta poate fi chiar o firma de hosting (jocuri sau web).
    Am vazut ca se recomanda sa incepi cu reseller. Cum se procedeaza, daca am WHMCS platile se verifica automat de sistem? Conturile se fac automat dupa verificarea platii de catre sistem(in caz ca se face)?
    In cazul in care imi cumpar propriul server, ce sistem de operare e recomandat? E greu sa configurez un server, de unde pot invata? Ma gandesc poate exista un curs de administrare servere, ar fi tare sa iau la sfarsitul cursului si o diploma care m-ar putea ajuta.
    Pentru inceput cam asta am de intrebat, sper sa ma puteti ajuta. Ms.
    Urmeaza o cura pentru detoxifierea organismului.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    46

Implicit

Ia si invata linux calumea si dupa aia poti sa te gandesti sa iti cumperi un server. Te gandesti la firma de hosting, dar tu nu stii nici sa configurezi un server... Asta nu e o joaca de copii, trebuie sa fii profesional altfel deja esti cu un picior in groapa.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de stefan_hellzone Vezi Post
    E greu sa configurez un server, de unde pot invata? Ma gandesc poate exista un curs de administrare servere, ar fi tare sa iau la sfarsitul cursului si o diploma care m-ar putea ajuta.
    Indiferent ca spui tu sa nu sarim pe tine cu vorbe de genul respectiv, altceva nu vad. Tu vorbesti serios ca vrei sa vinzi servicii de hosting si in acelasi timp ceri sfaturi pentru configurarea unui server?
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

SeerKan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    25th August 2006
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    746
    Putere Rep
    38

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

In primul rand, ai nevoie de firma (~1000 ron sa o faci + 200-500 ron contabila lunar) sau PFA (~500 ron sa o faci si contabilitatea o poti tine singur).
    Din moment ce nu ai experienta deloc in linux iti recomand maxim un reseller, eu dupa mai bine de 6 ani de experienta zilnica in hosting tot mai intalnesc probleme care necesita multa documentare, sa incepi direct cu dedicat sau vps ar insemna pierderi garantate de clienti si bani la prima problema (care o sa apara sigur).

In cazul in care optezi pentru un reseller ai scapat de administrarea serverului si trebuie doar sa asiguri un suport de baza pentru clientii tai si simultan poti incepe sa inveti linux. Iti recomand sa iti instalezi o masina virtuala pe PC sau sa comanzi un VPS ieftin si poti face teste acolo.

Din cate stiu eu, nu exista nici un curs care sa te invete nici macar 50% din ce ar trebui sa stii ca sa administrezi o firma de hosting dar in timp cu determinare poti invata, recomandarea mea e sa nu o faci pe spinarea clientilor tai.

WHMCS te va costa 16$/luna si ai nevoie de procesatori de plata (paypal, mobilpay, payu etc) prin care sa incasezi si conturile de cpanel se creeaza singure odata ce plata e acceptata.

EDIT:

Ca si documentatie, poti incepe de la:
    Linux Basics - Manuals
    UNIX / Linux Tutorial for Beginners
    Asta te va ajuta doar in proportie de 10%, dar fiind bazele sunt foarte importante.
    Administrare linux, hosting, domenii si SSL. Orice pachet de gazduire la 1 euro /3 luni ! Comanda pe http://www.hosthash.com prin cuponul "SEOPEDIA1"

inSecure este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de stefan_hellzone Vezi Post
    In cazul in care imi cumpar propriul server, ce sistem de operare e recomandat? E greu sa configurez un server, de unde pot invata? Ma gandesc poate exista un curs de administrare servere, ar fi tare sa iau la sfarsitul cursului si o diploma care m-ar putea ajuta.
    Poti invata din sa configurezi cu ajutorul unor cursuri LPIC:
    LPIC-1 | Linux Professional Institute (LPI) (exista si 2 si 3)
    Dar, daca nu stii deloc, va fi foarte greu sa inveti + nu o sa ai experienta si nu o sa sa stii sa rezolvi problemele (multe tin strict de experienta). Poti angaja pe cineva si il platesti pe tichet rezolvat (outsourcing).

In rest..consider ca cel mai important la o firma de hosting este support-ul (uptime o sa ai, daca cumperi un server dedicat de la o firma serioasa cu un Datacenter serios).

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    14th November 2010
    Locaţie
    Barlad
    Posturi
    351
    Putere Rep
    29

Implicit

SeerKan ,ms mult. Vad ca WHMCS are peste 75 de procesatori de plata. Am citit mai multe pe siteul lor si am vazut o mare parte din functii, deci pot sa spun ca multe merg automat.
    Cat despre configurarea serverelor, am specificat ca ar putea fi ceva de viitor, deci nu ma apuc maine sa imi fac firma de hosting. Am mai multe ideai si ma gandesc pe care o sa aleg, din acest motiv am postat aici, sa stiu de unde sa incep pentru a invata ce am nevoie. Am instalat ieri Ubuntu Server si am vazut ca nu are interfata grafica, deci totul se face cu linii de cod.
    inSecure, am pus linkul tau la favorite, ms. Ma voi apuca sa invat, caut si niste carti poate gasesc ceva.

Daca as incepe, normal ca as facea cu un reseller, dupa ce capat experienta pot trece la nivelul urmator.

Calin B este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Arad
    Vârstă
    34
    Posturi
    420
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Stefan, nu e vorba numai de experienta ta in administrare servere linux, pune-ti in plan si un esec total al firmei.

De aceea, daca ai buget, eu totusi iti recomand achizitionarea unui server dedicat (cumparat de tine, nu inchiriat) si achizitionarea unui pachet de administrare server la data center-ul unde iti vei coloca serverul. In acest fel, esti 100% "stapan" pe afacerea ta, si iti zic si de ce: daca sa zicem ai un client care iti consuma resurse / spam / alte prostii si o face de mai multe ori, cei de unde ai reseller, poate sa "iti de-a un sut in fund" si au de tras restul clientilor care sunt ok si nu ti-au facut probleme.

2. whmcs suporta mai multe modalitati de plata, tu trebuie sa iti cauti un procesator de plati online din Romania (gen epay).

3. gandeste-te cum iti administrezi afacerea, cum iti tratezi clientii, pentru ca o parere negativa legata de servicii te trage in jos la maxim + ca firma fiind la inceput, nu prezinta garantie nici pentru 5% din posibilii clienti

4. iti mai zic ceva: primii clienti care ii vei avea la inceput, vor fii clienti "aruncati" de la alte firme de hosting pentru diferite "prostii facute" si clienti cu site-uri de muzica, filme online + cei rau platnici

De spus, ar mai fii multe .... dar eu iti zic sa incepi daca vrei cat mai repede, pentru ca daca esti serios, oferi servicii de calitate, si rezultatele vor venii.

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    42

Implicit

Piata este deja bine definita, daca ai avea buger mare, te-ai putea impune, fara bani nu ai sanse.
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    14th November 2010
    Locaţie
    Barlad
    Posturi
    351
    Putere Rep
    29

Implicit

M-am gandit ca ar fi o varianta si serviciile de hosting pentru servere jocuri (cs, samp,metin2). Am observat ca multe firme nu sunt serioase.
    Calin B, esecul este tot timpul in gandul celui care incepe o afacere, dar nu cred ca are asta in plan.
    Felix, ai dreptate, sunt firme mari, serioase, despre care se vorbeste peste tot si iau mare parte din clienti.
    M-as indrepta mai mult catre gazduire servere de jocuri, dar totul este in stare de "dezbatere", momentan.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    46

Implicit

Ai banii necesari intretinerii unei asa afaceri? Adica minim cateva dedicate + om angajat pentru suport si intretinere + firma + contabil? Pentru ca eu ma indoiesc, tinand cont ca nici experienta nu ai si nici nu ai cea mai mica idee despre piata, probabil vrei sa faci ca "ai auzit ca e nevoie" si ca iti place tie sa oferi host.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th May 2008, 17:26
  2. Gazduire-situri.net - Spam La Greu De La O Firma De Hosting
    De adriana în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 9th April 2008, 03:09
  3. Contract cu firma de hosting din afara
    De eliviu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 29th October 2007, 16:39
  4. Unix Hosting, Windows Hosting, Linux Hosting ?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Server side
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 11th February 2006, 18:40
  5. Cum incepe o zi frumoasa...
    De Razvan Pop în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 31st March 2005, 11:19

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii