Am un prieten, care se ocupa de administrarea serverelor linux de mai bine de 4 ani, cred.
Insa acum un an si-a deschis propria firma, maxim 2 ani.
E adevarat ca a lucrat pentru foarte multi, insa ma indoiesc ca a urmat vrun curs.
Am un prieten, care se ocupa de administrarea serverelor linux de mai bine de 4 ani, cred.
Insa acum un an si-a deschis propria firma, maxim 2 ani.
E adevarat ca a lucrat pentru foarte multi, insa ma indoiesc ca a urmat vrun curs.
Administrare linux, hosting, domenii si SSL. Orice pachet de gazduire la 1 euro /3 luni ! Comanda pe http://www.hosthash.com prin cuponul "SEOPEDIA1"
Bump, pentru mai multe informatii.
Si daca da-i un bump primesti - rep, asa ceva nu am mai vazut.
E normal sa primesti negative pentru asa ceva. Cum ar fi sa ma apuc sa iau si eu posturile la rand sa le dau "bump"? Toti ar crede ca s-a scris ceva nou si ar pierde vremea vazand doar "bump"-uri. Daca n-a mai scris nimeni in acest post (sau oricare altul) inseamna ca nu mai are nimeni ceva interesant de adaugat. Ai 2 ani pe acest forum, ar fi trebuit sa te deprinzi cu "mecanismul" forumului.
Oricum, pentru a avea succes, trebuie sa ai pe cineva (sau ceva) care sa te tina in spate. Ceva gen: ai ca prieteni persoane care fac site-uri pentru firme si le ofera pachet cu domeniu si gazduire si plata lunara / anuala pentru ele. Asa ceva ar fi profitabil, deoarece ar exista persoane care sa le foloseasca, te asigur.
Si chestia sa fie ceva de genul: respectiva persoana iti plateste tie hosting, iar tu rezolvi problemele care apar. Ideea e ca trebuie sa stii sa rezolvi acele probleme si sa gasesti acele persoane care sa faca site-uri pentru firme...
Salut , am citit toate raspunsuriile altor useri ( sper ca ti-ai deschis deja aceasta firma)
Eu am inceput pe baza de amatorial ca si reseller prin 2008, acuma detin propriul meu DC in roma ( ca-n romanica nu-mi permiteam)
Sunt costuri si responsabilitati daca nu devii firma fantoma.....daca esti reseller ai dor costuri mici si o mica responsabilitate, dar ca si furnizor cu un propriu DC sunt costuri si multe aprobari.
costuri sunt prin minimele ce-ti trebuie ( printre primele):
Local adeguat,clasa de energie minima 10 kw, minim o calsa de ipv4, 2 linii de internet ( 1 principala + 1 de back-up conectivity)
Puoi ai niste lincete ISO mai ai ceva pe la ripe , dupa ai facturiile pe viitor sa nu uitam ca-s cele mai mari .
Pune cheltuielile la miciile detalii ( rack-uri,prizele sw minim 1 sw, alimentator de rezerva un mic ups macar de inceput minim 6000 kw , sunt foarte multe . Nu dau indicii despre firma mea dar doar ne aflam la Roma si operez professional d aproape 3 ani si inca nu-s la acel livel 100%.
Buna,
sunt cateva firme de hosting care au inceput la noi de la un server cu cunostinte firave din domeniu ( ma refer si l linux...gaming...etc) si pot sa-ti spun urmatoarele:
1. trebuie sa fii serios si sa-ti respecti clientii , promisiunile contractuale ( chiar daca vei iesi in pierdere in anumite situatii) si sa fii consecvent
2. sa fii pregatit sa sustii cheltuielile chiar daca nu ai venituri ( din experienta in primul an vei avea destule situatii in care va trebui sa vii cu bani de acasa ca sa sustiii afacerea)
3. sa eviti sa te muti de la o firma la alta ( mai ales pentru mici avantaje financiare)
4. pentru a ajunge de la 0 la 3000-5000¤ pe luna incasari iti ia cca 3-4 ani si doar daca vei oferi toate serviciile : webhosting,reseller,gaming,VPS/VDS si servere dedicate
5. la inceput sa mergi pe servere inchiriate ( parteneriat cu o firma care poate sa-ti ofere platforma hardware completa)
6. de la incasari de 6000-7000¤ pe luna ( si experienta adunata in 4-5 ani) poti sa te gandesti la propria infrastructura = servere ,switchuri...etc si sa pleci in colocare, deci sa-ti finantezi din castig propriile servere
7. la o cifra de afaceri anuala de cca. 70.000-100.000¤ poti incerca sa accesezi fonduri UE ( sfatul meu dupa conditiile de azi e ca nu se merita fonduri mai mici de 150.000-200.000¤ ( 1,5% din cifra de afaceri ) , avand in vedere ca pe 5 angajati vei plati in 3 ani cca. 80.000¤ in salarii si taxe la stat-la salariu minim dar un angajat bun in domeniu te costa cel putin dublu)
8. de la incasari de ordinul 15.000-20.000¤ pe luna poti sa te gandesti sa-ti faci propriul DC ( nu ma refer la un Data Room ci la Data Center) - sfatul meu este insa sa ramai pe colocare , un DC implica f. multe investitii ,responsabilitati...cunostinte si personal calificat. ( ca sa intelegi noi construim DC si furnizam hardware pentru altii dar cu firma de hosting suntem in colocare in doua DC si vom continua sa ne extindem tot in colocare in EU)
Ca sa-ti dai seama cum evolueaza o firma de hosting intra pe http://www.mfinante.gov.ro/agenticod...pagina=domenii si uitate la cifra de afaceri pe ultimii 3-4 ani la firme vechi in domeniu sau pe ultimi 2-3 ani la firmele noi din hosting.Trebuie sa bagi CUI fara RO .
@buceabogdan
- ai avut noroc ca ai inceput in 2008 cand pe piata din RO exista cerere si oferta foarte firava, la ora actuala oferta depaseste cu mult cererea si este greu sa penetrezi piata
- "ups macar de inceput minim 6000 kw" - ori 6000W ori 6KW ( 6000 KW nu au nici mari DC ca NxData,GTS..... )![]()
Ultima modificare făcută de astimp_srl; 14th August 2017 la 21:59.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)