eu cred ca a fost un mix de updateuri, siteuri in care nu aveam continut unic au plecat, siteurile cu directoare la fel ...![]()
eu cred ca a fost un mix de updateuri, siteuri in care nu aveam continut unic au plecat, siteurile cu directoare la fel ...![]()
din ce observ cu fiecare update/schimbare de algoritm, se pare ca domnii de la google vor ca cei care detin site uri sa faca o treaba unica pe internetul acesta, adica sa nu ne inspiram/copiem deloc unii de la altii, cum se inventeaza o cale de urmat pentru a urca in cautarile google, cum dupa un timp ni se taie/inactiveaza calea. Cred ca dupa fiecare update, cei mai priceputi vor inventa "alte cai", si tot asa, cind le descopera google, cum le taie. Sper sa nu ajunga sa faca update uri la fiecare saptamina/chiar zilnic, ca ar fi foarte greu pt toti
Ok, hai sa va povestesc si experienta mea cu acest update: site nou, emd, curat, cu linkuri putine dar bune, si-a intarit pozitiile dupa update si apare si cu linkurile pe serps in cautarea pe keyword-ul principal.
Site vechi si-a pastrat pozitiile in linii mari, continut de calitate dar multe linkuri vechi slabe (si bune, amestecate, posibil lovit de pinguin) cu mici fluctuatii in functie de keyworduri.
Site pe blogspot, aproape emd, care pana acum statea bine, fara linkuri si alte parghii, acum a disparut total din cautari.
Poate ajuta cu ceva pe cei care vor sa traga concluzii din acest update...
Interesant, mai ales ca au fost/sunt voci care sustin ca-si supraestimeaza marfa (blogspot).
In alta ordine de idei, am tot citit in ultimul timp (numai) despre content de calitate, ca principal factor care determina suisuri/coborasuri. Ceea ce vad insa in aceste miscari nu prea are mari tangente cu mult trambitata calitate, pentru ca (inca) vad sus, pe pozitii fruntase, site-uri semitangentiale cu calitatea.
Site cu vechime de cateva luni, cateva linkuri din directoare, cateva advertoriale si 3 linkuri pr2-3 tot urca de vreo 2 saptamani. De 2 zile fluctueaza pe locurile 13-15.
Monitorizez si eu un site si am observat o scadere de 10-15% la aproapte toate cuvintele cheie. Siteul are vechime mare si a fost promovat in directoare web si directoare articole. In ultimul an am redus linkurile cu ancora sa nu fie exces.
Am analizat doua siteuri concurente care s-au ridicat pe aceeasi cuvinte cheie, acestia sunt promovate cu linkuri inserate in comentarii de pe forumuri de specialitate fara autoritate sau cu autoritate foarte mica. O sa mai incerc sa analizez si alte siteuri si pe alte cuvinte cheie sa vad daca este buna observatia ca linkurile de pe forumuri sunt privite bine de google. A mai observat cineva acest lucru?
Ultima modificare făcută de Benko Zoltan; 7th October 2013 la 11:02. Motiv: corectura
Eu nu cred, momentan. Chiar am impresia ca link-urile din forum sunt "naspa", in cantitati (semnatura). Cei care aveti link-uri in semnatura pe seopedia, cum stati?
Link-urile in posturi, sunt naturale si asa raman.
- pe nisa de cazare a aparut booking, direct in prima paginaEra posibil sa fie acolo si inainte, nu am mai verificat de 6 luni.
Oricum asta inseamna ca daca orice site mare, adauga limba romana (sau nu), rankeaza in ro = teoretic asa trebuie sa fie. Cu booking in top, a devenit extrem de greu pe nisa de cazare.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
pentru primul din linkurile din semnatura nu am observat nici un efect al linkului din semnatura;
siteul a coborat pe pozitia a doua pentru ca a aparut wikipedia pe primul, insa am observat ca asta e o chestie mai generala si nu as putea sa o leg de linkul din forum;
printre rezultatele comerciale au aparut destule rezultate de tipul documente, teme de facultate, etc (chiar pe 3 e un pdf);
partea pozitiva e ca a aparut si pagina de fb a siteului in top10 (prima pagina google);
in afara de semnatura din seopedia mai are linkuri din sfatulmedicului si romedic, insa nu in semnatura (ci in profil sau in posturi);
cautarea e cu volum foarte mic, deci nu stiu cat e de relevanta observatia;
oricum, nu au fost afectate nici cautarile secundare sau long;
pentru cel de-al doilea link din semnatura nu pot sa spun prea multe pt ca nu i se face promovare sau monitorizare siteului;
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)