Vezi Rezultate Sondaj: Unnatural inbound links

Alegători
41. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Am primit mail-ul

8 19,51%
  • Am primit ambele mail-uri (+ cel cu warning)

6 14,63%
  • Nu am primit mail

27 65,85%
Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Unnatural inbound links - WMT - iulie 2012 [referendum]

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit Unnatural inbound links - WMT - iulie 2012 [referendum]

http://www.xxxxxxxx.ro/: Unnatural inbound links

"We've detected that some of the links pointing to your site are using techniques outside Google's Webmaster Guidelines.
    We don't want to put any trust in links that are artificial or unnatural. We recommend removing any unnatural links to your site. However, we do realize that some links are outside of your control. As a result, for this specific incident we are taking very targeted action on the unnatural links instead of your site as a whole. If you are able to remove any of the links, please submit a reconsideration request, including the actions that you took.
    If you have any questions, please visit our Webmaster Help Forum.
    "

As vrea sa facem un mic sondaj, printre membrii forumului, astfel incat sa vedem procentul de site-uri care au primit "noul" mail si efectele lui dupa o perioada. Site-urile pot fi personale sau ale clientilor.

Ma intereseaza cate site-uri care au primit mail (tipul celui de mai sus), si cate au fost penalizate efectiv dupa o perioada de 1 luna, 2, sau 3.

Nu participa in sondaj site-urile de tip: blog, director, forum.... VA ROG sa NU votati daca aveti un blog, forum sau director.

Cei care au primit mail pentru mai multe site-uri, pot posta (daca doresc) nr de site-uri.

Eu am avut 2 site-uri mari, penalizate.
    site 1. a primit mail-ul cu "warning" (triunghiul galben) in noiembrie 2011, iar la update-ul din 19-23, NU a mai primit al doilea mail (cel de mai sus).
    site 2. penalizat de pinguin, in aprilie cred, fara mail (~ 3 luni). Pe 19 iulie a primit celebrul mail (cu warning) si pe 25 iulie, 2 mailuri consecutive (modelul de mai sus), cu toate ca el era penalizat din aprilie, dar in comparatie cu site 1, nu pe toate cuvintele.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

danielicb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    3rd February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    440
    Putere Rep
    36

Implicit

Cu siguranta stiti despre asta https://plus.google.com/109412257237...ts/gik49G9c5LU, multe mailuri de genul asta au fost primite pe 22.07. Desi am votat nu, am vazut un astfel de mesaj zilele trecute la un site care cumparase tone de linkuri. Avea peste 1,5 mil de linkuri catre el, dintre care majoritatea erau site-wide.
    SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

@ Daniel, Normal ca stiu de mail, ca doar nu stau la peste 12 ore pe zi Nu e relevat exemplu de 1.5mil de linkuri, sunt site-uri si cu 20 de linkuri intr-un an, care au primit mail. Motivul pentru mail-ul cu warning, e clar pt toata lumea, si general acceptat. Ai sarit calul, ai primit raport, implicit penalizare manuala. Al 2-lea e mai "generalist", si sunt curios dintre site-urile care au primit mail, cate sunt penalizate, si in ce fel. Cei care nu au primit, nu au scapat, asta e clar
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

danielicb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    3rd February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    440
    Putere Rep
    36

Implicit

Site-ul de care vorbeam mai sus a fost penalizat pe cuvintele principale. Promova singural si plural pe niste cuvinte foarte competitive. A ajuns la un moment dat pe pagina 1 poz 7 pe un cuvant, dupa care la cateva zile a primit acel mail pe care l-ai primit si tu. Dupa mail a scazut pe pagina 5-6 pe ambele cuvinte. Traficul nu i-a scazut asa mult. A trimis cerere de reconsiderare si a primit raspuns in 24 de ore, in raspuns erau tot niste lucruri generale, de genul: "noi ce de la Google stim ca ai linkuri nenaturale, fa tot posibilul sa le scoti, ce nu poti scoate, spune-ne despre ele pentru a le reduce toata valoarea, ai primit acest raspuns pentru ca este foarte posibil sa fi cumparat linkuri care transmit PR si ai participat la scheme de linkuri" .

Linkurile care veneau catre site erau in procent foarte mare sitewide, cumparate si scheme de linkuri de la acasa.ro (care stiu ca au fost penalizati din cauza asta).
    SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    39

Implicit

Nu am primit astfel de mesaje in Webmastertools (sau altundeva) insa am 3 site-uri penalizate pe cuvinte cheie importante.

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    1.338
    Putere Rep
    43

Implicit

Eu am primit un mail in 30 iunie si arata asa:

Am cerut tuturor partenerilor sa imi steaga link-ul din site lor, am corectat cat am putut din link-uri si am facut reconsiderare, la reconsiderare am primit urmatorul raspuns:

Acuma va intreb si pe voi, ce intelegeti din el? "If you wish to be reconsidered again,
    please correct or remove all pages that are outside our quality guidelines." corectia trebuie facuta intern?

paulpadurariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    25th February 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    558
    Putere Rep
    32

Implicit

acum 15 ore am primit si eu asta:
    We've detected that some of the links pointing to your site are using techniques outside Google's Webmaster Guidelines. We don't want to put any trust in links that are artificial or unnatural. We recommend removing any unnatural links to your site. However, we do realize that some links are outside of your control. As a result, for this specific incident we are taking very targeted action on the unnatural links instead of your site as a whole. If you are able to remove any of the links, please submit a reconsideration request, including the actions that you took. If you have any questions, please visit our Webmaster Help Forum.
    Din pasiune, fotograf

adrianciocalau este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    5th December 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    47
    Posturi
    103
    Putere Rep
    27

Implicit

Inca din 16 mai 2012 am primit email-ul de mai jos:

"Stimate proprietar sau webmaster al http://www.XXXXXXXX.ro/,
    Am descoperit că este posibil ca unele dintre paginile site-ului dvs. să utilizeze tehnici interzise de Regulamentul Google pentru webmasteri.
    Mai exact, căutați eventuale linkuri artificiale sau neobișnuite care indică site-ul dvs. și care ar putea fi create pentru a manipula valoarea PageRank. Printre exemplele de conectare neobișnuită se pot număra cumpărarea de linkuri destinate să treacă de sistemul de evaluare PageRank sau participarea la schemele de linkuri.
    Vă încurajăm să modificați site-ul, astfel încât acesta să respecte regulamentele noastre privind calitatea. După ce ați efectuat modificările, trimiteți o solicitare de reevaluare a site-ului pentru a apărea în rezultatele Căutării Google.
    Dacă ați găsit linkuri neobișnuite către site-ul dvs. pe care nu le puteți controla sau elimina, introduceți aceste informații în solicitarea dvs. de reevaluare.
    Dacă aveți întrebări privind modul în care puteți rezolva această problemă, consultați pentru asistență Forumul de ajutor pentru webmasteri.
    Cu stimă,
    Echipa pentru asigurarea calității Căutare Google"

Site-ul avea ceva link-uri sitewide, insa deloc exagerat!

La cateva zile au inceput sa se simta caderile de pozitie in Google. Pentru cautarea principala (care e chiar NUMELE domeniului) site-ul a cazut de pe locul 2 in Google.ro pe pagina "5" sau ceva de genul asta.

Am actionat imediat, am scos toate link-urile sitewide, am cerut de PATRU ori reconsiderare insa de fiecare data am primit raspunsul de mai jos:

"Stimate proprietar sau webmaster al http://www.XXXXXXXX.ro/,
    Am primit o solicitare de la un proprietar de site pentru a reevalua Vanzari Auto - 365 anunturi masini second hand din punctul de vedere al respectării Regulamentului Google pentru webmasteri.
    Am examinat site-ul dvs. și am constatat că există în continuare linkuri către site-ul dvs. care încalcă regulamentul nostru privind calitatea.
    Mai exact, căutați eventuale linkuri artificiale sau neobișnuite care trimit la site-ul dvs. și care ar putea fi create pentru a manipula valoarea PageRank. Asemenea cazuri pot include cumpărarea de linkuri destinate să treacă de sistemul de evaluare PageRank sau participarea la schemele de linkuri.
    Vă recomandăm să efectuați modificări, astfel încât acesta să respecte regulamentul nostru privind calitatea. După ce ați efectuat modificările, trimiteți o solicitare de reevaluare a site-ului pentru a apărea în rezultatele Căutării Google.
    Dacă ați găsit linkuri neobișnuite către site-ul dvs. pe care nu le puteți controla sau elimina, introduceți aceste informații în solicitarea dvs. de reevaluare.
    Dacă aveți întrebări suplimentare privind modul în care puteți rezolva această problemă, consultați, pentru asistență, Forumul de ajutor pentru webmasteri.
    Cu stimă,
    Echipa pentru asigurarea calității Căutare Google"

Pagerank-ul site-ului a ramas neschimbat (PR3) insa pozitiile pe toate cautarile, inclusiv pe cea principala (care e si numele domeniului) nu si-au mai revenit de atunci.

In continuare vad in Webmasters Tools la rubrica Traffic / Links to your site o gramada de site-uri de pe care am scos link-urile a doua zi dupa prima notificare primita de la Google, deci inca din luna mai...

Tind sa cred ca odata notificat si penalizat sansele de revenire sunt aproape NULE.
    viaRomania - agentie de turism

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    42
    Posturi
    1.084
    Putere Rep
    62

Implicit

Dupa ce eliminati link-urile "daunatoare", poate ar fi bine sa folositi si aceasta metoda: Test blocare backlinks
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    64

Implicit

Daca se mai poate modifica acum sondaj: "Nu am WMT instalat".
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Seomoz penalizat cu Unnatural Links
    De felix în forumul Webmaster Tools
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 28th July 2012, 13:04
  2. Atentionare Unnatural Links
    De Marylina în forumul Google
    Răspunsuri: 133
    Ultimul Post: 31st March 2012, 15:10
  3. Refuzare inbound links
    De Marylina în forumul Server side
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 6th February 2012, 14:40
  4. inbound links vs backlinks - 45 mil vs 1.2 mil?
    De ibaldazar în forumul Teste
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 10th December 2010, 23:42
  5. Ppc Ads Increasing Inbound Links?
    De Iskander în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 1st April 2006, 22:10

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •