Inca din 16 mai 2012 am primit email-ul de mai jos:
"Stimate proprietar sau webmaster al
http://www.XXXXXXXX.ro/,
Am descoperit că este posibil ca unele dintre paginile site-ului dvs. să utilizeze tehnici interzise de Regulamentul Google pentru webmasteri.
Mai exact, căutați eventuale linkuri artificiale sau neobișnuite care indică site-ul dvs. și care ar putea fi create pentru a manipula valoarea PageRank. Printre exemplele de conectare neobișnuită se pot număra cumpărarea de linkuri destinate să treacă de sistemul de evaluare PageRank sau participarea la schemele de linkuri.
Vă încurajăm să modificați site-ul, astfel încât acesta să respecte regulamentele noastre privind calitatea. După ce ați efectuat modificările, trimiteți o solicitare de reevaluare a site-ului pentru a apărea în rezultatele Căutării Google.
Dacă ați găsit linkuri neobișnuite către site-ul dvs. pe care nu le puteți controla sau elimina, introduceți aceste informații în solicitarea dvs. de reevaluare.
Dacă aveți întrebări privind modul în care puteți rezolva această problemă, consultați pentru asistență Forumul de ajutor pentru webmasteri.
Cu stimă,
Echipa pentru asigurarea calității Căutare Google"
Site-ul avea ceva link-uri sitewide, insa deloc exagerat!
La cateva zile au inceput sa se simta caderile de pozitie in Google. Pentru cautarea principala (care e chiar NUMELE domeniului) site-ul a cazut de pe locul 2 in Google.ro pe pagina "5" sau ceva de genul asta.
Am actionat imediat, am scos toate link-urile sitewide, am cerut de PATRU ori reconsiderare insa de fiecare data am primit raspunsul de mai jos:
"Stimate proprietar sau webmaster al
http://www.XXXXXXXX.ro/,
Am primit o solicitare de la un proprietar de site pentru a reevalua
Vanzari Auto - 365 anunturi masini second hand din punctul de vedere al respectării Regulamentului Google pentru webmasteri.
Am examinat site-ul dvs. și am constatat că există în continuare linkuri către site-ul dvs. care încalcă regulamentul nostru privind calitatea.
Mai exact, căutați eventuale linkuri artificiale sau neobișnuite care trimit la site-ul dvs. și care ar putea fi create pentru a manipula valoarea PageRank. Asemenea cazuri pot include cumpărarea de linkuri destinate să treacă de sistemul de evaluare PageRank sau participarea la schemele de linkuri.
Vă recomandăm să efectuați modificări, astfel încât acesta să respecte regulamentul nostru privind calitatea. După ce ați efectuat modificările, trimiteți o solicitare de reevaluare a site-ului pentru a apărea în rezultatele Căutării Google.
Dacă ați găsit linkuri neobișnuite către site-ul dvs. pe care nu le puteți controla sau elimina, introduceți aceste informații în solicitarea dvs. de reevaluare.
Dacă aveți întrebări suplimentare privind modul în care puteți rezolva această problemă, consultați, pentru asistență, Forumul de ajutor pentru webmasteri.
Cu stimă,
Echipa pentru asigurarea calității Căutare Google"
Pagerank-ul site-ului a ramas neschimbat (PR3) insa pozitiile pe toate cautarile, inclusiv pe cea principala (care e si numele domeniului) nu si-au mai revenit de atunci.
In continuare vad in Webmasters Tools la rubrica Traffic / Links to your site o gramada de site-uri de pe care am scos link-urile a doua zi dupa prima notificare primita de la Google, deci inca din luna mai...
Tind sa cred ca odata notificat si penalizat sansele de revenire sunt aproape NULE.