Postat în original de
1nesco
Daca se mai poate modifica acum sondaj: "Nu am WMT instalat".
Ma intereseaza dintre cei cu ultimul mail (fara warning = triunghiul galben) cate site-uri au fost penalizate, si cate NU. Banuiesc un pic de haos din partea lui google, si cred ca sansele de penalizare dupa ultimul tip de mail sunt destul de mici. Cei fara WMT nu intra in calcul, pentru ca implicit nu au mail.
@ danielciocalau. Tu ai primul tip de mail, cel cu warning. Trebuie sa elimini aprox. 85% din linkurile spammy (nu neaparat sitewide), altfel ceri reconsiderare degeaba. Sfatul meu e sa scoti toate linkurile de calitate slaba, pentru ca o sa ai surpriza placuta sa-ti revii in aceleasi pozitii, cu linkuri mai putine. (cele spam oricum sunt inutile). Deja daca depasesti 3 cereri, trebuie sa le spui ceva foarte "important" ca sa-ti mai ia in calcul reconsdierarea. Ideal e sa elimini paginile catre care ai cele mai multe linkuri de "2 lei", asta daca nu root-ul e cel cu multe linkuri. Exista un post pentru primul tip de mail, deschis chiar de mine, pentru vacanta (concurenta
), asa ca putem muta discutia acolo. Sunt solutii multe de redresare dupa mailul cu warining, dar eu pt site-urile mele am decis ca prefer penalizarea, din motive subiective.
@ antony. Google nu vrea sa blochezi linkurile, din multe motive corecte. El nu vrea nici sa-ti ofere posibilitatea de disallow in WMT, cu toate ca sustine ca stie sa faca diferenta intre linkuri, pentru ca el vrea sa provoace haos, astfel incat toti sa realizeze ca el e "tatal lor" si ca daca " te rogi" de el, poate "te iarta", iar daca nu, te duci in adwords. De la PINGUIN, numarul de clikuri pe adwords a crescut de la 42% medie in US, la 65%!!!!!!!!!!!!! Oare de ce? 
@ felix. Cred ca la tine e mai usor sa dai 404 la paginile cu multe linkuri spammy. Daca e tot vb de root, atunci mai scoate din ele, proportia trebuie sa ajunga la 80-85% eliminate, sau aduci altele noi, astfel incat % celor spamy sa scada.
@ doro. Si eu am stat 3 luni penalizat (nu pe tot site-ul) si dupa 3 luni au venit ambele mailuri, vezi site2. de mai sus.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.