Sal, recent am cumparat un domeniu care contine cuv. "google " in uri. Intrebarea mea este daca algoritmul de indexare penalizeaza din start site-urile care procedeaza in acest fel ?
Sal, recent am cumparat un domeniu care contine cuv. "google " in uri. Intrebarea mea este daca algoritmul de indexare penalizeaza din start site-urile care procedeaza in acest fel ?
Scapa de el pentru ca in cel mai fericit caz primesti o somatie de la google sa stergi website-ul in 48 de ore.
In cel mai rau caz ... mai bine renunti la domeniu.
Asta suna pentru fiecare:
Inainte sa luati un domeniu care contine un cuvant ce e trademark, ganditi-va de doua ori.
Eu personal am luat mai multe domenii de jocuri ce contin termenul "barbie" asta era prin 2008, 2009. Acum dupa ce am dezvoltat o parte din ele, m-am trezit ca Mattel Inc. m-a dat in judecata la wipo.int
In traducere, in cel mai bun caz risc sa pierd domeniile respective si toata munca depusa in favoarea Mattel-ului, iar in cel mai rau caz risc un proces cu ei, la care si daca nu ma prezint, il pierd si trebuie sa platesc cheltuielile de judecata.
Bine, astia de la Mattel sunt dusi cu capra, in SUA au dat in judecata pe o biata femeie, deoarece o cheama Barbie (deci mama ei i-a pus numele asta la nastere), noroc ca a castigat procesul, altfel trebuia sa-si schimbe numele, dar si asa a cheltuit sume serioase cu avocatii.
Cel mai probabil nu o sa ti se intample nimic dat fiin faptul ca vorbim de google ... sunt multe exemple indexate f bine ce contin "google" in url. ex: http://www.googlepositioncheck.com/ etc... ce rankeaza pe primele pozitii de ani de zile
GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform
Din cate stiu cel care pierde procesul plateste si cheltuielile de judecata.
Problema e cu timpul pierdut, stresul (Daca pierd, ce nume o sa-mi pun?) samd.
Chiar si daca acum politica google e sa il doara la pix de trademark ptr siteurile de mana a 14-a, totusi ...
Ar fi interesanta de vazut reactia ptr un site ce ar contine google in numele de domeniu, ar vinde tablete si ar avea bannere pe vreo 100 de siteuri cu un trafic din Top10% dintr-o tara.
Era sa uit, intrati la wipo si la "Search WIPO Cases by Domain Name" treceti: google
Ia sa vedeti cate cazuri au fost deja si cam ce decizii s-au luat.
Search WIPO Cases and WIPO Panel Decisions
Asta pentru cei care isi mai fac iluzii ca daca ai un domeniu cu trademark in nume poti sa dormi linistit si sa te crezi de neatins.
majoritatea exemplelor din wipo au incercat sa faca cocnurenta directa serviciilor google vezi:
google montenegro, google adsense ... etc
sau
au fost typo-uri de genul
gogle.ro
Daca inregistrezi un domeniul de genul:
black-book-of-google.com
cel mai probabil ca nu o sa patesti nimic,,,, si asta nu ca ai avea dreptul sa il inregistrezi .... ca si concluzie , ca sa nu fiu gresit inteles, nu recomand sa se inregistreze domeniu cu google in URL, dar spun ca sunt sanse mari sa nu patesti nimic atata timp cat nu deranjezi
GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform
Dupa cum spunea si Cristian "ar fi interesanta reactia". Domeniul este google-tablets.net.
Cred ca o sa fac ceva cu el totusi, plecand din start de la idea ca site-ul poate fi sters (de catre mine) oricand.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)