@ lovelife: DA, e forate important sa analizam fiecare caz in parte, pentru a crea un "sablon" pentru site-urile pasibile de penalizare.
@ maldini: Discutia despre SEO e destul de complexa, si eu momentan, sunt singurul care crede in disparitia serviciilor de seo. Nici o tehnica SEO nu e ok, pentru Google, care defapt e si judecatorul.
@ Razvan: Linkurile se cumpara pentru PR, in proportie mare. Daca dispare PR nu mai poti vinde link
Cele de-indexate pe langa vanzare de link au si alte probleme.
Mesajul in limba romana, sper sa fie "automat", pentru ca cea mai mare problema o sa fie in momentul in care review manual o sa fie facut de catre romani!
@ Romaniac, nu am auzit niciodata de penalizare pentru "continut foarte mult", cred ca te inseli.
@ Dragos" Cum ai linkurile in articole? Pe fraze de 4-5 cuvinte? Cum ar arata un link natural adaugat de tine? Nu-ti pot da exemple pentru ca nu-ti stiu site-ul.
Multi dintre voi au conturile de adwords blocate, pentru simplul fapt ca in noua "politica" au inclus reguli noi, care se aplica si pentru "trecut". Daca ai avut un anunt (inactiv chiar), care incalca regulile de astazi, iti blocheaza contul.
Aceasi strategie daca o aplicam si la SEO, pe acesi periaoda de timp, dar pe enorm de multe site-uri, google are nevoie de cel putin 1 an ca sa "selecteze" site-urile.
Proportia de site-uri care incalca regulile, nu e chiar de 99%, ci mai degraba de 50-60%. Dar trebuie evaluate toate, si se pare ca noul altgoritm isi face treaba cat de cat bine (cu mici exceptii).
Din 200 de clienti, toti straini, nici 1 nu are astfel de probleme de 8 luni de cand a inceput "vanatoarea". Dar nici unul nu are seo
Sunt companii si afaceri online,care investesc doar in adwords, fara pic de seo. Magazin cu 2 mil de euro in vanzari anual, cu 3 linkuri, si alea naturale! Pr1 si content de 2 lei. Si exemplele pot continua. Exista business si fara seo. Deci cred ca 50-60% e proportia corecta.
Problema este ca la noi (ro), nu exista linkuri naturale, iar fara seo e grav.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.