Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 28

Subiect: Panda Update or Content Farms Penalty .. discutii

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit Panda Update or Content Farms Penalty .. discutii

Hai sa discutam aici despre modificarile facute de Google in ultimul timp, modificari care par sa afecteze content farms-urile. As vrea sa discutam in special despre site-urile romanesti, daca ati vazut modificari , dar si despre cele de pe .com

Pe .com actualizarea a afectat in special content farm-urile, unii zic ca s-ar extinde specific spre agregatoare, comparatoare si alte site-uri ce preiau continutul. Despre ultima parte inca nu e nimic clar.

Am facut niste verificari cu Alexa privind traficul venit din cautari ptr comparatoarele de preturi, nici pe .com si nici pe .ro nu pare sa aiba un efect.

Pe .com se stiu content farms-urile care ar fi, pe .ro care credeti ca ar fi? Ar fi interesant de verificat daca update-ul se aplica si pe .ro. Am veridicat cateva romanesti, site-uri care preiau prin rss contentul, iar traficul lor pare in scadere. Momentan nu e relevant actualizarea e destul de noua.

Pareri?
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.578
    Putere Rep
    51

Implicit

Chiar cei de la Google au confirmat ca update-ul e deocamdata doar pentru US, mi se pare devreme pentru world-wide.
    "Ferme" de continut gen ezine pentru romania din ce stiu eu nu exista, singurele cu trafic mare unde ar putea sa se observe sunt comparatoarele de preturi.
    Eu chiar sunt direct interesat daca sunt vazute ca si content farm-uri sau nu. Are cineva vreo declaratie oficiala ceva?
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Eu am vazut cateva site-uri micute care ma concurau pe .ro si aveau asa ceva si au pierdut intre 10 si 20 de pozitii
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

kleampa, nu cred ca ptr Google comparatoarele de preturi sint content farms. Am auzit versiunea asta la un ilustru blogger, dar nicaieri nu exista semnale ca ar fi tratate ca si content farms comparatoarele de preturi. Exista candva ideea de content farms si ptr directoare ..in timp nu prea a fost confirmata.

Gandeste-te ca daca ar fi asa o industrie intreaga ar fi pe cale de disparitie, pe .com comparatoarele de preturi nu sint vazute ca surse de spam. Unele evident, nu toate ...sint si comparatoare care spameaza, dar regula de comparator de preturi nu duce catre content farms.

Nu exista momentan vreo idee privind afectarea comparatoarelor, ci doar a content farms-urilor, care in general se refera ca articole create in mod special si nu la continut dat spre folosinta in comparatoare de preturi.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.578
    Putere Rep
    51

Implicit

Lamurit, multumesc

Un exemplu de urmarit ar fi ubix.ro ,agregator de rss-uri
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

andrei_d este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st January 2011
    Vârstă
    43
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    kleampa, nu cred ca ptr Google comparatoarele de preturi sint content farms.
    In tot cazul au numai continut duplicat , ceea ce raportat la google guidelines nu e prea in regula . Pe cale de consecinta ar trebui sa rankeze mai slab decit site-urile de unde preiau informatiile .

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de andrei_d Vezi Post
    In tot cazul au numai continut duplicat , ceea ce raportat la google guidelines nu e prea in regula . Pe cale de consecinta ar trebui sa rankeze mai slab decit site-urile de unde preiau informatiile .
    Continutul duplicat agregat cum trebuie si categorisit bine poate fi mai valoros decat siteurile de unde au fost preluate informatiile. Analizam acum cativa ani, pt cautarea asta "credit cards" , in google ies in top niste comparatoare de preturi practic care compara diverse oferte de carduri de la diferite companii. Conform algoritmului clasic, visa.com , mastercard.com ar fi trebuit sa iasa mult in fata siteurilor respective - infinit mai multe linkuri, mai mult trust rank, etc- insa google "se prinde" ca pentru o asemenea cautare lumea vrea o comparatie intre diverse modele, si rankeaza siteurile respective.

Si sunt multe alte cazuri in care un comparator de preturi aduce mult mai multa valoare decat siteul original.

andrei_d este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st January 2011
    Vârstă
    43
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu nu zic sa nu apara deloc ori ca nu exista comparatoare de preturi care sa-si justifice prezenta pe prima pagina de cautari , dar nici sa fie ca pe google.ro cand orice cautare de long-tail keyword imi da 4-5 magazine cu continut identic si inca 5-6 comparatoare de preturi pe care nu poti sa le deosebesti intre ele deoarece continutul e acelasi .

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Citat Postat în original de andrei_d Vezi Post
    Mayday Update s-a ocupat de continutul duplicat dintre comparatoare si magazinele online...deci nu e un motiv ptr actualizarea recenta.

joc
    joc este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    12th November 2010
    Locaţie
    Salt Lake City
    Posturi
    25
    Putere Rep
    26

Implicit

Eu am pierdut ceva trafic in ultimele 2 saptamani insa nu stiu de ce exact - poate este Panda sau poate e primavara.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 5th January 2010, 10:37
  2. Drop de PR si google penalty
    De adolix în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 14th November 2008, 21:22
  3. Google penalty -20 pozitii, cauze?
    De c_n_m în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 4th November 2008, 13:05
  4. forums - link farms ?
    De darkstar_tfd în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th October 2007, 17:16
  5. Link-farms
    De 3w în forumul SPAM made in .RO