Stie cineva care sunt cauzele penalizarii (filtrului) Google care coboara un site cu 20 de pozitii in SERPs? Gasisem pe net ceva despre prea multe pagini orfane (fara linkuri din alte pagini) in site. Asta este, sau e altceva?
Stie cineva care sunt cauzele penalizarii (filtrului) Google care coboara un site cu 20 de pozitii in SERPs? Gasisem pe net ceva despre prea multe pagini orfane (fara linkuri din alte pagini) in site. Asta este, sau e altceva?
poate concurenta primit note mai bune si cel mai probabil este o schimbare de algoritm la google
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
In curand o sa fie o schimbare destul de importanta de algoritm !
Google a exersat acest algoritm acuma cateva zile !
De acord in principiu cu cele 2 ipoteze, insa in acest caz presupun ca scaderea nu s-ar fi facut brusc. Doua din site-urile mele au coborat cu fix 20 de pozitii fiecare pentru cuvantul principal, alaltaieri. Ar putea sa fie si din cauza dansului de zilele trecute, dar m-am gandit ca e mai degraba de la aplicarea unui filtru datorita celor fix 20 de pozitii. In google webmaster tools nu este nici un mesaj cu privire la ceva care ar fi mers rau in legatura cu site-urile respective. In ideea ca ar fi de la dans, le voi mai lasa 2-3 zile sa vad daca-si revin, si abia apoi voi incerca sa le aplic ceva modificari onsite.
Eu observ schimbari de PR importante
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Google se amuza pe pielea noastra... cel putin asta cred eu...
Sa va spun si de ce : eram obisnuit ca un site proaspat lansat fara a fi inscris nicaieri, doar cu sitemap-ul la zi in Webmaster Tools, sa inceapa indexarea sa in 2-3 zile. La ultimul site lansat a trebuit sa astept aproape 3 saptamani pana Google s-a gandit sa bage site-ul in seama dupa ce l-am inscris in cateva zeci de directoare web.
Apoi nu stiu daca sunt singurul dar observ de vreo 3 - 4 luni ca in week-end (sambata si duminica) veniturile din adsense sunt mai ridicate decat in timpul saptamanii desi traficul in week-end este mai mic decat in timpul saptamanii.
Si nu in ultimul rand, asa cum am mai spus deja, la update-ul PR de la sfarsitul lui septembrie Google a fost deosebit de generos, iar in octombrie si chiar si acum apar si dispar peste noapte tot felul de valori care de care mai ciudate.
Google nu ne iubeste, pentru el SEO este o incercare a webmasterilor de a pacali algoritmul prin care se determina ordinea de afisare.
Obiectivul lui Google este sa maximizeze satisfactia celor care il utilizeaza pentru a-si pastra/mari traficul si in felul acesta sa produca profit pentru actionarii Google.
Inginerii de la Google fac exact opusul SEO, respectiv incearca sa diferentieze paginile cu continut bun si util de cele cu continut optimizat sau superoptimizat.
Practic orice rezultat obtinut in SEO este pur temporar, pana la urmatoarul update de algoritm.
(e ca si cum te-ai baga in fata fara sa stai la rand si Google te ia de urechi si te pune la locul tau).
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Voi incerca sa vad ce ar fi putut duce la aplicarea filtrului respectiv si sa fac corectiile necesare.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)