Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 28

Subiect: Panda Update or Content Farms Penalty .. discutii

Afișare hibrid

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit Panda Update or Content Farms Penalty .. discutii

Hai sa discutam aici despre modificarile facute de Google in ultimul timp, modificari care par sa afecteze content farms-urile. As vrea sa discutam in special despre site-urile romanesti, daca ati vazut modificari , dar si despre cele de pe .com

Pe .com actualizarea a afectat in special content farm-urile, unii zic ca s-ar extinde specific spre agregatoare, comparatoare si alte site-uri ce preiau continutul. Despre ultima parte inca nu e nimic clar.

Am facut niste verificari cu Alexa privind traficul venit din cautari ptr comparatoarele de preturi, nici pe .com si nici pe .ro nu pare sa aiba un efect.

Pe .com se stiu content farms-urile care ar fi, pe .ro care credeti ca ar fi? Ar fi interesant de verificat daca update-ul se aplica si pe .ro. Am veridicat cateva romanesti, site-uri care preiau prin rss contentul, iar traficul lor pare in scadere. Momentan nu e relevant actualizarea e destul de noua.

Pareri?
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

Implicit

Chiar cei de la Google au confirmat ca update-ul e deocamdata doar pentru US, mi se pare devreme pentru world-wide.
    "Ferme" de continut gen ezine pentru romania din ce stiu eu nu exista, singurele cu trafic mare unde ar putea sa se observe sunt comparatoarele de preturi.
    Eu chiar sunt direct interesat daca sunt vazute ca si content farm-uri sau nu. Are cineva vreo declaratie oficiala ceva?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Eu am vazut cateva site-uri micute care ma concurau pe .ro si aveau asa ceva si au pierdut intre 10 si 20 de pozitii
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

kleampa, nu cred ca ptr Google comparatoarele de preturi sint content farms. Am auzit versiunea asta la un ilustru blogger, dar nicaieri nu exista semnale ca ar fi tratate ca si content farms comparatoarele de preturi. Exista candva ideea de content farms si ptr directoare ..in timp nu prea a fost confirmata.

Gandeste-te ca daca ar fi asa o industrie intreaga ar fi pe cale de disparitie, pe .com comparatoarele de preturi nu sint vazute ca surse de spam. Unele evident, nu toate ...sint si comparatoare care spameaza, dar regula de comparator de preturi nu duce catre content farms.

Nu exista momentan vreo idee privind afectarea comparatoarelor, ci doar a content farms-urilor, care in general se refera ca articole create in mod special si nu la continut dat spre folosinta in comparatoare de preturi.

andrei_d este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st January 2011
    Vârstă
    44
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    kleampa, nu cred ca ptr Google comparatoarele de preturi sint content farms.
    In tot cazul au numai continut duplicat , ceea ce raportat la google guidelines nu e prea in regula . Pe cale de consecinta ar trebui sa rankeze mai slab decit site-urile de unde preiau informatiile .

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de andrei_d Vezi Post
    In tot cazul au numai continut duplicat , ceea ce raportat la google guidelines nu e prea in regula . Pe cale de consecinta ar trebui sa rankeze mai slab decit site-urile de unde preiau informatiile .
    Continutul duplicat agregat cum trebuie si categorisit bine poate fi mai valoros decat siteurile de unde au fost preluate informatiile. Analizam acum cativa ani, pt cautarea asta "credit cards" , in google ies in top niste comparatoare de preturi practic care compara diverse oferte de carduri de la diferite companii. Conform algoritmului clasic, visa.com , mastercard.com ar fi trebuit sa iasa mult in fata siteurilor respective - infinit mai multe linkuri, mai mult trust rank, etc- insa google "se prinde" ca pentru o asemenea cautare lumea vrea o comparatie intre diverse modele, si rankeaza siteurile respective.

Si sunt multe alte cazuri in care un comparator de preturi aduce mult mai multa valoare decat siteul original.

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de andrei_d Vezi Post
    Mayday Update s-a ocupat de continutul duplicat dintre comparatoare si magazinele online...deci nu e un motiv ptr actualizarea recenta.

joc
    joc este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    12th November 2010
    Locaţie
    Salt Lake City
    Posturi
    25
    Putere Rep
    29

Implicit

Eu am pierdut ceva trafic in ultimele 2 saptamani insa nu stiu de ce exact - poate este Panda sau poate e primavara.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de joc Vezi Post
    Eu am pierdut ceva trafic in ultimele 2 saptamani insa nu stiu de ce exact - poate este Panda sau poate e primavara.
    Primavara este de vina, oamenii mai ies din casa, se mai plimba, mai putin la computer
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Mayday Update s-a ocupat de continutul duplicat dintre comparatoare si magazinele online...deci nu e un motiv ptr actualizarea recenta.
    Google MayDay s-a ocupat si de comparatoare intr-o oarecate masura. Dar nu continutul duplicat oferit de catre magazine a fost problema acolo. Problema penalizarii celor ce au fost penalizate a fost alta si in nici un caz continutul duplicat oferit de catre magazine comparatoarelor. De vina a fost maniera unor comparatoare de a face rost de trafic. Si chiar daca au fost prinse facand unele artificii de a face rost de trafic suplimentar , foarte putine comparatoare au suferit penalizari majore.

Niciodata in opinia mea comparatoarele nu vor fi penalizate datorita continutului , contrar tuturor opiniilor. Dincolo de de diferentele de opinie comparatoarele de preturi ofera informatii de calitate si le canalizeaza intr-un singur punct. Ofera expunere foarte mare comerciantilor si informatie de calitate vizitatorului. Daca stai si te gandesti , comparatoarele de preturi se muleaza destul de bine ideologiei Google.

La noi se creeaza o confuzie intre agregatoarele ce preiau prin rss informatie trunchiata de cele mai multe ori. Acelea nu aduc nimic bun si nici un plus vizitatorului. Nu-l ajuta cu nimic. Pe cand un site comparator de preturi e cu totul si cu totul altceva. Marea nemultumire a multora ( si de aici apare controversa legata si de comparatoare ) este ca le sant furate articolele de pe bloguri. Si atunci considera ca tot ce e legat de duplicat e nociv. Numai ca in aceasta categorie nu intra si comparatoarele.

Sa avem totusi discernamant si sa facem diferenta intre gainarii ( vezi furatul articolelor ) si lucrurile serioase gen comparatoare de preturi ( a se vedea NexTag de exemplu )
    Sant convins ca niciodata Google nu a creat un algoritm care sa tina cont in special de comparatoare. Cele ce au fost penalizate au fost penalizate probabil din greseala asa cum s-a mai intamplat si lucrurile s-au rezolvat. Vezi cazul Shopzilla ( pentru cei care poate au urmarit ceea ce s-a intamplat o data cu introducerea Google MayDay si de asemenea dupa ) . Shopzilla a fost penalizat destul de drastic ajungand cu vreo 18.000 de pagini in Google indexate. Acum are iarasi peste 9 milioane si urmeaza exact aceeasi politica si structura a sitului dar nu mai este penalizat. De fapt nu mai este penalizat la scurt timp dupa MayDay.
    Si in acest caz cred ca a fost vorba de o greseala pe care google a rezolvat-o.

Google lucreaza cu boti si cat timp la butoane vor fi botii vor aparea intotdeauna si greseli de genul sitului de articole penalizat acum dupa Panda. Dar situatia se va rezolva. Acolo da se poate pune p[roblema continutului duplicat datorita preluarii masive a continutului de catre alte situri. Dar de asemenea este foarte mare diferenta intre un director de articole si un comparator de preturi. Imensa chiar.
    Si de asemenea sa nu uitam ca Google are propriile servicii de acest gen . Google Products Search si Like.com

Ce credeti? Ce parere pot avea despre comparatoare daca au pus la dispozitie asemenea servicii? Ce spune asta de politica si ideologia lor ?
    Asa ca spun inca o data. Gainariile sant gainarii ... iar lucrurile serioase sant lucruri serioase. Comparatoarele de preturi fac parte din categoria lucrurilor serioase. Preluarea de continut prin Rss ( gen copierea articolelor ) nu prea si atunci siturile respective este posibil sa suporte rigorile botilor Google.

Predictia mea este ... Tinand cont de politica actuala Google , comparatoare nu vor fi penalizate !!!

Multi vor fi tristi si vor spera mult si bine precum Dinamo la Liga campionilor ca vor fi candva penalizate comparatoarele.
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 15th March 2011 la 22:31.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 5th January 2010, 09:37
  2. Drop de PR si google penalty
    De adolix în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 14th November 2008, 20:22
  3. Google penalty -20 pozitii, cauze?
    De c_n_m în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 4th November 2008, 12:05
  4. forums - link farms ?
    De darkstar_tfd în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th October 2007, 16:16
  5. Link-farms
    De 3w în forumul SPAM made in .RO