Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 28

Subiect: Panda Update or Content Farms Penalty .. discutii

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de joc Vezi Post
    Eu am pierdut ceva trafic in ultimele 2 saptamani insa nu stiu de ce exact - poate este Panda sau poate e primavara.
    Primavara este de vina, oamenii mai ies din casa, se mai plimba, mai putin la computer
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Mayday Update s-a ocupat de continutul duplicat dintre comparatoare si magazinele online...deci nu e un motiv ptr actualizarea recenta.
    Google MayDay s-a ocupat si de comparatoare intr-o oarecate masura. Dar nu continutul duplicat oferit de catre magazine a fost problema acolo. Problema penalizarii celor ce au fost penalizate a fost alta si in nici un caz continutul duplicat oferit de catre magazine comparatoarelor. De vina a fost maniera unor comparatoare de a face rost de trafic. Si chiar daca au fost prinse facand unele artificii de a face rost de trafic suplimentar , foarte putine comparatoare au suferit penalizari majore.

Niciodata in opinia mea comparatoarele nu vor fi penalizate datorita continutului , contrar tuturor opiniilor. Dincolo de de diferentele de opinie comparatoarele de preturi ofera informatii de calitate si le canalizeaza intr-un singur punct. Ofera expunere foarte mare comerciantilor si informatie de calitate vizitatorului. Daca stai si te gandesti , comparatoarele de preturi se muleaza destul de bine ideologiei Google.

La noi se creeaza o confuzie intre agregatoarele ce preiau prin rss informatie trunchiata de cele mai multe ori. Acelea nu aduc nimic bun si nici un plus vizitatorului. Nu-l ajuta cu nimic. Pe cand un site comparator de preturi e cu totul si cu totul altceva. Marea nemultumire a multora ( si de aici apare controversa legata si de comparatoare ) este ca le sant furate articolele de pe bloguri. Si atunci considera ca tot ce e legat de duplicat e nociv. Numai ca in aceasta categorie nu intra si comparatoarele.

Sa avem totusi discernamant si sa facem diferenta intre gainarii ( vezi furatul articolelor ) si lucrurile serioase gen comparatoare de preturi ( a se vedea NexTag de exemplu )
    Sant convins ca niciodata Google nu a creat un algoritm care sa tina cont in special de comparatoare. Cele ce au fost penalizate au fost penalizate probabil din greseala asa cum s-a mai intamplat si lucrurile s-au rezolvat. Vezi cazul Shopzilla ( pentru cei care poate au urmarit ceea ce s-a intamplat o data cu introducerea Google MayDay si de asemenea dupa ) . Shopzilla a fost penalizat destul de drastic ajungand cu vreo 18.000 de pagini in Google indexate. Acum are iarasi peste 9 milioane si urmeaza exact aceeasi politica si structura a sitului dar nu mai este penalizat. De fapt nu mai este penalizat la scurt timp dupa MayDay.
    Si in acest caz cred ca a fost vorba de o greseala pe care google a rezolvat-o.

Google lucreaza cu boti si cat timp la butoane vor fi botii vor aparea intotdeauna si greseli de genul sitului de articole penalizat acum dupa Panda. Dar situatia se va rezolva. Acolo da se poate pune p[roblema continutului duplicat datorita preluarii masive a continutului de catre alte situri. Dar de asemenea este foarte mare diferenta intre un director de articole si un comparator de preturi. Imensa chiar.
    Si de asemenea sa nu uitam ca Google are propriile servicii de acest gen . Google Products Search si Like.com

Ce credeti? Ce parere pot avea despre comparatoare daca au pus la dispozitie asemenea servicii? Ce spune asta de politica si ideologia lor ?
    Asa ca spun inca o data. Gainariile sant gainarii ... iar lucrurile serioase sant lucruri serioase. Comparatoarele de preturi fac parte din categoria lucrurilor serioase. Preluarea de continut prin Rss ( gen copierea articolelor ) nu prea si atunci siturile respective este posibil sa suporte rigorile botilor Google.

Predictia mea este ... Tinand cont de politica actuala Google , comparatoare nu vor fi penalizate !!!

Multi vor fi tristi si vor spera mult si bine precum Dinamo la Liga campionilor ca vor fi candva penalizate comparatoarele.
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 15th March 2011 la 22:31.

andrei_d este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st January 2011
    Vârstă
    44
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de RoManiac Vezi Post

Niciodata in opinia mea comparatoarele nu vor fi penalizate datorita continutului , contrar tuturor opiniilor. Dincolo de de diferentele de opinie comparatoarele de preturi ofera informatii de calitate si le canalizeaza intr-un singur punct.

In orice caz nu se justifica ca intr-o cautare long-tail sa dai numai peste comparatoare de preturi ,care compara preturile cam de la aceleasi magazine online . Ce le diferentiaza de merita sa ocupe prima pagina (primele pagini) si sa fie toate acolo ?

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de andrei_d Vezi Post
    Ce le diferentiaza de merita sa ocupe prima pagina (primele pagini) si sa fie toate acolo ?
    Inseamna ca fac SEO mai agresiv decat magazinele in sine. E simplu.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    Inseamna ca fac SEO mai agresiv decat magazinele in sine. E simplu.
    Da optimizarea ceva mai agresiva este un factor dar nu numai acest lucru este determinant. Lui Google ii plac comparatoarele . Cred ca se aplica cam acelasi lucru ca in cazul Wordpress-ului.
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 16th March 2011 la 14:33.

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de RoManiac Vezi Post
    Lui Google ii plac comparatoarele .
    Si nu doar, recent si eu am cautat un produs si am preferat linkurile de genul asta, pentru a-mi face o idee despre pret in general, pe un site am vazut ca au si review-uri despre firma respectiva. Gasesc siteurile astea ca fiind destul de utile din punctul asta de vedere.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    49

Implicit

Oricum ar fi , concluzia mea ... documentata foarte bine ... este ca niciodata nu vor disparea comparatoarele. PANDA NU CRED CA LE VA AFECTA .
    La gatul lor in general se sare numai prin Romania.
    Si sant 2 categorii de oameni care fac acest lucru.
    1. Proprietarii de magazine online intr-o oarecare masura
    2. Proprietarii de bloguri in special fac din comparatoare ceva malefic.

Comparatoarele sant incluse in categoria situlurilor nocive datorita acestor 2 categorii de oameni. Punctul de vedere al fiecarei categorii poate fi de inteles pentru ca aproape niciodata nu poti concura la acelasi nivel un comparator bine infipt cu oricate investitii in SEO ai face.
    Problema apare indeosebi datorita faptului ca in Romania se foloseste Google ca mijloc de promovare principal pentru ca e intr-adevar mai ieftin. Dar in mod normal proprietarii de magazine ar trebui sa se aplece asupra brandului iar Google sa fie un mijloc alternativ de promovare. Dar brandul costa bani si multi inclina sa se multumeasca cu Google pentru ca pur si simplu acesti bani nu exista de ajuns ca sa poti construi un brand puternic.

Nu e vina nimanui ca Romania este o piata prea mica pe care comparatoarele o pot domina cu usurinta . Dar nu trebuie sa ne pierdem cumpatul si obiectivitatea si sa consideram ceea ce intr-o piata normala este o importanta sursa de informatie pentru vizitator si sa consideram comparatoarele ceva malefic , daunator si care pun frana dezvoltarii unei afaceri.

Aceasta este cauza principala pentru care comparatoarele sant hulite in Romania si de obicei sant bagate in aceeasi oala cu agregatoarele rss de exemplu si acuzate in permanenta de duplicat. Numai ca ... 99,99% din contestatari nu au habar cat de greu este sa pui ordine intr-un comparator competitiv. Ce nevoi tehnice ai si cu cate mii de probleme te confrunti. Din cauza asta sustin ca diferenta intre ceva care preia automat continut prin mijloace ... ce creeaza ambiguitate si un comparator este imensa. Si chiar daca folosesc continut de la magazine ele aduc un plus imens. Atat vizitatorului cat si foarte multor afaceri ce traiesc doar din traficul comparatoarelor.

P.S: daca ar fi sa se reproseze ceva comparatoarelor s-ar putea reprosa atunci cand vind publicitate pe continutul unor magazine catre alte magazine. E discutabil aici dar in opinia mea se poate reprosa acest lucru intr-o oaracera masura. Vanzarea de publicitate prin Adsense insa nu cred ca poate fi reprosata.

E greu , e foarte greu sa-i vezi pe altii facand bani pe continutul altora dar va trebui sa ne obisnuim cu ideea asta pentru ca de acum incolo dupa opinia mea comparatoarele vor incepe sa domine webul
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 17th March 2011 la 08:13.

andrei_d este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st January 2011
    Vârstă
    44
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

PAnda update se pare ca a lovit serios mai multe site-uri din UK .

Google 'Panda' update downgrades UK tech sites - and Microsoft's Ciao | Technology | guardian.co.uk

Adrianenache87 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th April 2011
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    38
    Posturi
    18
    Putere Rep
    0

Implicit

Pe 11 a venit confirmarea că au implementat global Panda Update-ul. Într-adevăr, ssite-urile de content nu vor simți asta și nici magazinele online... sau prea puțin.
    Încă sper să lovească site-uri care conțin box-uri cu ads-uri și nu au nicio treabă cu informarea user-ului. Spre exemplu, de ceva vreme, îl observ pe blog.4rev.net/topic/ce-inseamna-seo/ în top 10 la căutarea "ce inseamna SEO" ... aștept să văd implicații pe termen lung asupra ranking-urilor. Pe .com e dispărut, așteptăm pe .ro ).

eterna este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    50
    Posturi
    76
    Putere Rep
    0

Implicit

Global, doar pt cautarile in limba engleza "Today we’ve rolled out this improvement globally to all English-language Google users, and we’ve also incorporated new user feedback signals to help people find better search results." Official Google Webmaster Central Blog: High-quality sites algorithm goes global, incorporates user feedback

Din pacate au fost afectate si web site-uri/bloguri cu continut original.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 5th January 2010, 09:37
  2. Drop de PR si google penalty
    De adolix în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 14th November 2008, 20:22
  3. Google penalty -20 pozitii, cauze?
    De c_n_m în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 4th November 2008, 12:05
  4. forums - link farms ?
    De darkstar_tfd în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th October 2007, 16:16
  5. Link-farms
    De 3w în forumul SPAM made in .RO