Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 23

Subiect: Din nou schimbare majora de algoritm Google - 12% din cautari afectate

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    52

Implicit

ezine articles, unul dintre siteurile cele mai afectate a inceput deja sa ia masuri:

Search Engine Algorithm Changes

In afara de masurile clasice, verifica acum pt articole unice absolut, nr minim de cuvinte, si calitate, etc.. anuntasera ca or sa puna no follow pe linkurile autorilor, insa datorita backlash-ului masiv, se pare ca s-au razgandit.

"Traffic was down 11.5% on Thursday and over 35% on Friday. In our life-to-date, this is the single most significant reduction in market trust we’ve experienced from Google."

Ezine articles faceau cam 2 mil $ pe luna din publicitate. Nu cred ca le-a picat prea bine updateul asta.
    Ultima modificare făcută de Nic; 1st March 2011 la 12:32.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Observ ca au fost si cel putin doua siteuri romanesti afectate - soft32 si soft82.
    Cel mai ciudat mi se pare ca a fost si labnol.org bagat in aceeasi oala, desi e un blog scris de o singura persoana, care e un fel de Scoble al Indiei

andrei_d este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st January 2011
    Vârstă
    43
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

Astea aveau continut duplicat ? Care era problema lor ?

Dragos Bunea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    4th January 2011
    Locaţie
    Tulcea
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.036
    Putere Rep
    50

Implicit

Noul algoritm m-a afectat destul de mult deoarece numarul paginilor indexate a scazut dramatic in ultima saptamana (de la 1900 la 700), nu am continut duplicat, tot ce e pe blog e scris de mine. Cu toate astea in acelasi timp am observat o crestere in alexa (de la 1.800.000 la 780.000). Incerc sa aflu ce se intampla. La inceput apareau fluctuatii la numarul paginilor indexate (cand aveam 1.800 cand 1.500) si am zis ca nu e nimic grav insa acum cand vad ca numarul paginilor scade de la o zi la alta am cam inceput sa ma speri. Daca stie cineva ce si cum as aprecia mult un raspuns.
    "Blog de afiliat si calatorii: Dragos Bunea Blog"

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de Dragos Bunea Vezi Post
    Noul algoritm m-a afectat destul de mult deoarece numarul paginilor indexate a scazut dramatic in ultima saptamana (de la 1900 la 700), nu am continut duplicat, tot ce e pe blog e scris de mine. Cu toate astea in acelasi timp am observat o crestere in alexa (de la 1.800.000 la 780.000). Incerc sa aflu ce se intampla. La inceput apareau fluctuatii la numarul paginilor indexate (cand aveam 1.800 cand 1.500) si am zis ca nu e nimic grav insa acum cand vad ca numarul paginilor scade de la o zi la alta am cam inceput sa ma speri. Daca stie cineva ce si cum as aprecia mult un raspuns.
    site pe .ro sau .com? Trafic USA?
    Traficul a fluctuat? Pozitiile in SERPs?

Numarul paginilor indexate sau alexa rank nu sunt indicatori batuti in cuie (pot fi influentati sa zicem mai usor fara sa aiba asta un impact decisiv). Ce ramane batut in cuie este traficul coroborat cu pozitiile din serps.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    4th January 2011
    Locaţie
    Tulcea
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.036
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    site pe .ro sau .com? Trafic USA?
    Traficul a fluctuat? Pozitiile in SERPs?

Numarul paginilor indexate sau alexa rank nu sunt indicatori batuti in cuie (pot fi influentati sa zicem mai usor fara sa aiba asta un impact decisiv). Ce ramane batut in cuie este traficul coroborat cu pozitiile din serps.
    Este vorba de un blog pe .ro, traficul tot din RO insa acesta nu a fluctuat prea mult. Nu urmaresc pozitiile in SERPs, nu m-au interesat niciodata pentru blogul acesta, il updatez zilnic. Azi paginile indexate in Google au crescut de la 695 la 743 (in 12 ore doar). E ciudat.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Cred ca altele sunt cauzele. Te-am intrebat daca pe ro pentru ca schimbarea afecteaza momentan doar cautarile din US.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Un articol interesant. Se pare ca Google incearca sa refaca pozitiile anumitor site-uri afectate pe nedrept de aceasta modificare a algoritmului.

Google Trying To Minimize Collateral Damage From “Farmer” Update
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    4th January 2011
    Locaţie
    Tulcea
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.036
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Cred ca altele sunt cauzele. Te-am intrebat daca pe ro pentru ca schimbarea afecteaza momentan doar cautarile din US.
    Posibil insa fluctuatiile continua si acum sunt mult mai frecvente (de la o ora la alta). Acum o ora aveam 995 de pagini indexate iar acum am 695. E ciudat rau, o sa ma mai documentez sa vad ce anume se intampla.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    47

Implicit

Numarul paginilor afisate nu e tot timpul cel real. Am patit sa-mi afiseze odata 50 milioane de pagini indexate, iar peste o ora sa-mi afiseze 33,000.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cautari Speciale In Google
    De Razvan Pop în forumul Google
    Răspunsuri: 33
    Ultimul Post: 26th March 2016, 00:19
  2. Google ? Ce algoritm foloseste? eu nu mai inteleg nimic
    De urania în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 19th March 2011, 14:01
  3. Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 2nd February 2011, 16:12
  4. O schimbare majora la google
    De kleampa în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 41
    Ultimul Post: 14th June 2010, 20:33
  5. Google Cumpara Un Nou Algoritm De Cautare
    De Ben Boingeanu în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 15th April 2006, 22:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •