26th February 2011, 06:04
2 out of 2 members found this post helpful.
Din nou schimbare majora de algoritm Google - 12% din cautari afectate
Google a lansat un nou update de algoritm, care afecteaza 11,8% din toate cautarile.
"But in the last day or so we launched a pretty big algorithmic improvement to our ranking—a change that noticeably impacts 11.8% of our queries—and we wanted to let people know what’s going on. This update is designed to reduce rankings for low-quality sites—sites which are low-value add for users, copy content from other websites or sites that are just not very useful. At the same time, it will provide better rankings for high-quality sites—sites with original content and information such as research, in-depth reports, thoughtful analysis and so on."
De pe blogul oficial, aici.
Updateul a fost implementat doar pe us deocamdata, urmand sa fie updatat si pt celelalte tari in timp.
De data asta, spre deosebire de data trecuta, observ si eu schimbari majore.
In principiu, directoarele de articole, chiar si cele reputabile - ca ezine articles - si siteurile web 2.0, hubpages, squidoo, au fost lovite masiv, in pierdere in medie 30 de pozitii pentru cuvintele cheie pt care rankau.
Autoblogurile si agregatoarele la fel. In general orice a fost bazat pe duplicate content a fost din nou lovit masiv.
Am observat crestere pentru siteurile de ecomert - in special amazon - , si pt asa numitele micro niche websites in engleza, mini siteuri. Si forumurile parca sunt favorizate de schimbarea asta, nu sunt inca sigur.
Avand in vedere ca directoarele de articole au scazut asa mult, sunt curios daca si valoarea linkurilor provenind de la ele va scadea.
Interesant de urmarit.
26th February 2011, 22:55
1 out of 1 members found this post helpful.
Am si eu un site afectat, inca nu imi dau seama cauza.
Aici o lista cu siteuri populare afectate Google Farmer Update: Quest for Quality - SEO-Blog
@Nic , daca gasesti vreo solutie pentru recovery te rog da-mi si mie de stire