Este o porcarie....dupa fel de fel de taxe...'taxa pe stalp'...taxa pe eu mai stiu ce...urmeaza taxa pe domenii.ro ? Ce fel de guvernare e asta?
Ce ne mai trebuie? Taxa ca traim in ROMANIA?
vai...
Este o porcarie....dupa fel de fel de taxe...'taxa pe stalp'...taxa pe eu mai stiu ce...urmeaza taxa pe domenii.ro ? Ce fel de guvernare e asta?
Ce ne mai trebuie? Taxa ca traim in ROMANIA?
vai...
Recomand cu caldura serviciile oferite de Mutari mobila
Ma gandesc ca ar fi de bun simt si sa prevada pentru cei care nu mai vor sa tina un domeniu in noile conditii, sa-si primeasca inapoi sumele platite, nu?
Pentru cei care au zeci de domenii platite 'pe viata', asa ar fi corect....dar nu prea cred asta.
Recomand cu caldura serviciile oferite de Mutari mobila
Surprinzator, eu sunt pro deciziei asteia si mi se pare de bun simt. Prea multe domenii "ro" cumparate "pe viata" zac nefolosite si nu se deranjeaza nimeni sa le actualizeze, nici sa le vanda, nici sa nimic.
Pentru cei care zic ca au cumparat "pe viata". Daca ati cumparat de la ROtld, se specifica clar in TOS lor ca domeniul se vinde pe o perioada "nedeterminata" parca era termenul folosit si ca exista momentan nu exista taxe de mentenanta. Nu spunea nicaieri ca domeniul e pe viata sau garanta ca nu se vor introduce taxe de reinnoire. Firmele care au facut marketing incorect, si etc, aia e alta problema.
Pentru cei care au cumparat in ultimii 2 ani, aparent taxa de reinnoire se va aplica doar dupa 2 ani de folosire a domeniului, cel putin asa inteleg eu din textul asta. Deci aveti 2 ani gratuiti pentru plata aia initiala.
"Pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni"
Singura mea grija e sa nu ratez emailurile sau informarile si sa reinnoiesc domeniile. Dar pentru asta exista seopedia.
Apai le deschid proces.... atat timp cat eu am platit un serviciu pe VIATA si el inca este activ, eu nu voi plati iar pentru el, nu schimbam contractul dupa bunul plac fara a intreba si cealalta parte daca este de acord, odata ce am platit si acolo scria pe VIATA apoi pe viata ramane. Mai ales ca eu am domeniu format din numele meu si nu cred ca este cineva care sa vrea sa inregistreze acest domeniu.... domenii care au fost inregistrate de firme sau domenii gen filme.ro da sa le face ce vrea, sa le elibereze. Voi ce spuneti, domeniile gen al meu prenumenume.ro ar trebui sa le bage reinoire daca l-am inregistrat pe viata?
negustorul care isi respecta munca nu insala clientul pentru ca inainte de toate, se respecta pe sine!
Arata-mi si mie unde scrie la RoTLD termenul "pe viata", in contract sau in TOS. Ca de ani de zile, la plati apare asa:
"Costul pentru un domeniu .ro este 51,26 USD + TVA (24%).
Nu exista taxa de mentenanta anuala in prezent. Plata se face la inregistrare.
Daca se va introduce taxa de mentenanta anuala veti fi anuntati din timp."
Ar fi interesant daca poate sa confirme cineva daca in contractele de acum 4-5 ani scrie ca domeniile sunt pe viata.
In momentul in care o sa se introduca taxa anuala ei vor face undeva intre 10 si 50 de milioane de euro anual. Asa ca niste procese fara acoperire (nimic nu e "pe viata") nu reprezinta nici-o amenintare pentru ei.
Singurele informatii care trebuie aflate cu acuratete sunt: cat este aceasta taxa anuala si cand devine activa? Si daca exista vre-o alta adaugire sau exceptie.
Restul sunt povesti..
Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.
Nu inteleg chestia asta :
"Pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni"
Adica daca ai cumparat cu mai mult de 24 de luni, banii dati pe domeniu s-au consumat cumva, (dar pe ce, pentru ca daca spui ca s-au consumat inseamna nu numai ca aplici legea retroactiv, dar aplici si taxa retroactiv). Pe principiul asta pot sa spuna si ca daca-l ai de mai mult de 2 ani trebuie sa vii si cu bani de acasa. Daca tot faci magaria, fa-o corect. Adica domeniile deja inregistrate sunt valabile 2 ani si ce se inregistreaza nou intra pe procedura noua. Altfel inseamna ca avem o taxa aplicata retroactiv, si poate fi un precedent ca sa fie aplicate si alte taxe retroactiv si la alte domenii de activitate, nu numai la domenii web.
Ultima modificare făcută de filip.camara; 5th December 2013 la 11:18.
Eu am inregistrat primul domeniul .ro acum 5 ani+, si de atunci era clar ca domeniile nu sunt "pe viata" si exista sansa sa adauge o taxa de reinnoire in viitor. Chiar a existat si un thread pe seopedia in care se discuta daca or sa introduca sau nu vreodata taxa de reinnoire pentru domeniile ro. Termenul de "pe viata" a existat doar in marketingul companiilor intermediare, niciodata la RoTLD.
Eu nu stiu pe nimeni care sa fi fost in business de inregistrat domenii .ro, fie si tangential, care nu era constient de clauza asta si de posibilitatea ca la un moment dat se vor introduce taxe anuale.
Nu ma indoiesc ca banii obtinuti vor fi mancati de ei acolo, cum a fost si cu cele cateva milioane $ obtinute din vanzarea domeniilor .ro pana acum. Nu ma indoiesc ca vor exista marlanii si cele mai bune domenii vor fi luate de baietii smecheri din sistem pana sa devina publice. Nu am nici un dubiu cu privire la coruptia din Ro in general.
Dar nu exista nici o scuza pentru cei care se vaita acum ca ei au cumparat pe "viata" si ca dau statul in judecata.
Pot sa dea companiile intermediare care au facut marketing fals (desi daca citesti si cu ei contractele si TOS o sa vezi ca si ei se scot pe acolo si explica ca iti inregistreaza domeniul la RoTLD si depinzi de ei), dar RoTLD nu a facut niciodata - din cate stiu eu -afirmatia ca vor da domeniile pe viata.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)