Avand in vedere acest lucru cu posibila lege, ma sfatuiti sa cumpar domeniu .ro "pe viata" sau sa-l inchiriez pe an? Nu am mai auzit nimic concret in ultima perioada legat de trecerea de la domenii inregistrate pe viata la inregistrare anuala. Nu mi-ar conveni sa-l cumpar pe viata (sau perioada nedeterminata, in fine), ca apoi sa incep sa platesc anual.
Pai si intr-un final ce pierzi , 35 de euro ?
Stai linistit ca nu se aplica retroactiv. Nu iti inchipui cati indivizi, care au cumparat in decursul anilor domenii pe .ro si le-au lasat balta, ar putea sa se trezeasca cu taxe de nicaieri....
Probabil ca o asemenea taxa sa poate aplica in paralel cu eliminarea dreptului la proprietate pe viata la domeniu.
Iti trimite instiintare ca de luna viitoare ori platesti taxa ori pierzi dreptul de a folosi acel domeniu dupa un timp.
Desi nici asta nu e prea realizabila.
O informatie care nu e chiar asa recenta dar nu cred ca a fost publicata, Consiliul Legislativ si-a dat acordul favorabil pentru propunerea legislativa privind domeniile .ro cu cateva observatii, completari ce ar trebui reformulate. Una din observatii se refera la necesitatea "reinregistrarii" fiecarui domeniu .ro si alta prevedere ce era putin abuziva, ca orice alte dispozitii contrare celor din noua lege se abroga.
Cat despre venituri, se prevede ca veniturile Registrului vor proveni din inregistrarea si reinnoirea domeniilor.
Propunerea legislativa https://www.senat.ro/Legis/PDF%5C2014%5C14L208FG.pdf
Avizul favorabil https://www.senat.ro/Legis/PDF%5C2014%5C14L208LG.pdf
Ultima modificare făcută de 100R; 4th July 2014 la 12:25.
Se mai aude ceva de acest lucru? Are rost sa investesc in domenii pe termen nedeterminat?
Eu unul cumpar numai pe 1 an. Cu siguranță în viitorul apropiat o sa schimbe legea.
Abia aștept sa se mai elibereze domenii pe care unii le tin degeaba.
Eu nu cred că o să rămână domenii premium. Ele sunt cunoscute, sunt înregistrate de băieții deștepți de la ROTLD și vor fi luate secunda 2, DACĂ nu se întâmplă nimic între timp. Nu-mi fac iluzii că o să pot lua eu, de exemplu, stiri.ro.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)