ce bine am facut ca am ales sa platesc anual domeniul blogului meu personal
aveam de gand sa-mi deschid inca vreo 2 proiecte pe .ro, dar o sa ma gandesc la .com-uri de acum![]()
ce bine am facut ca am ales sa platesc anual domeniul blogului meu personal
aveam de gand sa-mi deschid inca vreo 2 proiecte pe .ro, dar o sa ma gandesc la .com-uri de acum![]()
O sa te rog insistent RoTLD - Romanian Top Level Domain , sau contacteaza telefonic nu exista termenul pe viata la domeniu , ci pe o perioada de 25 ani.
Am prins ieri un scurt fragment dintr-o emisiune a Gandul Live cu un reprezentant al guvernului, daca nu ma insel de la RoTLD, care a facut urmatoarele afirmatii:
- cei ce detin domenii ro sunt in procent de 36 % persoane fizice.
-aceasta schimbare va fi facuta datorita numarului mare de cereri din partea clientilor(in mare partea a persoanelor juridice) deoarece multe domenii pe care vor sa le inregistreze stau nefolosite;
-se discuta ca noua taxa de inregistrare sa fie de maxim 10 euro/an;
-a precizat ca aceasta schimbare este buna, insa acum este un moment inoportun ca sa se aplice.
Trebuie schimbata perioada aia de gratie atunci, cei ce au luat domenii recent au platit 37 euro (la pretul RoTLD) pe 2 ani (perioada de gratie din hotarare), iar daca dupa ce se publica in monitor se plateste 10 euro pe an cum se zice, sau 20 euro pe 2 ani, sunt dezavantajati cei ce au luat recent domenii pe o perioada nedeterminata, prin comparatie, cei ce au luat recent pe 37 euro ar fi platit pe aproape pe 4 ani un domeniu, nu e corecta o perioada de gratie de 2 ani daca pretul e 10 euro pe an, trebuie o perioada de gratie mai mare, 3 sau 4 ani daca pretul e undeva la 10 euro.
Poate era mai bine sa fie spus de la inceput de cand li s-a permis firmelor sa ofere cu plata anuala, recomandam sa luati domenii la 10 euro+tva anual de la firme, daca cumparati pe perioada nedeterminata veti plati aproape dublu.
Ultima modificare făcută de 100R; 7th December 2013 la 11:25.
Cu ocazia asta se vor debloca multe domenii , ceea ce nu poate fi decat foarte bine.
Apoi pretul domeniilor .com.ro, .org.ro etc, ar trebui ieftinit fata de .ro, sa incurajeze .com.ro, .org.ro, ca oamenii sa aleaga extensiile astea in detrimentul celor gratuite ca cele de la http://www.freenom.com.
Ultima modificare făcută de 100R; 7th December 2013 la 11:43.
Era o regula la rotld, daca nu aveai pe index-ul site-ului nici macar un "hello" ceva, altcineva putea sa revendice domeniul daca titularul in termen de un numar de zile nu punea nimic pe el.
Cam asta ar merge pentru eliberarea domeniilor.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)