Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 29

Subiect: DMOZ mort dpdv editare ?

Marius Mailat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    40

Implicit DMOZ mort dpdv editare ?

Am facut acum 3 luni submitare pentru 6 situri, toate corect trimise in categoriile cele mai potrivite, urmand toate regulile dmoz. Am citit pana acum toate rules-urile si sunt sigur ca le-am respectat intocmai.

Precum se sugereaza in multe locuri, dupa 3 luni am verificat si inca nu sunt introduse. Am retrimis cu acelasi detalii si acelasi categorii din nou siturile.

Cred insa ca DMOZ e mort? Sau gresesc?

In ziua de astazi cand toate sunt Web 2.0 driven, editorii nu se sinchisesc macat un reply cu un estimation date sa trimita. Cat de multe submission poata sa primeasca incat sa nu aiba timp sa faca review. Partea interesanta ca nu e o singura categorie sunt 5 categorii diferite.

Deci e sa nu mort dpdv editare DMOZ? Mai are rost sa sper in incluziune?
    Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
    Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Nu pot sa vorbesc despre restul ODP-ului, ci doar despre sectiunea romana.

Exceptand perioada asta, de vacanta, editorii romani editeaza destul de constant si oricum mult mai rapid decat alte categorii din ODP reprezentative pentru o tara..ODP trece prin niste modificari majore la nivel de admini, la nivel de structura si se doreste o imbunatatire a activitatii. Asta e partea generala despre ODP.

DMOZ e mort, poti spune asta..pe perioada de vara...cand fiecare isi vede de ale lui, vacante sau alte "destinderi". Iti spun din prorpie experiente, asa a fost mai tot timpul. E de inteles.

Ceea ce multi nu inteleg, si tot repet si eu..si multi altii...e ca ODP eticheteaza continutul..si nu site-urile. Web 2.0 si alte "actualitati" nu au treaba cu ODP.

"editorii nu se sinchisesc macat un reply cu un estimation date sa trimita" - nu trebuie sa faca asta. Imagineaza-ti cate reply-uri trebuie sa trimita un editor pe zi doar ca sa satisfaca pretentiile webmasterilor. Si macar daca site-urile trimise ar fi de calitate, dar marea majoritate sint spam sau fara continut relevant.

Cum am sugerat si altoa, fa inscrierea si vezi de altele. Nu te opri la ODP. Site-ul sau un site poate fi inscris si fara a fi trimis. Un editor poate inscrie din proprie initiativa un site daca el considera ca afiseaza continut relevant pentru o categorie.

Deci, mmariusel ...ODP pare utopic dinafara, dar in interior sint multe alte lucruri care il fac relevant. Momentan.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    40

Implicit

Cred ca ai dreptate in ce spui. Eu spuneam Web 2.0 in sensul nu de siturile ce le-am trimis eu ci ca si concept. E dubios sa nu poti vedea un status online (gen pending, refused etc). Nu poti comunica cu un editor in nici un fel. E un sistem invechit care ar trebui adus la viata.

Ma gandesc la tucows si compar dmoz cu tucows. Tucows cica a incercat revigorare incluzand un nou design dar tot acolo a ramas (cica 400 zile delay pana iti publica un soft?!).

Pacat, sunt atatea situri fara relevanta in dmoz si majoritatea la ce am trimis eu sunt situri cu 1-4 ani vechime, validate w3c, corect facute, design curat, continut unic, etc etc

Ceva insa nu e bine cred, o rotita acolo scartaie. Ceea ce ma enerveaza e ca sunt in sectiuni total diferite. Si totusi nici un raspuns. So life goes one, probabil urmatorul meu blog post este despre treaba asta
    Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti

Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

E dubios sa nu poti vedea un status online (gen pending, refused etc). Nu poti comunica cu un editor in nici un fel. E un sistem invechit care ar trebui adus la viata.
    Nu e dubios. Webmasterii, multi dintre ei, nu inteleg ca ODP catalogeaza continut si nu site-uri. La ce numar de site-uri sint trimise in ODP, sa trimiti mailuri de instiintare sau sa afisezi pending-uri, ar fi sinucidere curata.

Tot pe sectiunea asta, ai exemple de oameni care cer ca site-urile lor sa fie listate...sau sa stie situatia lor.

ODP specifica clar: un site trimis, nu e un site garantat admis.

Plecand de la ideea asta, voi ar trebui sa trimiteti site-ul spre inscriere si sa va vedeti mai departe de altele.

Site-ul poate fi inscris si fara sa il trimiteti. Multi pierd timp si consuma energie pe faptul ca site-urile lui sint mai bune decat altele (eventual concurenta); detine continut mai mult si mai bun, are design exceptional (ODP nu tine cont de design) sau altele.

Repet a nu stiu cata oara, si sper sa intelegeti pentru a nu mai consuma timp pe subiectul asta: ODP e voluntariat. ODP nu trimite mailuri cu raport despre starea unui site, ODP tine cont de continut si nu de design sau alte elemente.

In ultimii 2 ani, ODP a avut multe probleme...si inca mai are. Sa speram ca or sa se rezolve si o sa se ajunga la o "stare" multumitoare pentru toti.

Pana atunci, vedeti de altele.

dojo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    23rd July 2006
    Locaţie
    New York
    Vârstă
    46
    Posturi
    213
    Putere Rep
    35

Implicit

Sunt de acord cu amandoi, dar cu toata intelegerea fata de problemele de bucatarie interna ale domnilor de acolo, nu pot sa nu fiu si eu frustrata vazand de pilda ca de 2 ani am un forum cu continut foarte bun, si o caruta de threads care INCA nu apare in sistem. Si nu vorbim de ceva lansat acum 2 zile cu 20 de threads. Asta este .. eu am incetat de mult sa mai bag in seama mamutul DMOZ. Fac listing, daca intra bine, daca nu .. oricum nu ma astept la nimic bun de la ei

Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

dojo, repet..nu orice site trimis e ca si aprobat.

Stiu, toate site-urile sint de calitate si ar trebui listate, dar ODP nu cauta sa adauge site-uri, ci sa catalogeze continut.

Faptul ca unele site-uri nu sint adaugate, tine de activitatea editorilor din categoria respectiva. Daca sint editori.

Un numar foarte mare de site-uri, trimise in ODP, nu poate fi administrat de o mana de editori in scurt timp. Si mai ales ca multe site-uri sint trimise gresit, sint fara continut sau nu pot fi adaugate in ODP.

Nu disculp nici lipsa de activitate a unor editori..dar totusi...nu pot fi adaugate site-urile cand si cum vreti voi.

Cu parere de rau, dar incerc pe cat posibil sa intelegeti un lucru: trimiteti site-ul in categoria care trebuie, asigurati-va ca site-ul are continut ptr. ODP (fara subiectivitate)...si vedeti de altele. Daca o sa fie..bine...daca nu..rau. Incercam sa adaugam cat mai multe site-uri..dar sintem putini. Si nu depinde de noi ..sa fim multi. Am mai discutat despre asta.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    40

Implicit

Probabil ca multe se explica si in: DMOZ Scandal of the YEAR, mare parte din scandalurile legate de coruptia din DMOZ si probleme ce exista acuma acolo.

Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

mmariusel, pleci urechea la prea multe mituri.
    Sa iti explic si de ce:
    1. Editorii ODP au voie sa posteze informatii de interes general. Asa cum fac si eu pe acest forum sau pe altele. Nu interzice nimeni nimic.
    2. Tot pe DP aparusera un zvon despre site-uri de afaceri care sint scoate intentionat din ODP. O prostie mai mare nu o sa vezi. Link-ul care fusese scos era un duplicate descoperit si inlocuit cu site-ul corect.
    3. Editorii ODP sint corupti. Deacord. Dar sint prea putini dovediti.
    Apoi, coruptia asta in ODP nu a fost dezvaluita si la editorii romani inca.
    4. Multi, ca si cei de aici...nu stiu cum sa discrediteze ODP ca sa isi satisfaca frustraline nelistarii in director.
    Ma intreb, daca ODP sucks big time, de ce atata mituri si zarva in jurul lui?

Ceea ce ma deranjeaza, e ca multi romani cred ceea ce se spune despre ODP si fac corelari cu editori romani. Dar nici un editor roman nu a fost dovedit ca fiind corupt.
    Am vazut un topic pe un forum romanesc cu un mail despre un editor care ar fi pretins bani pentru listare. Am verificat existenta editorului respectiv in ODP. Nu a existat un asemenea editor in ODP.
    Nu poti arunca cu pietre in oameni, decat daca ai frustrati si prejudecati.

Sint aici sa va explic o gramada de lucruri despre ODP..ar fi intelept din partea voastra sa nu aduceti ca argumente mituri si zvonuri de pe forumuri englezesti.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    40

Implicit

Nu arunc Krumel, insa spun doar ca daca cineva nu ia o masura rapid dmoz moare. Si o sa moara big time spun eu. E pacat. Eu as investii 10.000€ in un redesign + db script si l-as relansa. Insa vad ca merge dintr-o inertie ciudata. La fel a fost si cu Tucows, merge din inertie insa e directia clar gresita.

Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

El tot moare de vreo 2 ani.
    Oamenii inca ne asalteaza cu link-uri si discutii despre ODP.

Atata timp cat ODP o sa aibe in spate AOL si Google...visul unora de a muri e spulberat prin necunostinta de cauza.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce se mai poate face dpdv SEO?
    De Psyche în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th September 2008, 16:17
  2. Editare site php
    De steff în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 31st March 2008, 12:31
  3. editare dmoz
    De cris în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 3rd October 2007, 12:42
  4. e ok dpdv SEO?
    De Somebody în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 17th May 2007, 17:10
  5. Cum realizezi un site bine contruit dpdv seo
    De orio777 în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 28th March 2007, 14:30

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •