Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 21

Subiect: Studiu de caz: continuare Linkbuilding mai functioneaza?

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    53
    Posturi
    359
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Adam Vezi Post
    Urmeaza sfaturile de aici si in max 5-6 luni site-ul o sa fie pe primele pozitii in orice motor de cautare plus o sa obtina foarte mult trafic din sociale.
    Tot ce ai scris aici este super doar ca nu are legatura cu link building. Este o strategie de social marketing care v-a atrage autoritate siteului prin relevanta articolelor si vizite venite din social marketing. Cu toate astea functioneaza si poate fi utilizat ca strategie SEO exact la fel cum poate fi utilizat si reclama adwords ca strategie SEO.

Acum doi ani am vazut prima data ce putere are social marketingul si vizitele venite din Facebook. Am facut pentru cineva o revista online, wordpress cu o configurare minima de SEO adica sitemap, yoast, inscris in webmasters tools etc. A inceput sa posteze articole de pe alte siteuri, adica continut duplicat doar copy paste cate 10-15 articole pe zi, greseala enorm de mare din punctul meu de vedere.
    A dat share la aceste articole pe pagina fb a siteului si in diverse grupuri, o strategie relativ simpla dar destul de eficienta in perioada respectiva. Pentru ca erau multe articole cu multe interactiuni siteul a inceput sa prinda pozitii si in google fara ca proprietarul sa aiba habar de SEO si sa fi adus un singur link catre siteul lui.

cristi47 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    16
    Data înscrierii
    28th July 2017
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    52
    Putere Rep
    16

Implicit

Link building-ul inca functioneaza si chiar foarte bine dar trebuie facut atent. Nu are nici un rost sa cumperi backlinkuri, google o sa afle pana la urma, nu are nici un rost sa treci site-ul prin directoare web, press release sau mai stiu eu ce site care iti ofera back linkuri sau oportunitati de a posta articole.

Este exact cum ai face o vizita la vecina de la parter si te lauzi cu asta , cu toate ca la vecina a fost in vizita jumate de europa si jumate de africa. Un backlink de calitate trebuie muncit si se face in timp prin mentinerea lui.
    Sa presupunem ca in momentul de fata ca as cumpara site-ul vag 24( nota 10 pt design). Primul lucru care l-as face ar fi sa sterg absolut toate backlinkurile nenaturale sau disavow, care la prima vedere sunt peste 99% si as incepe o noua constructie formata doar din doua backlinkuri catre site, T1, pagina facebook si pagina google plus cont marca.

La profilul de facebook, sub numele meu as trece ca sunt administrator al paginii de facebook sa spunem "Vag 24 Auto Cluj" care reprezinta site-ul pe care tocmai l-am cumparat, nu trec site-ul in profilul meu , doar pagina de facebook pe care o administrez.

Backlinkul catre site il introduc doar in pagina de facebook a firmei. Acelasi lucru este valabil si pentru profilul de google plus.

Pe paginile oficiale ale firmei posteaza diferite foto cu masini si preturi pentru fiecare dar incearca sa fii cat mai organizat in postari si pune totul pe colectii, poti urca si filmulete cu masinile care sunt la inchiriat, in descrierea pozelor si filmuletelor nu pune link catre site-ul tau. De fiecare data cand postezi pe o pagina sociala iti creste autoritatea.

Fiecare postare pe pagina sociala a firmei reprezinta un banklink catre site-ul tau, chiar daca in acea postare este decat o simpla poza, pe care ai urcato din pc si in descriere are " audi a6 2014 de inchiriat, diesel ful option , pret 50 roni /ora. " . Fiecare like sau coment primit la aceasta poza se numeste backlink natural, dar desigur sa nu fie cumparat, il lasi sa apara natural.

Cu cat postezi mai mult cu atat aceste backlinkuri naturale or sa apara mai des si mai multe, poti face abuz de sectiunea notite unde poti introduce si anchor txt ca sa faci trimitere catre postarile interne din pagina de fb, seo intern pentru optimizarea pagini facebook, nu folosii aceasta optiune pt a face trimitere direct catre site si posteaza doar iniformatii ajutatoare, care intr-adevar sa merite like sau share.

In paralel cu aceste doua pagini de sociale as incepe o activitate de cel putin o ora pe zi pe diferite forumuri de auto si turism, tpu (important) , numele de profil sa fie un nume real iar la sectiunea descriere scriu cu ce ma ocup. " Salut, sunt Cristi fan inrait auto, locuiesc in Cluj unde mi-am deschis si un parc de inchirieri autoturisme si masini de capacitate mica". La sectiunea website trec una din paginile de sociale, de preferat google plus cont de marca pt are o valoare foarte mare seo.

Nu m-as inscrie pe forumuri gen Garbo sau de fitness care nu au nici o treaba cu auto. Raspunde la absolut toate intrebarile care le gasesti despre inchirieri auto pe forumuri, max 2 raspunsuri pe zi pe fiecare forum, pastreaza un tipar.

Nu posta nici un link in raspunsul tau, cine vrea sa te gaseasca o sa dea click pe numele tau si va ajunge pe site-ul tau. Fiecare raspuns sa fie ajutator si sa primeasca like, coment( T4). Nu trece un raspuns (T3) doar de dragul ca ai mai facut un backlink catre profilul tau (T2). In felul asta iti creste autoritatea profilului pe fiecare forum sau site de sociale si in acelasi timp iti creste si autoritatea site-ului ta in fata google.

As incepe o activitate asemanatoare si pe site-urile internationale de turism si hotele, sunt foarte multi straini care vin la Cluj si probabil au nevoie de masina. Prima pagina a site-ului ar trebui sa contina si cuvintele: oras, judet, town. Deasemenea daca dai o cautare google a adresei site-ului o sa iti apara numele site-ului Vag24, ar fi fost mult bun ceva de genul "Vag24 Cluj car rental)" as modifica meta descrierea a site-ului.

O varianta in limba engleza a site-ul iar prinde bine. Nu as scrie pe site despre atractiile turistice ale Clujului pentru ca eu sunt un site de inchirieri masini. In schimb as scrie ceva articole de genul: Ce este de facut in cazul unui accident cu o masina inchiriata? ce sa fac daca masina pe care am inchiriat-o m-a lasat in drum? Ce este de facut in cazul in care masina pe care am inchiriato a fost vandalizata? Ce acte imi trebuiesc sa inchiriez o masina? si lista este lunga. Articolele cu locuri de vizitat prin Cluj le postezi pe forumurile de turism si sub forma de raspuns, nu pune link in raspuns dar poti mentiona ca ai firma de inchiriere si in felul asta iti strangii clientii, nu fa focus pe vanzare, fa focus doar pe informatiile care ii sunt necesare celui care a intrebat .

Daca nu ai timp de o astfel de activitate atunci creaza doar paginile si profilurile, optimizeaza-le iar pentru raspunsurile utilizatorilor angajezi un scriitor, ii trimiti linkul cu intrebarea iar el iti trimite raspunsul pe care il postezi. In lock sa cumperi backlinkuri mai bine cumperi content pe care il folosesti pe site sau pe unul din profilurile tale. De fiecare data cand ai platit pentru un link sa te gandesti ca ai muncit pentru a platii un serviciu seo care o sa iti distruga site-ul, poate sa fie acel backlink oferit de google insusi.

E simplu ca google sa te vada o autoritate atata vreme cat nu incepi sa arunci cu linkul site-ului tau in stanga si in dreapta pe fiecare website pe care il intalnesti. De ex discutia asta de aici nu valoreaza nimic din punct de vedere seo pentru site-ul vag 24 chiar daca a fost mentionat de atatea ori, ca webmaster as da disavow la linkul acestei discutii. Chiar daca am mentionat cuvinte cheie precum inchirieri auto cluj aceasta discutie nu are nici o legatura cu inchiriatul masinilor ci este o discutie seo, iar google stie sa faca diferenta asta si va fi catalogata drept irelevanta sau spam. Urmeaza sfaturile de aici si in max 5-6 luni site-ul o sa fie pe primele pozitii in orice motor de cautare plus o sa obtina foarte mult trafic din sociale.
    In mare parte ai dreptate. Dar, din punctul meu de vedere, nu in totalitate. Pe nisa de inchirieri auto se poate face o campanie de backlink-uri dinspre forumuri. Exista sectiune comerciala la aceste forumuri, poti sa dai anunturi si link catre site-ul tau. Eu AM FACUT chestia asta si a avut succes. Desi au nofollow, aceste linkuri sunt relevante pentru google, dinspre site-uri relevante la nisa. Nu vorbesc aiurea.
    Ultima modificare făcută de cristi47; 26th March 2018 la 09:49. Motiv: greseala ortografie

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    53
    Posturi
    359
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de cristi47 Vezi Post
    Desi au nofollow, aceste linkuri sunt relevante pentru google, dinspre site-uri relevante la nisa.
    Imi este greu sa cred ca nofollow iti da autoritate, daca nu iti transmite link juice nu iti poate da autoritate. Te poate ajuta daca multi dau click pe link si ajung pe pagina ta unde au un "user experience" foarte bun. Daca user experience este slab si lumea dupa 3 secunde iti inchide pagina, acel link nu te a ajutat deloc sa te ridici in cautari. Din nou, puteau ajunge vizitatorii de oriunde, chiar si dintr-un email si tot aceeasi ar fi fost rezultatul. Tactica difera dar rezultatul este acelas. Cand faci link building, aduci link juice pe site, primesti autoritate de la alte siteuri.

cristi47 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    16
    Data înscrierii
    28th July 2017
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    52
    Putere Rep
    16

Implicit

Mai intereseaza-te. Ca iti este greu sa crezi este una, ce se intampla este alta. Ce scriu mai departe este cu citat, opiniile altora, nu ma chinui sa traduc din engleza. Pentru majoritatea de aici nu cred ca este importanta traducerea
    1. Obviously Follow are essential for your SEO "juice", but a combination of NoFollows shows that you're not only fetching for rankings, your website actually has relevance to the wider community. You may not get a direct 1:1 benefit like a Follow link, but Google can still see the DA and PA that a NoFollow is coming from, and can index that just as readily (even if it is in a completely different way).

2. Yep, having a natural link profile is what it is all about. No follow and follow links, social media links, text and website links, forum and blog links. It's all comes together in the link graph overall, as a whole - and allows the search engines to calculate.

No follows, don't actually pass any 'juice' on a link level, but having these signals allows search engines to calculate the nofollow into the variable, and give weight in itself.

Textul este preluat de pe forumul MOZ

Cand iti faci o campanie de link-uri, trebuie sa iei in calcul ce considera Google ca fiind linkuri naturale. Link-urile de pe forumuri de specialitate, sau bloguri RELEVANTE la nisa, sunt in aceasta categorie. Indiferent daca ne este greu sa credem

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    53
    Posturi
    359
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de cristi47 Vezi Post
    Cand iti faci o campanie de link-uri, trebuie sa iei in calcul ce considera Google ca fiind linkuri naturale. Link-urile de pe forumuri de specialitate, sau bloguri RELEVANTE la nisa, sunt in aceasta categorie. Indiferent daca ne este greu sa credem
    Si ce am spus eu gresit? Ca nofollow nu iti trimite link juice? Sau ca autoritatea nu vine neaparat din link (la linkurile nofollow) ci din vizitele respective mai ales daca este din nisa? Google este atent la "user experience" si daca vine cineva de pe un site relevant, forum, acela in mod sigur v-a aprecia articolul pentru ca este relevant pentru el.

Si da, este nevoie de astfel de linkuri daca ai nevoie de un profil sanatos de linkuri. Profilul de linkuri cam 30% ar trebui sa fie linkuri nofollow pentru diversificare dar asta nu exclude ce am spus mai sus. Cine merge doar cu o singura strategie este posibil sa greseasca.

Cristi Adam este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    15
    Data înscrierii
    26th February 2018
    Locaţie
    Targoviste
    Posturi
    88
    Putere Rep
    15

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Benko Zoltan Vezi Post
    Tot ce ai scris aici este super doar ca nu are legatura cu link building.
    Cum sa iti explic. Faptul ca m-ai citat a format undeva la 3-4 backlinkuri catre profilul meu si catre al tau, banklinkuri naturale si de calitate. Aceste backlinkuri indreapta catre site-ul care il ai la profilul acestui forum cu anchor text "Benko Zoltan" asta oferindu-ti tie ca persoana autoritate in acest domeniu(seo, plus autoritate pe cuvintele cheie folosite in coment), m-ai ales ca ai fost citat.

Totodata catre profilul tau si al meu se mai indreapta un nr de backlinkuri de la toti cei care au raspuns la aceasta discutie, linkul discutiei acesteia se afla la profilul tutor participanti aici in senctiunea "my activity". Cu alte cuvinte tocmai ai facut rost de 10-15 backlinkuri naturale si de calitate cu o discutie simpla formata pe un forum.

In webmaster la sectiunea linkuri catre website o sa observi chestia asta, cum un forum sau un website arata un nr de 15-20 de linkuri indreptate catre o pagina a ta chiar daca tu ai lasat doar un coment. Din punctul meu de vedere backlink nu inseamna sa imi pun un link pe un site unde fiecare pune un link prin cumparare sau alte metode. De ce? Pentru ca nu intra mai nimeni dupa acele backlinkuri, foarte rar iti intra cineva si deobicei se intampla sa ai vizitatori doar in primele doua zile max 1 saptamana de pe site-ul respectiv si pe urma nimic. Da, backlinkul va fi considerat ok o perioada foarte scurta de timp dupa care e trecut la suspicios si pe urma spam. O foarte mare valoare a backlinkului este data de nr de clikuri efectuat pe anchor textul respectiv.

Ca sa faci chestia asta si sa iti iasa bine trebuie sa ai cont de contribuabil pe acel website(gen Medium, Quora, etc) si sa intretii linkul prin diferite articole postate pe acel website care sa indice catre articolul unde ai kw principal. Chiar nu are nici un rost sa muncesc sa pun un articol pe site-ul lui Gheorghe, care acel articol in timp dispare undeva intr-un colt al site-ului unde si spider-ului e frica sa acceseze, asta stim cu toti ca backlinkurilor le scade importanta dupa un timp.

O alta metoda ar fi sa construiesti T2 la un astfel de articol dar sa fii sigur ca aceste T2-uri o sa iti aduca trafic pe articolul unde ai anchorul si de acolo sa plece prin anchor catre site-ul tau. Cu alte cuvinte muncesti sa-i cresti site-ul lui Gheorghe in loc sa cresti autoritatea ta ca persoana si ca website. Daca pui un backlink , oriunde( website, blog, cont forum) si pur si simplu il lasi acolo si nu ii mai faci nimic, e technica spam. Backlinkurile formate prin comentul pe care l-am lasat aici (300-400 cuv) si a primit like-uri de la 3 oameni plus 2 citatii valoreaza mult mai in ochii google decat daca as fi cumparat sau as fi postat 10 articole cu backlinkuri pe alte site-uri, chiar fiind ele din aceasi nisa.

Situatia se schimba doar in cazul in care acele 10 articole sau unul din ele devine viral. Asta se intampla foarte rar deoarece contentul e deobicei spun, ce ai scris la Gheorghe pe site ai scris si la Vasile pe site doar ca ai folosit alte cuvinte, nimic ajutator. Cand porti o discutie normala, cazul de fata, lucrurile se schimba, totul e unic, sirul cuvintelor e altul, google vede altfel situatia pentru ca nu mai faci parte din tipare. Cat despre metoda cu copy paste a altor articole sa le pui la tine pe site si acum merge daca mentionez sursa, vezi indiaopines, un site care asta face si era pe locul 98.000 in lume, acum e pe 300de mii si ceva ca a inceput sa vanda linkuri. Absolut toate articolele sunt copy paste si postate pe acel site, pana si poza de la articol e aceasi.

Cat despre nofollow si dofollow, chiar nu le acord nici o importanta pentru ca dupa atata vreme am realizat ca diferinta intre ele este mult prea mica intre ca sa aibe vreo importanta. Atata vreme cat contentul tau este bun, nu conteaza ca ai backlink dofollow sau nofollow in el. Important e sa atraga lumea, sa starneasca valuri, sa fie bagat in seama.

Ca tot ai deschis subiectul yost, vreau sa iti spun ca nu il mai folosesc de mai bine de jumate de an si nu mai folosesc absolut nici un plugin de seo. Pentru ca yoast nu e atat de eficient precum e laudat si chiar iti ingreuneaza viteza site-ului plus in webmaster or sa iti apara tot felul de erori. Construieste te rog doua site-uri indentice la unul pune yoast si la unul nu folosii nici un plugin. Cel fara pluginuri se va misca mult mai repede nu vei avea absolut nici o eroare si va ranka si mai repede, fa chestia asta si ai sa vezi. Cat despre All in one seo, un alt plugin foarte cautat care e plin de balarii si iti mai aduce si spam trafic gen darodar. Singurile pluginuri pe care le folosesc acum e shorcodes, google analitics facut de Alin Marcu si un plugin de optimizare a imaginilor, atat. Crede-ma 99% din absolut tot ce iti recomanda alde guru de pe internet sunt doar niste chestii de care crezi ca ai nevoie dar in realitate nu ai, in realitate ei au nevoie de tine sa fi legat la ochi si sa scoti bani din buzunar . Toate datele oferite de google in webmaster, analitics si toate datele oferite de absolut toate programele de verificare calitate link sau mai stiu ce chestii seo sunt bulshit, toate datele sunt eronate, fake.

In constructia unui website si in constructia backlinkurilor, cu cat faci focus pe seo si pe faptul ca vrei sa ajungi prima pozitie, cu atat o sa te infuzi mai rau, pentru ca te aflii intr-o lupta care de fapt nu exista, te bati singur. Ai impresia ca exista doar pentru ca ti-a spus guru de competitie si ca ai nevoie de x si de y ca site-ul tau sa ajunga mare si tare. Crede-ma, nu exista competitie in absolut nici o nisa, daca stii sa abordezi problema. Scopul tau nu este sa ajungi pozitia 1 google, scopul tau este sa faci un site care sa fie placut de lume si sa ajute lumea, fa focus pe asta iar lumea o sa vina din toate directiile si fara sa vrei o sa te trezesti si in primele pozitii in orice motor de cautare. Cu cat faci focus mai mult pe ceva anume cu atat acel ceva se va indeparta de tine, lasa-l sa vina natural, tu doar pune momeala si vezi-ti mai departe de ale tale, in modul asta totul o sa vina de la sine.
    Ultima modificare făcută de Cristi Adam; 26th March 2018 la 19:19.

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    175
    Putere Rep
    25

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Ce conteaza astazi (nu neaparat in ordinea asta, insa aproape):

BRAND & vechime
    CTR
    UX & BounceRate
    Linkuri
    Nume domeniu (domeniile cu exact match pe keyword au sanse mai mari sa rankeze)
    OnPage: Meta title, Page title, interlinking

Site-ul vag24 are 1 an si ceva - inregistrat 2016. Nu are in numele domeniului niciun keyword. Inca nu este perceput ca un brand "established", parerea mea. Are keywordul in meta title, totusi.

Am analizat putin nisa. Competitia, cel putin site-urile de pe prima pagina pe "rent a car cluj" sunt ceva mai vechi de atat. Site-urile ceva mai noi (3-4-5 ani), desi mai vechi decat bag24, au aproape dublu links (#IPs) decat vag24. Nu este neaparat un criteriu, dar poate fi, in conditie de calitate echivalenta. Sunt de acord ca are niste links decente si exemplul tau, dar nu as spune ca ar putea sa faca diferenta. Sunt inca putine, site-ul este nou si, probabil datorita campaniei de cumparare links, sufera o usoara coborare. Durata dupa care Google reuseste sa-ti label-uiasca site-ul a crescut. Rezultatele nu se mai vad asa rapid, mai ales in conditii de competitivitate, asa cum este nisa de rent-a-car. Daca nu exista rabdare, se poate la fel de bine ca trendul asta descendent sa ramana fix asa

Decat sa fie fortat, ar trebui lasat sa se aseze.

Dupa cum se prezinta acum site-ul, daca as face eu SEO din momentul asta incolo, cel putin o perioada, nu as incerca sa obtin decat linkuri de foarte buna calitate sau deloc. Si-as mai lucra la sectiunea de "Noutati", incercand un interlinking inteligent, cu anchor diversificat, pentru a creste relevanta paginilor ce ma intereseaza, pe keywordurile pe care le targetez.

Linkurile merg. Linkurile + CTR bun + OnPage bun + articole adiacente de calitate MERG si mai bine
    Despre consultanță și conținut site-uri turistice aici | Proiect personal Globi.ro.

tiroid este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    6th September 2013
    Vârstă
    39
    Posturi
    107
    Putere Rep
    24

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Salut,

Link Buildingul functioneaza, si inca foarte bine, depinde doar de cum este inteles si aplicat.

Nu exista ancore comerciale pe nise concurentiale pe care sa poti ranka din nofollow sau continut. Cine crede asta ori nu a incercat, ori nu a lucrat pe niste concurentiale cu competitori extremi de mari ce stiu f.bine ce fac astfel incat n-ai nici o sansa daca nu ai buget de linkuri.

Acum, aplicat pe vag24.ro. Este pe o nisa de rent a car, unde sunt multi competitori valorosi, este o nisa buna din care se castiga f.bine, sunt multe branduri internationale ce rankeaza pe majoritatea formelor de cautare pe orasele principale .. etc. Deci clar nu vorbim de o nisa usoara.
    M-am uitat peste profilul de link-uri si uite ce iti pot spune. Am luat ca exemplu 5-6 articole:
    VAG24 rent a car ii informeaza corect pe toti cei interesati de inchirieri auto in Cluj-Napoca | Romania Libera
    VAG24 rent a car - modelul unei afaceri de succes
    6 Avantaje ale inchirierii unei masini - Financiarul.ro
    https://www.auto-bild.ro/stiri/avant...ri-134970.html
    Ziua de Cluj | Turi
    ..si lista poate continua.
    In absolut toate articolele, ai cate 2-3 link-uri catre acelasi site, fara alte link-uri externe (ba chiar ai unele 1-2 puse prost, pe niste taguri, ceea ce marcheaza si mai mult ca unnatural), si se vede foarte clar ca s-a format un pattern care ti-a marcat profilul de linkuri ca fiind suspect.
    In plus, ai si ceva probleme vis-a-vis de ponderea si proportiile de folosire a exact match-urilor si a celorlalte tipuri de ancore facute.
    Totodata, sunt multe link-uri de pe ceva bloguri destul de slabe, ce sunt in mare parte populate doar cu advertoriale, articolele vag24.ro de acolo seamana f.bine intre ele = alt pattern.

Pe scurt, bugetul de link building a fost administrat foarte prost si din cauza asta site-ul rankeaza prost.

Cand discutam despre o campanie de link building (si o sa incerc sa iti dau niste exemple concrete si relevante site-ului in cauza) trebuie sa tinem cont macar de cateva aspecte de baza, precum:
    - subiectul articolului mereu sa fie f.f.f.variat (nu toate articolele cu rent a car in titlu, este total gresit). Puteti avea un articol pe zona de rent a car, al 2-lea pe un eveniment legat de Cluj .. Electric Castle sau Untold unde inserati f.misto un link, al 3-lea legat de lacul Tarnita de langa Cluj si chiar daca nu ai masina personala poti sa inchiriezi o masina din Cluj cu cativa prieteni si sa mergi pana acolo intr-o zi in vara asta .. etc. etc. etc.
    - continutul articolului, variat, cat si cat mai variat: formatare diferita (unul cu subtitluri multe, altu cu 1-2 subtitluri, altu fara subtitluri), diferente de marime ale paragrafelor, numar diferit de poze, lungime diferita (1 articol de 600 de cuvinte, altul de 2500, altul de 1100 .. etc.), redactare la persoana 1 la persoana a 2-a..etc., cu/fara diacritice .. etc. etc. aici depinde f.mult de creativitatea redactorului daca lucrezi cu unul singur sau pentru a fi safe poti lucra cu redactori diferiti fara sa le dai ca exemplu celelalte articole ca sa nu se inspire si sa creeze materiale similare;
    - pozitionarea ancorei in articol, la fel cat si cat mai variat;
    - numarul de link-uri din articol catre site (de ex. cand vreodata pe planeta, RomaniaLibera.ro sau Auto-Bild.ro ar pune 2 sau 3 link-uri total organice catre acelasi site dintr-un singur articol?). Deci recomandat este sa folosim 1 link ca regula generala + alte 0-1-2-3-4 link-uri externe catre articole din site-ul respectiv, sau alte site-uri relevante .. si aici la fel totul cat mai variat.

Practic, ce vreau sa scot in evidenta este ca atunci cand faci astfel de articole platite - advertoriale, sa incerci sa il pacalesti pe Google ca sunt naturale, ca sunt scrise de site-urile respective iar ca link-urile puse sunt total organice astfel incat sa iti transmita autoritatea/juice-ul maxim posibil. Doar in felul asta, poti avea o campanie de link building si implicit un profil de link-uri ce va sta in picioare in fata urmatoarelor update-uri Google, pentru ca lui Gogu ii va fi f.greu sa isi dea seama daca ai sau nu link-uri platite/cumparate. In cazul vag24.ro nu este deloc greu si este posibil ca mai devreme sau mai tarziu sa aibe o depunctare serioasa sau chiar o penalizare.

Bine, nu neglijam si celelalte aspecte: content performance, on page stats, brand-awareness-ul, social media si altele .. dar si ele trebuiesc facute intr-un mod cat mai corect.

Scuze daca m-am exprimat ca si cum ar fi site-ul tau desi ai spus ca nu este, e tarziu si mi-a venit mai usor sa scriu asa.

Spor!

Citat Postat în original de kestor Vezi Post
    Va salut,

Revin cu un contra-exemplu la topicul acesta. E vorba de vag24.ro

Mentionez:
    - nu este site-ul meu, este un site gasit pe o piata ce am studiat-o putin, fara a avea tangente cu ea in ultimii ani
    - este pe nisa auto in cluj, fiind pe pagina 2 pt toate cuvintele: rent a car cluj, inchirieri auto cluj, inchirieri masini cluj, masini de inciriat cluj
    - profilul de linkuri este unul extrem de puternic: huffingtonpost, ziare.com, realitatea.net, news.ro, business24, romanialibera + ziare locale:gazetadecluj.ro, etc
    - diversitatea ancorelor exista, cele mai puternice linkuri fiind pe ancorele cele mai grele.

Il urmaresc de ceva vreme in incercarea de a mi da seama ce mai functioneaza si ce nu, pare un seo facut ca la carte, iar de cateva luni este tot pe pagina 2.

Ma intereseaza o discutie constructiva, repet, NU este site-ul meu, e doar un studiu pt a intelege mai bine acest fenomen greu de anticipat in care site-uri inferioare sunt deasupra.

vertedi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    511
    Putere Rep
    29

Implicit

Exact asta incerc sa fac pe Romania, sa promovez un domeniu nou fara prea multe backlink-uri (4-5), insa din punctul meu de vedere, sansele sunt foarte mici. Autoritatea paginii si a numelui de domeniu creste cu backlink-uri, in majoritatea cazurilor. In SEO, nu se mai poate discuta la modul general - sunt website-uri care ocupa temporar primele rezultate organice pe o anumita nisa, dupa care tot ai nevoie de ceva care sa te mentina acolo.

Dupa cum bine stim, SEO este un proces tehnic, analitic si "creativ", pentru imbunatatirea traficului organic, neplatit. Asa a fost si asa va ramane! Noul proiect pe domeniul "Web Design", cu care incerc sa ating prima pagina Google, se va baza doar pe continut relevant, social media si o structura buna de link-uri interne. Poate la mine nu va merge fara un numar acceptabil de backlink-uri puternice si la alt website se poate intampla sa mearga.

Baxi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    3rd June 2013
    Posturi
    54
    Putere Rep
    25

Implicit

Salut,

Link building-ul inca functioneaza si chiar foarte bine dar trebuie facut atent. Nu are nici un rost sa cumperi backlinkuri, google o sa afle pana la urma, nu are nici un rost sa treci site-ul prin directoare web, press release sau mai stiu eu ce site care iti ofera back linkuri sau oportunitati de a posta articole.

Este exact cum ai face o vizita la vecina de la parter si te lauzi cu asta , cu toate ca la vecina a fost in vizita jumate de europa si jumate de africa. Un backlink de calitate trebuie muncit si se face in timp prin mentinerea lui.

Detaliaza:
    - link building-ul trebuie foarte bine facut si atent
    - nu are niciun rost sa cumperi backlinkuri, google o sa-si dea seama. CUM ISI DA SEAMA?
    - cand iei un link nu te lauzi ca si cum ai fost la vecina de la parter, e o comparatie proasta.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 26
    Ultimul Post: 27th August 2018, 17:21
  2. Domeniu nou sau continuare pe cel vechi
    De JoeBikerul în forumul Google
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 29th January 2014, 12:09
  3. Linkbuilding MNS
    De Popa Flavian în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 26th April 2012, 21:31
  4. Linkbuilding spam?
    De Bogdan Ungureanu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th July 2011, 17:42
  5. O zi buna in continuare !
    De romania inedit în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 1st November 2007, 14:44

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •