Link building-ul inca functioneaza si chiar foarte bine dar trebuie facut atent. Nu are nici un rost sa cumperi backlinkuri, google o sa afle pana la urma, nu are nici un rost sa treci site-ul prin directoare web, press release sau mai stiu eu ce site care iti ofera back linkuri sau oportunitati de a posta articole.
Este exact cum ai face o vizita la vecina de la parter si te lauzi cu asta , cu toate ca la vecina a fost in vizita jumate de europa si jumate de africa. Un backlink de calitate trebuie muncit si se face in timp prin mentinerea lui.
Sa presupunem ca in momentul de fata ca as cumpara site-ul vag 24( nota 10 pt design). Primul lucru care l-as face ar fi sa sterg absolut toate backlinkurile nenaturale sau disavow, care la prima vedere sunt peste 99% si as incepe o noua constructie formata doar din doua backlinkuri catre site, T1, pagina facebook si pagina google plus cont marca.
La profilul de facebook, sub numele meu as trece ca sunt administrator al paginii de facebook sa spunem "Vag 24 Auto Cluj" care reprezinta site-ul pe care tocmai l-am cumparat, nu trec site-ul in profilul meu , doar pagina de facebook pe care o administrez.
Backlinkul catre site il introduc doar in pagina de facebook a firmei. Acelasi lucru este valabil si pentru profilul de google plus.
Pe paginile oficiale ale firmei posteaza diferite foto cu masini si preturi pentru fiecare dar incearca sa fii cat mai organizat in postari si pune totul pe colectii, poti urca si filmulete cu masinile care sunt la inchiriat, in descrierea pozelor si filmuletelor nu pune link catre site-ul tau. De fiecare data cand postezi pe o pagina sociala iti creste autoritatea.
Fiecare postare pe pagina sociala a firmei reprezinta un banklink catre site-ul tau, chiar daca in acea postare este decat o simpla poza, pe care ai urcato din pc si in descriere are " audi a6 2014 de inchiriat, diesel ful option , pret 50 roni /ora. " . Fiecare like sau coment primit la aceasta poza se numeste backlink natural, dar desigur sa nu fie cumparat, il lasi sa apara natural.
Cu cat postezi mai mult cu atat aceste backlinkuri naturale or sa apara mai des si mai multe, poti face abuz de sectiunea notite unde poti introduce si anchor txt ca sa faci trimitere catre postarile interne din pagina de fb,
seo intern pentru optimizarea pagini facebook, nu folosii aceasta optiune pt a face trimitere direct catre site si posteaza doar iniformatii ajutatoare, care intr-adevar sa merite like sau share.
In paralel cu aceste doua pagini de sociale as incepe o activitate de cel putin o ora pe zi pe diferite forumuri de auto si turism, tpu (important) , numele de profil sa fie un nume real iar la sectiunea descriere scriu cu ce ma ocup. " Salut, sunt Cristi fan inrait auto, locuiesc in Cluj unde mi-am deschis si un parc de inchirieri autoturisme si masini de capacitate mica". La sectiunea website trec una din paginile de sociale, de preferat google plus cont de marca pt are o valoare foarte mare
seo.
Nu m-as inscrie pe forumuri gen Garbo sau de fitness care nu au nici o treaba cu auto. Raspunde la absolut toate intrebarile care le gasesti despre inchirieri auto pe forumuri, max 2 raspunsuri pe zi pe fiecare forum, pastreaza un tipar.
Nu posta nici un link in raspunsul tau, cine vrea sa te gaseasca o sa dea click pe numele tau si va ajunge pe site-ul tau. Fiecare raspuns sa fie ajutator si sa primeasca like, coment( T4). Nu trece un raspuns (T3) doar de dragul ca ai mai facut un backlink catre profilul tau (T2). In felul asta iti creste autoritatea profilului pe fiecare forum sau site de sociale si in acelasi timp iti creste si autoritatea site-ului ta in fata google.
As incepe o activitate asemanatoare si pe site-urile internationale de turism si hotele, sunt foarte multi straini care vin la Cluj si probabil au nevoie de masina. Prima pagina a site-ului ar trebui sa contina si cuvintele: oras, judet, town. Deasemenea daca dai o cautare google a adresei site-ului o sa iti apara numele site-ului Vag24, ar fi fost mult bun ceva de genul "Vag24 Cluj car rental)" as modifica meta descrierea a site-ului.
O varianta in limba engleza a site-ul iar prinde bine. Nu as scrie pe site despre atractiile turistice ale Clujului pentru ca eu sunt un site de inchirieri masini. In schimb as scrie ceva articole de genul: Ce este de facut in cazul unui accident cu o masina inchiriata? ce sa fac daca masina pe care am inchiriat-o m-a lasat in drum? Ce este de facut in cazul in care masina pe care am inchiriato a fost vandalizata? Ce acte imi trebuiesc sa inchiriez o masina? si lista este lunga. Articolele cu locuri de vizitat prin Cluj le postezi pe forumurile de turism si sub forma de raspuns, nu pune link in raspuns dar poti mentiona ca ai firma de inchiriere si in felul asta iti strangii clientii, nu fa focus pe vanzare, fa focus doar pe informatiile care ii sunt necesare celui care a intrebat .
Daca nu ai timp de o astfel de activitate atunci creaza doar paginile si profilurile, optimizeaza-le iar pentru raspunsurile utilizatorilor angajezi un scriitor, ii trimiti linkul cu intrebarea iar el iti trimite raspunsul pe care il postezi. In lock sa cumperi backlinkuri mai bine cumperi content pe care il folosesti pe site sau pe unul din profilurile tale. De fiecare data cand ai platit pentru un link sa te gandesti ca ai muncit pentru a platii un serviciu
seo care o sa iti distruga site-ul, poate sa fie acel backlink oferit de google insusi.
E simplu ca google sa te vada o autoritate atata vreme cat nu incepi sa arunci cu linkul site-ului tau in stanga si in dreapta pe fiecare website pe care il intalnesti. De ex discutia asta de aici nu valoreaza nimic din punct de vedere
seo pentru site-ul vag 24 chiar daca a fost mentionat de atatea ori, ca webmaster as da disavow la linkul acestei discutii. Chiar daca am mentionat cuvinte cheie precum inchirieri auto cluj aceasta discutie nu are nici o legatura cu inchiriatul masinilor ci este o discutie
seo, iar google stie sa faca diferenta asta si va fi catalogata drept irelevanta sau spam. Urmeaza sfaturile de aici si in max 5-6 luni site-ul o sa fie pe primele pozitii in orice motor de cautare plus o sa obtina foarte mult trafic din sociale.